Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Türkiye’de tatil denince ilk akla gelen bölgelerden olan Çeşme Otelleri Bölgesi; doğası, tarihi, kültürü, denizi ve Çeşme Otelleri Bölgesi otelleri ile konforlu tatilin adresi.
Ege Bölgesi’nde İzmir’in batısında yer alan Çeşme, yarımada şeklinde ve gözde turizm merkezlerinden biri. Ülkemizin en batısında yer alıyor. İzmir merkeze ise yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta. Ancak ulaşımı oldukça kolay.
Çeşme’nin tarihi oldukça eskilere dayanıyor. Çeşme Yarımadası’nın ilk antik yerleşim yeri Ildırı (Erythrai), ilçenin görülebilecek ilginç tarihi zenginliklerinden biri. Erythrai (Ildırı), Giritliler tarafından kurulmuş. M.Ö. 7.yy’da Tiranlar tarafından yönetilmiş sonrasında Lidya egemenliği altına girmiş. Bir süre Perslerin egemenliği altında yaşamış. Kentte ayrıca Athena Tapınağı ve Tiyatrosu da görmeye değer diğer unsurlardan. Çeşme , 11.yy. sonlarında Türk egemenliğine girmiş, sonrasında 14.yy da Osmanlı egemenliğine geçmiş. Çeşme Kalesi bu zamanlarda inşa edilmiş ve bir Osmanlı eseri olarak günümüze miras kalmıştır.
İlk çağda CYSSUS adıyla bilinen Çeşme, Anadolu'nun Batı kıyısında MÖ.1000 yıllarında tahmin edilen 12 İyonya kentinden biri olan Erythrai (ERİTRE)' nin Ildırı İskelesi’ydi. Bu nedenle Çeşme'nin tarihi ile bir arada ele alınması gerekir. Bugün arkeolojik ve turistik yönden büyük önem taşıyan ERİTRE, MÖ.7. ve 8. yüzyıllarda büyük bir iktisadi güce sahip olmuştur.
Bu dönemde kent, Doğu Akdeniz ve özellikle Kıbrıs ile ticari ilişkilerde bulunuyor ve (CHIOS) - SAKIZ adası ile birlikte esir ve şarap ticaretini elinde tutuyordu. ERİTRE, önce LYDIA (LİDYA), sonradan Perslerin saldırısına uğrayıp büyük ölçüde zarar görmüş, MÖ.14.yüzyılda ise yeniden zengin bir devlet olmuştur. MÖ.2. yüzyılda kent, Bergama krallığına, daha sonra da Roma İmparatorluğu’na bağlanmıştır. Romalılar zamanında Çeşme yöresi CYSSUS adını almıştır. Roma imparatorluğu ikiye bölününce Bizans topraklarında kalan ERİTRE, önemini kaybetmiş, özellikle Put'a ve çok Tanrılı dinlere karşı olan inancın güçlendiği dönemde, kentteki antik yapıların çoğu yıkılıp yakılmıştır.
Ortaçağ’da Bizans İmparatorluğu'na bağlı olan ERİTRE ve Çeşme Yöresi ilk olarak ÇAKA BEY zamanında Türklerin eline geçmiştir. M.S. 1081’de I.Kılıçaslan’ın kayınbabası ÇAKA BEY tarafından Selçuklular devrinde KLOZEMENE yarımadası ele geçirilmiştir. Osmanlılar zamanında Yıldırım Beyazıt tarafından yeniden Osmanlı İmparatorluğu'na bağlanan kent, 1402 Ankara Savaşı’ndan sonra Timur tarafından tekrar Aydınoğulları’na bağlanmış, 1422 yılında yeniden Osmanlılara geçmiştir. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra yurdumuzun paylaşılmasıyla Çeşme Yunanlılar tarafından işgal edilmiş, fakat Kurtuluş Savaşı'nda, Fahrettin Altay Paşa birlikleri tarafından,16 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtarılmıştır. İlçenin adından da anlaşılacağı gibi birçok tarihi çeşmeyi bünyesinde barındırmaktadır.
Çeşme şifalı sıcak suları, olağanüstü sayılabilecek kalitede kumun, güneşin ve berraklığın kucaklaştığı şirin bir tatil beldesidir. Çeşme İzmir'in 94 km. batısında, kendi adını taşıyan yarımadanın en ucunda kurulmuştur. Gemiciler tarafından küçük liman diye adlandırılmıştır. Zamanla çoğalan ve buz gibi suların aktığı çeşmelerinden dolayı da yöreye Çeşme denilmiştir. 15 km. kuzeyindeki İon kenti Erythrai'nin limanı olan Çeşme'nin doğusunda, Kalemburnu’nda İ.Ö.1000 yıllarında küçük bir yerleşim alanı olduğu bilinmektedir. Çeşme-Ildırı köyünde ortaya çıkarılan Erythrai Antik Kenti ile Çeşme kentinde Osmanlı Dönemi’nden kalan Kale, Kervansaray, çok sayıda çeşme ve tarihi kent dokusundaki sivil mimarlık örnekleri yörenin arkeolojik ve tarihi kaynaklarını oluşturan yapıtlardır.
Şehrin ortasındaki tepe bugün kalıntıları görülen Akropolde yapılan kazılarda Athena Pallas tapınağına adak olarak sunulmuş heykelcikler bulunmuştur. Buluntular içinde en önemlisi, Arkaik devirden kalma bir kadın heykeli İzmir Arkeoloji müzesinde sergilenmektedir. Tarihçe: İlk çağda Cyssus adıyla bilinen Çeşme, Anadolu'nun Batı kıyısında MÖ.1000 yıllarında tahmin edilen 12 İon kentinden biri olan Erythrai (Eritre)'nin Ildırı İskelesiydi. Erythrai, M.Ö. 6. yüzyılda oldukça geniş ve önemli bir yerleşim merkezi durumundaydı. Son derece koruyucu bir limana sahip olan Erythrai Mısır, Kıbrıs ve batı ülkeleri ile ilişki kurmuş ve ticaretini geliştirmiştir.
Lidya ve Pers egemenliğinden sonra Roma ve Bizans hakimiyetinde kalmıştır. Çeşme, Selçuklu, Osmanlı, Aydınoğulları ve tekrar Osmanlı Dönemlerini sırasıyla yaşamıştır. İklim: Akdeniz iklimi yaşanır. Son derece sıcak ve kuzeyden esen rüzgârlara açıktır.
ÇEŞME - ALAÇATI – KARABURUN - ILICA Çeşme, Ege’nin son yıllarda yükselen turizm yıldızıdır. Yarımadanın iki yanında yer alan deniz ve farklı imkânlar ve de son yapılan TEM otoyolu bölgeye ciddi hareketlilik getirmiştir. Alaçatı keşfedilen bir köyden, şu anda küçük otellerin, butik otellerin ve restoranların olduğu alternatif mekân halini almıştır. Ilıca, Çeşme’ye girerken solda, sıcak denizi ve bahçeli evlerin yoğun olduğu bir beldedir. Karaburun ise yarımadanın en kuzey bölümüdür, uzak ama kendi içinde doğa alternatifi ve sakinliği olan bir yöredir.
Yılın neredeyse 300 gününün güneşli ve ılık geçtiği bir tatil beldesi olan Çeşme, özellikle son yıllarda giderek artan bir turizm potansiyeline sahip. denizi, güneşi, plajları, eğlence hayatı ve mekanları, restoranları, tarihi ve doğal güzellikleri ile Çeşme, görülmeye değer bir tatil beldesi.
Son yılların en gözde tatil cennetlerinden olan Çeşme, sadece yerli değil çok sayıda yabancı turisti de ağırlıyor. Yılın her dönemi pek çok turistin uğradığı Çeşme, konaklama tesisleri açısından da oldukça zengin bir belde.
Çeşme’ye geldiğinizde en azından bir haftanızı bu beldeye ayırmalısınız. Gezecek, görecek ve yapacak o karda çok şeyiniz olacak ki… Tabii bir de dinleneceksiniz.
Çeşme otelleri çok farklı kategorilerde ve farklı yerlerde konumlanmışlar. Ama çeşme otelleri genellikle Çeşme merkez, Alaçatı ve Ilıca gibi tatil beldelerinde konumlanmışlar. İsterseniz biraz daha gözlerden uzak ve sakin koylarda da güzel ve konforlu Çeşme otelleri bulabilirsiniz. Çeşme’de büyük ve lüks bir tatil otelinden, küçük ve butik otele hatta pansiyona ve apart otele kadar çok farklı konaklama tesisleri var.
Çeşme butik otellerinin hangisini seçerseniz seçin, hizmet oldukça kaliteli ve oteller hemen her olanağa sahipler. Çeşme otelleri yaz tatil sezonunun başladığı nisan ve mayıs aylarında hizmete açılıyor ve kasım ayının sonlarına kadar hizmet veriyorlar. Ancak özel günlerde ve resmi tatillerde, yaz aylarında çok yoğun olan Çeşme butik otellerine gitmeden, rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Genellikle oda kahvaltı tarzında çalışıyorlar.
Çeşme otel fiyatları ise konakladığınız bölgeye, döneme ve otelinizin kalitesine göre farklılık gösteriyor. Ancak her turistin bütçesine ve zevkine uygun bir Çeşme oteli mutlaka var. Siz de zevkinize ve bütçenize en uygun Çeşme oteline karar vermek için sitemizi inceleyerek Çeşme otelleri, Çeşme otel fiyatları, uygun fiyat seçenekleri ve rezervasyon olanakları ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.