Abant Gezilecek Yerler - Abant Gezi Rehberi

Abant gezilecek yerler ile ilgili tüm detayları sizlerle aşağıda paylaşıyoruz. Keyifle programınızı yapın…İyi Gezmeler...

Öncelikle Abant gibi bir doğa harikasını keşfetmek için bölgede en az 2 gece konaklama yapmanızı tavsiye ederiz. Kendinizi yormadan, rahat rahat ve doğanın tadını çıkarmak için özellikle haftaiçi tarihlerini seçin.

Türkiye'nin orman yoğunluğu açısından en zengin bölgelerinden biri olan Abant, farklı çeşitlerde bitki ve hayvanların yaşadığı en doğal yerlerden biri. Abant Gölü'nin yer aldığı Abant Tabiat Parkı ise Abant'ın en özel bölgelerinin başında geliyor. 7 km'lik göl doğaseverler için tam bir cennet.

Bölgenin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Abant Gölü, temiz hava almak, doğayla başbaşa kalmak ve yürüyüş yapmak için son derece keyifli. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz göl çevresinde ayrıca her çeşit ağaç türünü de bulmak mümkün.

Haydi o zaman başlayalım Abant gezimize...


Foto: İsa Ozdere

1.
Abant Gölü Çevresinde Yürüyüş Yapın

Burası, Abant Dağları üzerinde oluşan bir krater gölü. Gölün çevresi yaklaşık 7 km ve her adımı ayrı bir ömür uzatıcı …Abant gezisi yaparken, göl çevresinde, bitki ve hayvanların tüm güzellikleriyle sizi içine çektiğini farkediyorsunuz.
Doğa düşkünlerinin tatil için tercih ettiği, yürüyüş yaptığı ve bisiklete bindiği cennetten bir köşe burası… Gölü çevreleyen tepeler ise trekking meraklıları için nefis parkurlar oluşturuyor.
Çam, köknar, kayın ağaçlarıyla daha önce karşılaşmamış olanlar için ideal bir tanışma yeri olan göl ve çevresi aynı zamanda Abant alası ve susamuru koruma alanı. Susamurlarını görebilmek için sabahları güneş doğmadan samurların yuvalarının olduğu yere gidip beklemek gerekiyor.

2. Abant'a arabayla gidenler için çevrede gezip görülecek birçok yer var. Örmeci Yaylası, Yedigöller Milli Parkı, Güzeldere Şelalesi, Sinekli Yaylası ve Akkayalar'ı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Osmanlı dokusunun yoğun olarak hissedildiği ve birbirinden güzel konakların sokaklarda yer aldığı Mudurnu ise ilginizi çekebilir.

3. Sandal ile Göl Turu

Bahar ve yaz aylarında gölde düzenlenen sandal turlarına katılabilir veya deniz bisikleti ile göl üstünde farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Gölün içinden çevresini gözlemlemek, gezinize ayrı bir lezzet veriyor. Doğanın huzurunu ve suyun rahatlatıcı özelliğini hissetmek de cabası.

4. Abant Tabiat Parkı’nı Gezin

5. Bisiklet Kiralayın ve Çevreyi Dolaşın

Göl’ün etrafında yer alan bisiklet parkurunda pedal çevirebilir, doğanın tüm cömertliğini ve güzelliğini gözler önüne serdiği bu turda enfes manzaralarla Abant'ın tadını çıkarabilirsiniz.

6. Bol Bol Doğa Fotoğrafı Çekin


7. Göl Kıyısındaki Bir Restoranda Sakince Yemek Yiyin

8. Köy Pazarı’ndan Alışveriş Yapın

Gölün hemen girişinde, köylülerin çevre köylerde ürettiği doğal ürünlerin ve lezzetlerin satıldığı köy pazarlarında yöresel tatlar bulmak mümkün… Köy ekmeklerinden kuruyemişlere, tarhanadan fındığa, kurubaklagillerden bitki çaylarına kadar oldukça geniş yelpazede yer alan ürünlerden istediğinizi alabilirsiniz.

9. Abant Tanıtım Merkezi’ni Ziyaret Edin

Bolu’dan Abant Tabiat Parkı’na girişte karşınıza çıkan Tanıtım Merkezi, bölgeye özgü yabani hayvanların doldurulmuş hallerinin yanı sıra Türkiye’de ormancılık tarihi ve ormancılığın gelişimi üzerine fotoğraf ve kısa bilgilerin derlendiği bir yer. Merkezin terası dinlenmek için de tercih ediliyor.

10. Abant'ın Yöreye Özgü Meşhur Serpme Köy Kahvaltısının Keyfini Çıkarın.

11. Abant Yaylalarında veya Yayla Köylerinde Doğa Yürüyüşlerine veya Jeep Safarilerine Katılın.

12. Abant'a Has Yolüstü Lezzet Duraklarında Mangalda Sucuk Ekmeğin Tadına Varın. Ya da sadece Abant Göl'ünde yaşayan oraya özgü kırmızı iri benekli Abant alabalığının tadına bakın.

13. Abant Gölüne Has Sadece Orada Yetişen Nilüfer Çiçeklerinin Açılışını İzleyin.


Peki Abant’a Nasıl Gidilir?

Abant Gölü Tabiat Parkı, ulaşım ağı açısından oldukça elverişli bir bölgede bulunuyor. Ankara'ya 225, İstanbul'a ise 258 km olan Abant Tabiat Parkı'na ulaşmak için özel araçla gelenler ana yoldan Abant sapağına dönerek ulaşabilir. Araçsız gelenler ise Bolu'dan her saat başı Abant'a kalkan otobüslerle bölgeye gidebilir.

Abant'ta Nerede Kalınır?

Abant Otelleri için sitemizi ziyaret edin: www.kucukoteller.com.tr/abant-otelleri.html