Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Ülkemizin en büyük mutfaklarından birine sahip olan Adana da özellikle et, kebap ve et ürünleri meşhurdur. Şalgam suyu, Şıra ve Misis ayranı ise meşhur içecekler arasındadır. Lahmacun olarak da Adananın kendine has bir tarzı vardır. Tatlılardan sarı burma ve bici bici tadılmadan dönülmemelidir buradan. Kedi batmaz ve kırkkat da denenebilir. Tüm bu yerel ve ulusal yemeklerin sıralanışı tabi ki önemlidir ama gerek ülkemizde gerekse dünyada bu şehir kebabıyla meşhurdur ve tabi kebapçılarıyla. Stadyum tarafında Yeşil Kapı kebapçısı ilk önerilerimizden, bunun yanında Eyvan, Birbiçer kebap salonu, Hasanusta da tavsiye edilir. Kebapçı Ufuk'un Yeri, Bol Kepçe, Elem Restoran, büyük saat civarında Kazancılar kebapçısı ve daha niceleri adı kebapla efsaneleşen yerlerdir. Bize göre en iyi kebap yeri çarşıda yer alan en eskilerden Asmaaltı. Hemen hemen her kebapçı gayet iyidir Adana'da ama kebap dışında bir de Kaburgaci Cabbar 'ı denemelisiniz. Diğer bir öneri ise; Kazım Büfe'de tost yemek ve muzlu süt içmek ayrıcalık olabilir:) Ayrıca gece yemeğini unutmayın! En iyi sakatat Şırdancı Bedo da. Bir takipçimiz ise size çok bilinmeyen ama kebabı ve şalgam'ı on numara olan Hacı Bayram da Erciyes ocakbaşı'nı tavsiye ediyor, Birbicer'in karşısında yer alıyormuş. El kıyması, ciğeri ve kül bastısı enfes deniyor.
Adana Gezi Rehberi yazımız için blogumuzu ziyaret edin.