Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Abant Gölü, Bolu’nun 34 km. güneybatısında Abant Dağları üzerinde tabii bir göl. 125 hektar genişliğinde bulunan gölün denizden yüksekliği yaklaşık 1325 metre. Yer altı suları ile beslenen Abant Gölü’nün en derin yeri 45 metre. Tektonik menşeli Abant Gölü ve çevresinin bitki zenginliği, ayrıca büyük bir açık hava rekreasyon potansiyeline sahip bulunması nedeniyle yörenin 1150 hektarlık bölümü, 1988 yılında “tabiat parkı” olarak koruma altına alınmış.
Abant Gölü çevresi zengin bir bitki örtüsüne sahip. Sarı ve karaçam, kayın, meşe, kavak, dişbudak, gürgen, söğüt, ardıç ağaçları ve ormangülü, ılgın, fındık, muşmula, papazkülahı, alıç, çobanpüskülü, kuşburnu, eğrelti, böğürtlen, çilek, nane, ahududu, sarmaşık, ısırgan, atkuyruğu ve çayır otları başlıca ağaç ve ağaççıkları oluşturuyor. Göl kenarı ve su içi de çeşitli su bitkileriyle ve nilüferlerle dolu.
Göl çevresindeki ormanlarda tavşan, tilki, çakal, kurt, ayı, domuz, geyik, karaca, sincap, gelincik; su kuşlarından; yaban kazları, yaban ördekleri, balıkçıl, sakarmeke, karabatak, turna; yırtıcılardan; şahin, doğan, atmaca, baykuş; diğer kuşlardan; toygar, alakabak, karatavuk, bülbül, ispinoz ve saka görülüyor.
Çevresi 7 km. olan ve yılın her ayı ayrı güzelliklere sahip bulunan gölde; piknik, kamping, sportif olta balıkçılığı, yürüyüş, bisikletle, faytonla, atla gezinti vazgeçilmez aktivitelerdir. Park girişinde bulunan satış reyonlarında ise bölgede doğal olarak üretilen gıdalar ve hediyelik eşyalar satılıyor.
Abant Gölü çevresinde pek çok konaklama tesisi de mevcut. İsterseniz kamp yapmak için uygun alanlar da var. Her mevsim ayrı güzelliklere sahip Abant Gölü, kışın tamamen karla kaplanıyor. Bembeyaz büyüleyici manzarası ve kışın donan Abant Gölü ile bölge bambaşka bir havaya bürünüyor.
En Güncel Abant Gezi Rehberi için blog yazımızı okuyun!
Genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında en güzel dönemlerini yaşayan Abant Gölü ve çevresi her mevsim ziyaret için uygun ve Abant otelleri her mevsim hizmete açıklar.