Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Şehir, yukarıda da yazdığımız gibi, Türkiye’de mutfak bakımından oldukça zengin bir şehirdir. Trabzon’a geldiğinizde Hamsi ve diğer deniz ürünleri, Karadeniz Pidesi, Akçaabat Köftesi, Trabzon Tereyağı yemeden asla dönmeyin. Yemekler genellikle bu ana türler üzerinde çeşitleniyor. Bununla birlikte Trabzon’a ait 20’nin üzerinde yöresel yemek belirlenmiş durumda. Mısır Ekmeği, Hamsili Pilav, Muhlama, Burma Tatlı, Laz Böreği, Trabzon Hurmalı Kek, Hamsili Bulgur, Mısır Çorbası, Haluşka, Hodan Böreği, Trabzon Helvası, Hamsiköy Fırın Sütlacı ve daha birçok ulusal ve yöresel lezzet sizleri beklemekte.
Yemeden Dönme: Balıksa mevzu bahis... Bordo-Mavi balık. Akçaabat'ta köfte, sera gölünde sac kavurma, Uzungöl'de balık, hamsiköy'de sütlaç, her kahvaltıda da tabi ki kuymak. Sürmene de Yılmaz pide de pide yemeden geçmeyin. Molozda ki kadinlar pazarı gezilmeli bence, oradaki teyzeler kültürün da Turşu kavurma ve patates haşlama ikilisi. Hamsi ile tüm akla gelenler. Akçaabat cemilusta'da köfte ve sıcak getirilen Fındıklı baklava. Ayasofya'da kahvaltı kuymak ve kaygana. Uzungöl'de tereyağında alabalık. Söğütlü Galanima restaurantta rakı balık. Sürmene of arasındaki memişağa konağında menemen yenilmeli. Mıhlama, kuru fasulye, Turşu kavurması, laz böreği. Meydan da ercan burgerden hamburger, molozda tarihi pilavcı var kalkanoğlu orada kurufasulye pilav, bordo mavide veya kaan olta balıkta balık yiyebilirsiniz, zigana'da et, Maçka'da palanın yerinde kahvaltı, vakfıkebir ekmeğinide tadın ve bazı restoranlarda lahana çorbası, mısır ekmeği yemenizi tavsiye ederim.
Trabzon Gezi Rehberi için blog yazımıza göz atın!