Taşkonaklar Hotel

Gedik Sok. No 8 Uçhisar - Uçhisar / Nevşehir
Editörümüz tarafından onaylandı
Kapadokya’nın en özgün, en lüks, jakuzili ve şömineli mağara otellerinden biri. Burada ister bir masal yaşar insan, ister kendi masalını yazar.
Dünyanın kaç yerinde Kapadokya gibi bir coğrafya var ki, benzeri belki, ama aslına denk yok. Kapadokya’da yerin altı eski zaman metroları gibi, yerin üstü ise mağara otelleriyle bir geçmiş zaman büyüsü sanki. 🏜️ Deneyimlediğim Taşkonaklar Otel ( @taskonaklarhotelcappadocia ) Kapadokya’nın en özgün, en lüks mağara otellerinden biri. Burada ister bir masal yaşar insan, ister kendi masalını yazar. Gitmeden önce şöyle bol peribacalı, bol vadili bir gezi rotası planlamayı da unutmayın. 🗝️ Taşkonaklar Otel’in 25 odasının her birinde üst düzey bir konfor, her bir penceresinde de muhteşem vadi manzaraları var. Balayı gibi romantik, özel bir tatile çıkacaksanız burası o tatili gerçekten özel yapan yerlerden. ✨ Mağarada mum ışığında yenen bir akşam yemeği, vadi manzarasına karşı bir sabah kahvaltısıyla biraz şımartın kendinizi. Romantizmin bu türü kaç kere yaşanır ki Allah aşkına! Otelde pencerelerden sızan manzara da öyle böyle değil, Erciyes Dağı, Güvercinlik Vadisi ve Kapadokya’nın en büyük peribacası olan Uçhisar Kalesi. Gün doğumunu izlemek için bir gün de erken kalkın. ✏️ Çevrede hemen hemen her yer görülmeye değer. Soğanlı’daki #AvlaKanyonu, #GorgoliHarabeleri, Acıgöl Ağıllı Köyü’ndeki #HititHiyeroglifleri’ni pek kimseler bilmiyor henüz. Benden duymuş olun, listenize ekleyin. Rehberli turlara katılıp vadileri turlayın. Kapadokya’nın tadı yürüyerek çıkıyor benden söylemesi! 🍴 Bölgenin yöresel lezzetleri için otelin mutfağını öneriyorum. Ama alternatif olarak Uçhisar Kadıneli Restaurant’ın ev yemekleri, Dibek’te testi kebabı, Göreme Panorama’da gözlemeyi de mutlaka deneyin. Uçhisar’daki Elai Bistro ve Apogee ise akşam eğlenmek için ideal mekanlar. 🐶 Otel patili dostlar, her yaştan çocuklar için uygun. 🌿 Hazır mart ve nisan da yakın, Kapadokya’nın en güzel mevsimini kaçırmayın.
Taşkonaklar Hotel

Ev Sahibi: Tolga Akarcalı

2020 yılında katıldı

Kapadokya'dan sevgiler!
Her detayını özenle oluşturduğumuz ve her sene de daha iyi, daha güzel olması için geliştirmeye devam ettiğimiz Taşkonaklar'da harika bir tatil geçirmeniz için sizi bekliyoruz!
Yemyeşil bahçelerimiz, özenle seçilmiş ve taptaze hazırlanan serpme kahvaltımız, muhteşem Kapadokya manzaramız...

Bilmeniz Gerekenler

Giriş
15.00
Çıkış
11.00
Birim Sayısı
25
Şehir merkezine uzaklığı
Uçhisar 200 Metre
Havalimanına uzaklığı
Nevşehir Kapadokya 35 Kilometre

Şartlar ve Koşullar

Rezervasyon İptal Ve İade Şartları
Rezervasyon Politikamız ● Rezervasyonunuzun gerçekleştirilebilmesi için; talep etmiş olduğunuz oda tipini bildirmeniz ve giriş tarihinden en geç 14 gün önce rezervasyon toplam tutarının ödenmesi yeterli olacaktır. ● Giriş tarihinden en geç 14 gün önce rezervasyon toplam bedeli ödenmeyen rezervasyonlar otomatik olarak iptal edilecektir. İptal Politikamız • Rezervasyonunuzu giriş tarihinden 14 gün öncesine kadar ücretsiz iptal edebilirsiniz. Bu tarihten sonra yapılacak iptallerde rezervasyon toplam tutarı tahsil edilir.
Evcil Hayvan Ve Çocuk Koşulları
İlave Yatak ve Çocuk Politikası 0- 6 Yaş: Ücretsiz 7-12 Yaş: Ücretli 13 Yaş ve Üzeri: Ücretli

Nasıl gidilir?

Taşkonaklar Otel'e Nasıl Gidilir?
Taşkonaklar Otel, Kapadokya'nın kalbinde, Uçhisar Kasabası'nda yer almaktadır. Bize ulaşmak için farklı ulaşım seçeneklerinden yararlanabilirsiniz:

🚗 Özel Araç ile:

Nevşehir şehir merkezine 7 km, Göreme'ye 5 km mesafedeyiz.
Uçhisar Kalesi’ne oldukça yakın konumdayız.
Google Maps veya navigasyon uygulamalarına "Taşkonaklar Otel" yazarak kolayca yol tarifi alabilirsiniz.


✈️ Hava Yolu ile:

En yakın havaalanı Nevşehir Kapadokya Havalimanı (NAV) olup, yaklaşık 35 km uzaklıktadır.
Alternatif olarak, Kayseri Erkilet Havalimanı (ASR) ise yaklaşık 75 km mesafededir.


🚕 Havalimanı Transferi:

Talep üzerine, havalimanından otelimize özel veya paylaşımlı transfer hizmeti sunuyoruz. Rezervasyon sırasında bizimle iletişime geçerek transfer talebinde bulunabilirsiniz.


🚌 Otobüs ile:

Türkiye’nin birçok şehrinden Nevşehir Otogarı’na otobüs seferleri bulunmaktadır. Otogardan Uçhisar’a taksiyle veya yerel minibüslerle ulaşabilirsiniz.


Detaylı bilgi ve transfer rezervasyonu için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

 

📍 Adres: Aşağı Mah. Gedik Sok: No: 8 Uçhisar/Nevşehir, Türkiye
📞 Telefon: +90 384 219 30 01 - +90 530 601 68 65
📧 E-posta: [email protected]

Etraftaki Yerler

Zelve Açık Hava Müzesi1.3 km

Son derece geniş bir vadiye yayılmış olan Zelve Açık Hava Müzesi, Zelve Vadisi’nin içinde yer almaktadır. 9. ve 13. yüzyılda Hristiyanların önemli yerleşim ve dini merkezlerinden biri olmuş; aynı zamanda rahiplere ilk dini seminerler de bu yörede verilmiştir. Öncelikle bu bölgede birçok kaya kilisesi ve yerleşim yeri bulunuyor. Zelve Ören Yeri içerisinde bulunan önemli yerler ise Üzümlü ve Balıklı Kilise, Değirmen, Kutsal Hac Kilisesi, Tünel, Manastır ve Direkli Kilise.

Kaymaklı Yeraltı Şehri2.2 km

Hititler Dönemi'nde yapılmış bu şehir sekiz katlı. Roma ve Bizans dönemlerinde diğer alanların da oyulmasıyla genişletilerek yeraltı şehrine dönüştürülen Kaymaklı, tüf kayalara oyulmuş. Bir topluluğun geçici olarak yaşayabilmesi için gerekli barınma şartlarına uygun olan alanda, dar koridorlarla birbirlerine bağlanan oda ve salonlar, şarap depoları, su mahzenleri, mutfak ve erzak depoları, havalandırma bacaları, su kuyuları, kilise ve dışarıdan gelebilecek herhangi bir tehlikeyi önlemek için kapıyı içten kapatan büyük sürgü taşları yer alıyor.

Güvercinlik Vadisi700 m

Güvercinlik Vadisi, Uçhisar'dan başlayıp Göreme'ye kadar uzanan, lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakadan oluşan antik mağaraların bulunduğu vadi. Adını bölge halkı tarafından beslenen güvercinler için yumuşak kayalara oyulan güvercinliklerden almıştır.

Göreme açık hava müzesi3.8 km

Göreme Açık Hava Müzesi, Türkiye’nin Kapadokya bölgesinde bulunan eşsiz bir tarihi alan. MS 4. yüzyılda, zulümden kaçan Hristiyanlar için bir manastır kompleksi olarak kurulmuş. Kompleks, bölgede yaygın olarak bulunan yumuşak volkanik kaya içinden oyma olarak yapılmış birkaç kilise, şapel ve manastıra ev sahipliği yapmakta. Bu yapılar, 10. ila 12. yüzyıllarda Kapadokya’da yaşayan Bizans Hristiyanları için dini ve kültürel faaliyetlerin önemli merkezleri olarak hizmet vermiş. Göreme Açık Hava Müzesi’nde Kızlar ve Erkekler Manastırı, Aziz Basil Şapeli, Elmalı Kilise, Azize Barbara Şapeli, Azize Katerina Şapeli, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise ve Tokalı Kilise ziyarete açık olarak gezilebiliyor.

Derinkuyu Yeraltı Şehri3.2 km

1963 yılında evine tadilat yaptırmak isteyen bir köylü tarafından tesadüfen keşfedilmiş, 1965 yılında ziyarete açılmıştır. Kesin tarihi bilinmemekle birlikte Derinkuyu'nun Protohitit, Hitit, Roma ve Bizans dönemlerinde kullanıldığı söylenmektedir. Nitekim burada bulunan mermer kartal heykeli Roma, misyoner okulu ve kilise ise Bizans etkisini kanıtlar niteliktedir. II. yüzyılda Roma'nın zulmünden kaçan ilk Hristiyanlar, Antakya ve Kayseri üzerinden Kapadoya'ya ulaşarak bölgedeki yeraltı şehirlerini kurmuşlardır. Uzun süreli barınma için inşa edilen bu şehirlerde kilise, ahır, şaraphane, misyoner okulu, su kuyuları, erzak depoları ve havalandırma boruları gibi fiziksel ve toplumsal temel ihtiyaçların karşılanabileceği alanlar bulunmaktadır. Barınma, beslenme, eğitim gibi ihtiyaçlarını karşılayan halk, güvenliklerini de katlar ve alanlar arasına inşa ettiği dar tüneller ve bu tünellere yer yer ekledikleri, herhangi bir tehlike anında tünelin kapanmasını sağlayan büyük taş tekerleklerle sağlamışlardır. Günümüzde sadece 8 katı temizlenip ziyarete açılmış olan Derinkuyu Yeraltı Şehri'nin tüm katlarının temizlenmesi halinde şehrin toplam derinliğinin 50 metreden 85 metreye kadar yükseleceği ve kat sayısının da 12-13 civarı olacağı öngörülmektedir.

Üç Güzeller Peribacaları1.3 km

Ürgüp-Nevşehir yolu üzerinde yer alır. İki büyük bir küçük peribacasının anne baba çocuktan oluşan çekirdek aile misali dizilimi, Kapadokya’da görülmeden geçilemeyecek bir nokta yapmıştır burayı. Üç Güzeller Peribacaları’nın şapkalı oluşumlarıyla diğer peribacalarından daha farklı bir yapıda olması nedeniyle de ön plana çıkmıştır. Unesco Dünya Mirasları arasında yer alan Kapadokya’da en çok fotoğraf çekilen yerlerin ilk sırasında Üç Güzeller Peribacaları yer alıyor. Öyle ki her yıl yaklaşık 2 milyon turistin ziyaret ettiği bölgede, tüm gezginlerin, nişanlanan veya evlenen çiftlerin albümlerindeki fotoğraflarda, arka fonda Üç Güzeller var. Gerek yurtiçi, gerek yurtdışı tatil turlarının reklamlarında, broşürlerinde hatta eski 50 TL’lerin bir yüzünde yine Kapadokya Üç Güzeller var. Çünkü bu 3 peribacası Kapadokya’nın simgesi durumundadır.

Avanos Sallanan Köprü1.3 km

Kapadokya Sallanan Köprü Avanos ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. 1973 yılı içerisinde yapılmış olan bu köprü 180 metre uzunluğa sahiptir. Oldukça önemli bölgeler içerisinde yer alan bu köprü buraya gezi düzenleyenler tarafından mutlaka görülmesi gerekli olan yerlerdendir. Tahtadan olacak şekilde yapılmış olan bu köprü Kızılırmak üzerinden karşıya geçilebilmesi amacı ile yapılmıştır. Araçların bu köprü üzerinden geçmesi yasaktır. Yalnızca yayalar geçebilmektedir. Asma Köprüdür. Türkiye’nin en uzun ikinci büyük asma köprüsü olarak kayıtlara geçirilmiştir.

Aşk Vadisi6 km

Türkiye'nin Kapadokya bölgesinde yer alan Aşk Vadisi, “peri bacaları” olarak adlandırılan eşsiz kaya oluşumlarıyla ünlüdür. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göreme Tarihi Milli Parkı'nda bulunan vadi, çarpıcı manzaraları ve romantik atmosferiyle ziyaretçileri kendine çekiyor. Eski zamanlarda muntazam bir güzelliği olan suyu da oldukça gür akan bir köy varmış. Meyve sebze açısından da bir hayli bereketli olan bu köyse on sülale yaşıyormuş. Bir gün iki sülale arasında geçen bir kavga olmuş. Bu kavganın ardından ise köy resmen ikiye ayrılmış. Kavganın tarafları ise bir zaman sonra aynı köyde duramayacak hale gelmiş. Sürekli kavga savaş derken köy ikiye ayrılmak zorunda kalmış. Köyler ayrıldığı için ise bu iki köyden gençler birbirleri ile konuşamazmış. Ancak bu duruma isyan eden iki köylü iki genci tanıştırma kararı almış. Ve gençler de birbirlerinden ilk görüşte hoşlanmış ve âşık olmuşlar. Köy halkına yayılan bu aşk ise iki köyü daha da düşman etmiş birbirine. Her ne kadar büyüler yapsalar da kavgalar çıkarıp tehdit etseler de bu iki genci ayıramayacağını anlayan iki köy en sonunda onları evlendirmiş. Gel zaman git zaman iki gencin dünya güzeli çocukları doğar. Ancak iki ayrı köydeki bu savaşı bitirmeyen ahali oğlanı öldürür. Kız ise kocasının ölümüne dayanamayıp intihar eder. İki âşık gencin ölümünün ardından ise Allah’ın bu vadiye taş yağdırdığı konuşulur. Bu taşlar ise gençlerin kavuşmasını istemeyen herkesi öldürür. Böyle bir aşkın peşinden doğan bir hikâyeye de ancak ‘’ Âşıklar Vadisi’’ ismi verilebilirdi. Hatta hala bu vadiye ölen çiftin ruhlarının sık sık uğradığı ve geriye kalan çocukları ile konuştuğu da söylentiler arasındadır.

Kızılçukur Vadisi1.1 km

Ürgüp İlçesi’ne bağlı Ortahisar Beldesi ile Avanos İlçesine bağlı Çavuşin Köyü arasında yer almaktadır. Yaklaşık 1,5 kilometrelik bir alana yayılmıştır. Kızılçukur Vadisi’nde bulunan manzara terasları özellikle Kapadokya’da gün batımını izlemek isteyenlerin akşamüzeri yoğun olarak buluştuğu bir mekandır. Vadinin içine inebilmek için 250 m kadar aşağıdaki Üzümlü Kilise’ye giden patikaya girmek gerekmektedir. Vadiyi yürümeye başladığınızda birkaç tünelden geçerek ilerlersiniz. Tünellerin en uzunu 37 metredir. Tünel 20 metre kadar yüksekliği olan dik bir inişle sonlanmaktadır. Kızılçukur Vadisi bir süre sonra Meskendir Vadisi ile birleşir. Meskendir Vadisi takip edilerek Çavuşin Köyü’nde yürüyüş sonlandırılır.

Keşlik Manastırı30 m

Ürgüp ilçe merkezine 15 Km mesafede bulunan Cemil Köyü’nün çıkışında yer almaktadır. Kapadokya bölgesindeki pek çok kilise ve manastır gibi tüf kayalar oyularak yapılmış korunaklı mağara yapılardandır. Manastır, Erken Hristiyanlık Dönemi’nin oldukça iyi korunmuş örneklerindendir. İçinde baş melek Mikail ve Hristiyan dünyasının ilk şehidi kabul edilen Aziz Stefanos’a adanmış iki ayrı kilise, ayazma, yemekhane, bezirhane, mutfak, okul, toplantı odası, şaraphane ve keşiş ve rahiplerin kaldığı evlerden oluşmaktadır. Yıkılmış olan yemekhane ve kilise bölümlerinin girişleri kesme taş malzemeyle onarılmıştır. Manastırın ayazmasında halen su bulunmaktadır.

Gomeda Vadisi1.7 km

Mustafapaşa Köyü’nün Batısında, Ayvalı Köyü’nün Kuzeyinde yer almaktadır. Kapadokya’nın altını bir ağ gibi saran ucu bucağı belli olmayan tüneller ve içi zifiri karanlık mağaralarla dolu Gomeda Vadisi, hem doğaya tutkun hem de gizem arayan gezginler için farklı bir atmosfere sahiptir. Vadinin eski zamanlarda kaya oyuklarında yaklaşık 600 hanenin yaşadığı, 2 kilisesi, 2 nekropolü ve 1 yeraltı şehri bulunan koca bir yerleşim yeri olduğu düşünülmektedir.

Uçhisar Kalesi450 m

Otelimize 450 metre mesafedeki UçhisarKalesi, Kapadok­ya’nın her yerinden görülen en büyük ve en güzel peri bacasıdır. Kalenin zirvesi Kapadokya’nın kuş bakışı görüleceği tek yerdir. Güvercinlik Vadisi’nden, Avanos’a doğru tüm vadiler, Ortahisar Kalesi, Göreme Beldesi, Göreme Açıkhava Müzesi, Kılıçlar Vadisi, Kızılçukur, Güllüdere, Çavuşin, Boztepe, Aktepe, Avanos, yani bütün Kapadokya ayağınızın altındadır.

Sobesos Antik Kenti3.6 km

Sobesos Antik Kenti; Ürgüp ilçe merkezine 23 Km mesafede bulunan Şahinefendi Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Şahinefendi Köyü volkanik bir arazi üzerinde inşa edilmiştir. Köy çevresinde şans eseri bazı kalıntılar fark edilmiştir. Bu kalıntılar incelendiğinde buranın bir antik kent olduğu anlaşılmıştır. 2002 yılında başlayan kazı çalışmaları sonucunda yaklaşık 400m2 alanı kapsayan sütunlu ve mozaikli toplantı salonu, kazılar sırasında içinde kefenle birlikte gömülü bir erkek cesedinin olduğu mezar odası, hamam ve 6. YY.’a tarihlenen bir şapel günyüzüne çıkarılmıştır. Kazı çalışmalarında en fazla ilgi çeken bölümler ise çeşitli renkli taşlardan yapılmış ve oldukça kaliteli bir işçiliğe sahip taban mozaikleridir. Bu mozaiklerde Svastika, Haç ve Meander motifleri dikkat çekicidir.

MUSTAFAPAŞA KÖYÜ1.9 km

Köyün adı, 1476 ve 1927 yılı kayıtlarında Sinason olarak geçmektedir. 2021 yılında “En İyi Turizm Köyleri Girişimi” başlatan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Mustafapaşa Köyü kırsal turizm destinasyonunu ödüle layık görmüştür. Mustafapaşa köyü, 1924 yılında nüfus mübadelesine kadar Ortodoks Rumlarının yaşadığı ve 700’e yakın taş konağın olduğu bir köymüş. Köyün sakinleri ise o dönemde şarap ve tıbbi ürünler satan varlıklı tüccar Rumlarmış. Mübadeleyle köyün sakinleri Yunanistan’a gönderilip yerine Türk nüfus yerleştirilmiştir. Taş işçiliğini sanatsal bir mimariye dönüştüren Sinasos mimarları, bölgede anlatılan bir rivayete göre Mardin’den ve Suriye sınırından gelmiştir. Rivayetin gerçek olabileceğini düşündüren ise Mardin’deki evler ile Mustafapaşa evlerinin gerçekten de birbirine çok benzemesidir. Mustafapaşa’da asırlık yaşlarıyla 93 ev, sayısı 30’a yakın kilise ve şapel görsel bir tarih şöleni sunmaktadır.

Ortahisar Kalesi9 km

Ürgüp İlçesine bağlı Ortahisar Beldesinde yer almaktadır. Bulunduğu kasabanın adıyla özdeşleşen Ortahisar Kalesi Kapadokya’nın en büyük peribacası olarak anılır. Üç yanı dik vadilerle çevrili Ortahisar Kalesi’nin bulunduğu kayalar, savaşların bol olduğu eski dönemlerde korunma ve sığınma amacıyla ilk Hititler tarafından oyulmuş, daha sonraları ise Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar zamanında da sığınak olarak kullanılmıştır. Kasabanın ilk yerleşimi de kalede başlamış, nüfus fazlalaştıkça yamaçlardan aşağılara basamaklar halinde inen 2 katlı yeni evler yapılmıştır. 1.200 metre rakımıyla ve 86 metre yüksekliğiyle Kapadokya’nın en yükseklerinden olan Ortahisar Kalesi’nin kuzeyden yere mesafesi 80 metre iken, güney tarafının mesafesi 110 metreyi bulmaktadır. Kalenin içine ise birbiriyle bağlantılı tüneller, odalar ve koridorlar oyulmuştur. Kalenin zirvesinden Ürgüp, Avanos, Göreme ile eski köylerin ve vadilerin kuşbakışı görünümleri büyüleyici bir etkiye sahiptir.

Hallaç Manastırı1000 m

İsmini yanında bulunan Hallaç Deresi’nden almıştır. Manastırın 11. Yüzyılda inşa edildiği bilinmekte ve hasta manastırı olduğu düşünülmektedir. Kayaların oyulması ile yapılan Hallaç Manastırı, geçmişte rahiplerin bölge halkına ilaç hazırladığı ve tedavilerinin yapıldığı hastane olarak hizmet vermiştir. Ön cephesinde özel olarak oluşturulmuş oldukça geniş bir dinlenme alanına sahip manastırın kayadan oyma bölümlerinin birinde Hz. İsa’nın havarilerinin sayısı kadar 12 adet niş bulunur ve bu alanda muhtemelen ruhsal sorunları olan hastaların o dönemde tedavi edildiği düşünülmektedir.

Paşabağları Müze ve Örenyeri1000 m

Paşabağ Vadisi aynı zamanda Rahipler Vadisi ya da Keşişler Vadisi olarak da bilinir. Çünkü zamanında bu vadi keşişlerin inzivaya çekildiği bir bölgeymiş. Hal böyle olunca dünyadaki yaşamdan uzak olarak yaşayan keşişler ve münzeviler nedeniyle farklı isimlerde anılmaya başlanmış. Burada yaşamaya başlayan insanlar, peribacalarının kolay şekillenme özelliğini kullanarak taşları oymaya ve yaşam alanları oluşturmaya başlamış. Dış dünyadan soyutlanmak amacıyla daha çok iç taraflara yapılan odalar arasında mutfaklar, duvarlarında freskler bulunan şapeller de bulunuyor. Vadi yamaçlarından akan sel sularının ve rüzgârın da şiddetli etkisiyle tüflü yapıların aşınması sonucunda meydana gelen bu oluşumlar konik gövdelere sahipler. Tepe kısımları itibariyle bir çatıyı ya da bir mantarı anımsatan bu yapıtların üst kısımlarında bulunan kaya bloklarının çapları 1 metre ile 15 metre arasında değişiyor. Bu boyutlara uygun olan her oluşum peri bacası iken üst kısımların neden daha az aşındığı ise sizlerin kafalarında soru işaretleri oluşturuyor. Ancak bu oluşumların alt kısımlarında bulunan malzemeler daha kolay aşınabilme özelliklerine sahipler. Üst kısımlarında bulunan şapka ise daha az aşınan ve şeklini koruyan bir görünümde. Tüflerin geçirimsiz olması sonucunda sürekli aşınarak yüzyıllar içinde bu görünümü alan peri bacalarına en belirgin şekilde Rahipler Vadisi’nde görebilirsiniz.

Devrent Vadisi1.8 km

Devrent Vadisi'ndeki peri bacalarının hayvanlara benzerliği, fantastik bir rüyaya götürüyor adeta. Birçok hayvan figürünü andıran peri bacalarını hayvanat dışında gezer gibi görün. Deve şekilleri dev peribacaları vadinin en önemli sembollerindendir. Doğanın heykel sanatına tanık olduğumuz vadide insan figürleri de bulunuyor. “Devrent Vadisi” adı “çukur ve uçurum” anlamına gelmektedir. Vadi tamamen büyüleyici manzaralarla dolu. Trekking ve atlı safari yapabilir, gün batımında mehtapta hayal kurabilirsiniz. Bu doğal güzellikte mola vermek isterseniz, atıştırmalıklar ve hediyelik eşyalar alabileceğiniz dükkanlar da bulabilirsiniz.

Ihlara Vadisi8 km

Aksaray İli Güzelyurt İlçesi sınırları içerisinde bulunan Ihlara Vadisi dünya üzerindeki kanyonlar arasında önemli bir yere sahiptir. 18 kilometre uzunluğunda, ortalama 150 metre derinliğinde ve 200 metre genişliğinde, bünyesinde binlerce yaşam alanı bulunan Ihlara Vadisi, diğer kanyonlardan farklı olarak geçmiş dönemlerde içerisinde insanların yaşadığı dünyanın en büyük kanyonu olma özelliğini taşımaktadır. Ihlara Vadisini şekillendiren ve vadiye hayat veren Melendiz Nehri buradaki yaşamın ana kaynağıdır. Vadiyi çevreleyen kayaçların kolay yontulmasıyla oluşturulmuş yüzlerce kilise ve kaya oyma mekan, vadiyi dünyanın en önemli kültür ve medeniyet merkezlerinden biri haline getirmiştir. Ihlara Vadisi, tektonik yükselmeler ve Hasandağı volkanının püskürmesinin ardından çöküntüye uğrayan alan üzerinde ilerleyen Melendiz Çayı’nın binlerce yılık aşındırması sonucunda oluşmuştur. Melendiz Çayı, Ihlara Vadisi boyunca araziyi derin ve sarp bir biçimde yarmak suretiyle, vadi boyunca görkemli ve çarpıcı güzellikler meydana getirir. Melendiz Dağları’ndan kaynaklarını alan küçük akarsular birleşerek, güneydoğu-kuzeybatı yönünde akar ve Mamasın Barajı’na ulaşır. Melendiz Çayı, vadi boyunca otuza yakın menderes çizer. Ilısu ile Selime arasındaki uzaklık kuş uçuşu 10 kilometre olmasına karşılık, akarsuyun menderesler çizerek akması nedeniyle gerçek uzaklık 18 kilometreyi bulmaktadır. Ihlara Vadisi'ndeki kayalara oyulmuş freskli kiliseler korunarak, eşine rastlanmayan bir tarih hazinesi olarak günümüze ulaşmıştır. Hıristiyanlığın ilk yıllarından itibaren kayaların rahatlıkla kazılmasıyla meydana getirilen bu freskli kiliseler ve iskân yerleri 14 kilometre boyunca Ihlara'dan Selime'ye kadar devam eden Ihlara Vadisi içerisinde yer alırlar. İlk çağlarda Kapadokya Irmağı'nın (Patamos Kapadokus) ortasında tabiatla tarihin bir arada bulunduğu Ihlara Vadisi'ndeki bu kiliselerin ilk örnekleri MS IV. yüzyıla kadar görülmektedir. Kiliselerin resim tekniği iki kısma ayrılabilir. Ihlara civarındaki kiliseler "Kapadokya Tipi" olarak bilinen özellikler gösterirler. Bunlara örnek olarak: Eğritaş, Ağaçaltı, Kokar, Pürenliseki ve Yılanlı Kiliseleri verilebilir. Belisırma bölümünde bulunanlar ise "Bizans Tipi" resimlerle süslüdür.

Soğanlı Vadisi5.8 km

Yeşilhisar’ın Soğanlı Ören yeri yer altı şehirleriyle, tarihi kiliseleriyle, vadisiyle ve manzarasının güzelliği ile ziyaretçilerini etkilemeye devam ediyor. Soğanlı Vadisinde bulunan Kubbeli kilise bölgenin en meşhur ve özel yerlerinden birtanesidir. Son şeklini 14. yy’da aldığı bilinen kilise 2 katlı ve içerisi fresklerle süslüdür. Günümüzde geziye açık olan 15 kilise bulunmakta olup, kaybolduğu düşünülen 50’ye yakın kilise düşünülmektedir. Ayrıca büyüleyen vadisini kuş bakışı izlemek için her sabah sıcak hava balon turuna katılabilir bulutların üzerinde 25 km’lik vadiyi izleyebilirsiniz. Kendi yöresine has el emeği göz nuru ve Coğrafi İşaretli Ürün olan Soğanlı Bebeği ise yörede bulunan kadınlar tarafından hâlâ elde işlenerek gelen yerli ve yabancı turistlere pazarlanmakta olup kendinize Soğanlı vadisi adına bir anı bırakmak isterseniz örenyerinden temin edebilirsiniz.

Temenni Tepesi1.3 km

Ürgüp ilçesinin tam merkezinde yer alır. Deniz seviyesinden yüksekliği 1.140 metre olan Ürgüp Temenni Tepesi’nin güney, doğu ve batı yamaçları yaklaşık 30 metrelik kaya duvarlardan oluşuyor. 80 metre yüksekliğiyle şehir panoramasını gözler önüne seren, Ürgüp’ün her yerinden de görülebilen bu kaya tepe, adını zirvesindeki türbede dilek dilenip çaput bağlanmasından almıştır. Seyir balkonuna çıkmak için, kayalardan oyularak açılmış 80-100 metre uzunluğunda bir tünelden geçiliyor. Her daim rüzgarlı olan tepeye çıkıldığında tüm Ürgüp ve hava güzel olduğunda Erciyes'in zirvesi bile görülebilir.

Asmalı Konak1.3 km

Türk dizi tarihinin önemli yapıtlarından olan Asmalı Konak dizisinin çekildiği Ürgüp İlçesinde bulunan yapı, 180 yıllık geçmişe sahiptir ve 42 adet odası bulunmaktadır. 2002 – 2003 yılları arasında ekranlarda olan Asmalı Konak dizisi geleneksel aşkı ve modern hayatı harmanlayan mükemmel bir diziydi. New York’ta eğitim gören Bahar ve Kapadokyalı sevgilisi Seymen’in aşkını anlatan Asmalı Konak dizisinde hem Türk adet ve geleneklerini öğrenip hem de romantik bir aşka şahit olabilirsiniz. Ürgüp’e gelin gelen Bahar’ın yaşadığı zorluklar, kültür farkı ve geleneklerin çok iyi işlendiği Asmalı Konak dizisi adeta bir belgesel niteliğinde. Kapadokya coğrafyasını ve orada yaşayan halkın günlük rutinlerini, adetlerini merak ediyorsanız Asmalı Konak dizisini baştan sona izleyebilirsiniz. 2000’li yılların başında başlayan dizi furyasının içinden sıyrılarak ilk sıraya yerleşen Asmalı Konak dizisinin sırrı çekildiği coğrafyadan geliyor. Ürgüp’teki taş evler, görkemli konaklar, Kapadokya’nın kusursuz doğası izleyicileri televizyon başına kilitliyor. Büyükşehirlerden sıkılanlar Asmalı Konak sayesinde doğanın tam kalbine yolculuk edip romantik bir aşka şahit olabiliyor. Asmalı Konak dizisi bitmiş olsa bile Kapadokya’ya giderek kendi hikayenizin kahramanı olabilirsiniz. Asmalı Konak’ta fotoğraf çektirip hayatınız boyunca unutamayacağınız anları ölümsüzleştirebilirsiniz.

Göreme Panorama2 km

Göreme Panorama Manzara İzleme Noktası bu tepede bulunuyor. Göreme’den Uçhisar’a doğru giderken solunuzda bir çok işletme bulabilirsiniz. Tabi bu işletlemerin neredeyse hepsinin mekanları Temmuz 2024 itibariyle Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından yıkıldılar ve yeniden plana uygun şekilde yapılacaklar fakat bazıları hala hizmet vermektedir. Bu tepeden bölgeye baktığınızda solunuzda Göreme, önünüzde Güvercinlik Vadisi , sağınızda Uçhisar kalesini görebilirsiniz. Kapadokya kartpostallarında ve broşürlerinde gördüğünüz, nerdeyse peribacaları kadar meşhur olan nazar boncuklarıyla ve çömleklerle süslü ağaçlar da bu tepede.

Odalar

1
12

Deluxe Mağara Oda

2 kişi
Büyük Yatak (25 m2)
Bebek Yatağı Odada Kasa Minibar Odada Tv Kablosuz internet Saç kurutma makinesi Odada Banyo Elektrikli su ısıtıcısı Banyo havlusu +5 olanak
Kahvaltı Dahil

Deluxe, Şömineli Oda

2 kişi
Büyük Yatak (25 m2)
Odada Kasa Minibar Odada Tv Kablosuz internet Odada Ütü Odada Banyo Saç kurutma makinesi Klima Odalarda Şömine Elektrikli su ısıtıcısı Banyo havlusu +7 olanak
Kahvaltı Dahil

Deluxe Oda, Balkonlu

2 kişi
Büyük Yatak (25 m2)
Odada Kasa Klima Minibar Odada Tv Kablosuz internet Odada Banyo Saç kurutma makinesi Elektrikli su ısıtıcısı Banyo havlusu +5 olanak
Kahvaltı Dahil

Junior Mağara Suite

3 kişi
Büyük Yatak (35 m2)
Odada Kasa Minibar Odada Tv Kablosuz internet Aile Odası Ek Yatak Odada Ütü Saç kurutma makinesi Elektrikli su ısıtıcısı Klima Odalarda Şömine Banyo havlusu +8 olanak
Kahvaltı Dahil

Tek Odalı Suite, Balkonlu ve Şömineli

3 kişi
Büyük Yatak (40 m2)
Kahve-Çay Makinesi Odada Kasa Klima Minibar Suit Oda Odada Tv Ek Yatak Odada Ütü Saç kurutma makinesi Odada Filtre kahve makinesi Balayı Suiti Odalarda Şömine Odada Banyo Elektrikli su ısıtıcısı Banyo havlusu +11 olanak
Kahvaltı Dahil

Teraslı Suite, Şömineli

3 kişi
Büyük Yatak (45 m2)
Bebek Yatağı Kahve-Çay Makinesi Odada Kasa Klima Suit Oda Odada Tv Kablosuz internet Odada Ütü Odada Banyo Saç kurutma makinesi Elektrikli su ısıtıcısı Banyo havlusu Minibar Aile Odası Balayı Suiti Ek Yatak Odalarda Şömine +13 olanak
Kahvaltı Dahil

Dizayn Mağara Suite

3 kişi
Büyük Yatak (40 m2)
Bebek Yatağı Kahve-Çay Makinesi Odada Kasa Klima Minibar Suit Oda Odada Tv Kablosuz internet Ek Yatak Odada Ütü Odada Banyo Saç kurutma makinesi Elektrikli su ısıtıcısı Banyo havlusu Balayı Suiti +11 olanak
Kahvaltı Dahil
4 kişi
2+2 Yatak (70 m2)
Bebek Yatağı Kahve-Çay Makinesi Odada Kasa Klima Minibar Suit Oda Odada Tv Kablosuz internet Aile Odası Ek Yatak Odada Banyo Saç kurutma makinesi Elektrikli su ısıtıcısı Banyo havlusu Hamam Odada Ütü +12 olanak
Kahvaltı Dahil

Deluxe Oda, Dış Mekan, Jakuzili ve Şömineli

3 kişi
Büyük Yatak (35 m2)
Bebek Yatağı Kahve-Çay Makinesi Odada Kasa Klima Minibar Suit Oda Odada Tv Odada Jakuzi Kablosuz internet Ek Yatak Odada Ütü Saç kurutma makinesi Elektrikli su ısıtıcısı Banyo havlusu Balayı Suiti +11 olanak
Kahvaltı Dahil

Royal Suite, Dış Mekan, Jakuzili ve Şömineli

3 kişi
Büyük Yatak (50 m2)
Bebek Yatağı Kahve-Çay Makinesi Odada Kasa Klima Minibar Suit Oda Odada Tv Odada Jakuzi Kablosuz internet Ek Yatak Odada Ütü Odada Banyo Saç kurutma makinesi Elektrikli su ısıtıcısı Banyo havlusu Balayı Suiti Odalarda Şömine +13 olanak
Kahvaltı Dahil

Royal Queen Suite, Dış Mekan, Jakuzili ve Şömineli

3 kişi
Büyük Yatak (50 m2)
Bebek Yatağı Kahve-Çay Makinesi Odada Kasa Klima Minibar Suit Oda Odada Tv Odada Jakuzi Kablosuz internet Ek Yatak Odalarda Şömine Odada Banyo Saç kurutma makinesi Elektrikli su ısıtıcısı Balayı Suiti Odada Ütü Banyo havlusu +13 olanak
Kahvaltı Dahil

Royal King Suite, Dış Mekan, Jakuzili ve Şömineli

3 kişi
Büyük Yatak (60 m2)
Bebek Yatağı Kahve-Çay Makinesi Odada Kasa Klima Minibar Suit Oda Odada Tv Odada Jakuzi Kablosuz internet Ek Yatak Odada Ütü Odalarda Şömine Saç kurutma makinesi Banyo havlusu Balayı Suiti Odada Banyo Elektrikli su ısıtıcısı +13 olanak
Kahvaltı Dahil

Özellikler

7/24 Açık Resepsiyon
Akşam Yemeği Seçeneği
Bahçe
Bar-Kafe
Bebek Yatağı
Tarihi Yapı
Dağ Manzarası
Havaalanı Transferi
Kahvaltı Dahil
Kahve-Çay Makinesi
Odada Kasa
Klima
Minibar
Oda Servisi
Restaurant
Suit Oda
Odada Tv
Otopark Alanı
Odada Jakuzi
Yoga platformu
Tesiste Şömine
Masaj
Kablosuz internet
Çocuklu Aileye Uygun
Aile Odası
Toplantı Odası
Balayı Suiti
Ek Yatak
Jeneratör
Odada Ütü
Yürüyüş Parkuru
Bisiklet Kiralama
Odalarda Şömine
Odada Kahvaltı
Tesiste Jakuzi
Odada Banyo
Serpme Kahvaltı
Güvenli Turizm Sertifikası
Saç kurutma makinesi
Mama Sandalyesi
Evcil Hayvan Dostu
Havaalanına Yakın
Şarap Mahzeni
Kütüphane
Bahçe oturma grubu
Banyo havlusu
Bulaşık makinesi
Buzdolabı
Çamaşır Makinası
Düğün Alanı
Odada Filtre kahve makinesi
Ziyafet Organizasyonu
Şehir/Köy Merkezinde
Elektrikli su ısıtıcısı
Küçük ve Butik Oteller
Vejeteryan Menü
Lüks Tesis
Ateş Çukuru
Mağara Otel
Kültür ve Turizm Bakanlığı - Basit Konaklama Belgesi: RYL-V1-HI-07218

Yorumlar

Türkan Yiğitbaşı
Royal suiti şiddetle tavsiye ediyorum.1 sabahı da balon turuna ayırırsanız 3 günde 10 gün etkisi yaratan bir tatil yaşayabilirsiniz. Çevredeki restoran ve alışveriş mekanlarını tavsiye edemiyorum maalesef. Çok ticari hale gelmiş. Ülkemiz adına üzücü...
Nur Güler Aydemir
Balayı otelim… ne güzel bir şey yapıyorsunuz. Elinize sağlık
Cihan D.
Kapadokya Uchisar mevkiinde konaklanabilecek en guzel otel.. Personel oldukca ilgili, guleryuzlu.. Buraya gelirseniz mutlaka buraya gelin.. 109 nolu suit tavsiyemdir :)
Juvenal M.
Hotel bem aconchegante, ambiente e decoração que encantam. Recepção show de bola, com dicas de passeios e outros tipos de entretenimento. Vale muito a estadia.
Eda Nacar Kutlu
Kapadokyada @taskonaklarhotelcappadocia kalmıştık her şey mükemmeldiii aklımız orda kaldı.

Sıkça Sorulan Sorular

Otelin kahvaltı saatleri nedir?

Saat 08:00 ile 11:00 arasında siz ne zaman arzu ederseniz. Tatilinizin keyfini çıkartın

Ne tür bir kahvaltı sunuluyor?

Muhteşem bir serpme kahvaltı

Oda tipleri ve fiyatları nedir?

Birçok farklı oda ve suite tipimiz mevcut, standart odadan, terasında jakuzili royal suitelere kadar

Otele giriş ve çıkış saatleri nedir?

Giriş 15.00, çıkış 11.00

Tesiste öne çıkan lezzetler neler?

Serpme kahvaltımız, manzaramız, özel tasarım odalarımız, restoran ve barlarımız.

Evcil hayvan kabul ediyor mu?

Evcil hayvan kabul ediyoruz

Otel engelliler için uygun mu?

Maalesef hayır

Otelin ücretsiz otopark alanı var mı?

Evet

Burası çocuklara uygun mu?

Evet

Popüler gezilecek yerlerden hangileri tesise yakın?

Uçhisar kalesi, Güvercinlik Vadisi, Göreme ve Göreme Açık Hava müzesi

Otelde sunulan olanaklardan bazıları neler?

Manzaralı bahçeler, her türlü aktivite için rezervasyon (balon, rehberli tur...), doğum günü, balayı gibi özel organizasyon ve süslemeler, gün doğumu vadi kahvaltısı

Tesiste hangi oda olanakları bulunuyor?

Free wifi, minibar (ücretli), klima(bazı odalar)

Otelde ne tür yiyecek ve içecek seçenekleri sunuluyor?

Türk mutfağı ağırlıklı

Otelin yakınında hangi restoranlar var?

Moniq Restoran

Tesiste spor olanakları mevcut mu?

Vadilerde yürüyüş

Otelde havaalanı ulaşım servisi mevcut mu?

Evet, ücretli shuttle veya özel transfer hizmetlerimiz mevcut

Tesiste iş ile ilgili çalışma alanı veya toplantı hizmeti sunuluyor mu?

Küçük toplantılar için organizasyon yapılabilir