Haritada Göster
Filtreler
Tesisteki Olanaklar
Tümünü Gör (73)
Daha Az Göster
Nereye Gidiyorsunuz?
Giriş
29.11.2024
Çıkış
30.11.2024
Misafirler
2 misafir
Çirkince Konak Şirince, İzmir
En iyi fiyat alınıyor

Güllü Konakları

4.3 · Harika · 3 yorum
Güllü Konakları, Şirince Izmir
Güllü Konakları köye açılan bir parantez, aydınlık bir konfor imgesi...
En iyi fiyat alınıyor

Kırkınca Evleri

4.4 · Harika · 8 yorum
Kırkınca Evleri Hotel, Şirince Izmir
Şirince'nin dinginliğini yaşayın...
En iyi fiyat alınıyor

Nişanyan Evleri

5.0 · Harika · 5 yorum
Nişanyan Evleri, Şirince İzmir
En iyi fiyat alınıyor
4.3 · Harika · 3 yorum
Zeytinli Konak, Şirince İzmir
En iyi fiyat alınıyor

Şirince Küçük ve Butik Otelleri

Şirince, ilk adı Kırkınca olan ve efsanelere ev sahipliği yapmış turistik bir köy.

Şirince size ilk gördüğünüzde masallarda anlatılan köyleri hatırlatabilir. Köyde gezdikçe de yanılmadığınızı anlayacaksınız. Şirince son yıllarda turizm ve ünlü tatlarının dışında, Maya Takvimi ile ilgili konularda da oldukça gündemde olan ve dünyanın gözünü üzerine çeken bir beldeydi. Bunların dışında ise şarap ve zeytinyağı üretimi ile de tanınmış bir köy Şirince. Şirince’de sizi her şey dâhil otellerin kuşattığı tatil beldeleri yerine butik otel ve pansiyonlar karşılıyor. Üstelik her bütçeye hitap edecek kadar uygun fiyatlarda. Şirince’deki butik oteller arasında eski Rum ve Türk evlerinin restore edilmesiyle oluşturulanlar da var. Doğayla kucaklaşacağınız bu şirince otel ve pansiyonlarında sadece konaklamak haksızlık olur. Otelin rengârenk çiçek ve meyvelerle donatılmış bahçesinde, yürüyüş sonrası yorgunluk kahvesi harika bir fikir olabilir. Bu yaz Şirince’ye gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Şirince'de Tatile Ne Zaman Gidilir?

Şirince, genellikle bahar ve yaz aylarında ziyaret edilen bir destinasyondur. Bu dönemlerde hava sıcaklıkları daha ılımandır ve doğanın güzellikleri daha belirgin hale gelir. Ancak, Şirince'nin tarihî dokusu ve şarap bağları yıl boyunca ziyaret edilebilir.

Bununla birlikte, tercih edilen ziyaret zamanı kişisel tercihlere ve etkinliklere bağlı olarak değişebilir. Yaz ayları genellikle kalabalık olabilirken, ilkbahar ve sonbahar mevsimleri daha sakin bir ziyaret deneyimi sunabilir. Kış aylarında ise Şirince'nin huzurlu atmosferi ve kar manzaraları keyifli bir kaçış sunabilir.

Sonuç olarak, Şirince'yi ziyaret etmek için en uygun zamanı belirlerken hava durumu, kalabalık seviyesi ve kişisel tercihleriniz gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Şirince'ye Nasıl Gidilir? 

•    İzmir - Şirince arası yaklaşık 95 kilometre ve 1 buçuk saat sürmektedir.
•    İstanbul - Şirince arası yaklaşık 635 kilometre ve 8 buçuk saat sürmektedir.
•    Ankara - Şirince arası yaklaşık 650 kilometre ve 8 buçuk saat sürmektedir.
•    Bursa – Şirince arası yaklaşık 410 kilometre ve 4 buçuk saat sürmektedir.
•    Eskişehir – Şirince arası yaklaşık 460 kilometre ve 5 saat 50 dakika sürmektedir.
•    Adana – Şirince arası yaklaşık 920 kilometre ve 10 buçuk saat sürmektedir

Şirince'de Gezilecek, Görülecek Yerler Nerelerdir?

 Bir dönem cami olarak kullanılan, köyün girişindeki Aziz Dimitros Kilisesi Şirince Köyü'ndeki en önemli tarihi yapılar arasında. Ayakta kalan bir diğer tarihi yapı ise Aziz Yahya Kilisesi. Buraları ziyaret edebilirsiniz.     Selçuk'tan yaklaşık 15 dakikalık mesafede yer alan Buharlı Tren Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Şirince Köyü'nün Efes Antik Kenti ve Meryemana Kilisesi ile Selçuk Kalesi'ne olan yakınlığı da sizin için güzel bir fırsat. Şirince'ye kadar gitmişken bu tarih kokan yapıları da görmeden gelmeyin deriz. Efes Antik Kenti içerisinde yer alan Hadrian Tapınağı'nı görebilirsiniz. Ünlü Pamucak Plajı'na gidebilir, burada denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Uzun ve tertemiz bir plaj olan Pamucak'ta denizin ve güneşin tadına doyacaksınız. İsterseniz günü birlik tekne turlarına da katılabilirsiniz.  Hodri Meydan Kulesi’ni görün. Dilerseniz 2011 yılında inşa edilmiş, 12 m yüksekliğindeki bu kuleyi de ziyaret edebilirsiniz. St. John Baptist Kilisesi’ne gidin. En az 300 yaşındaki bu kiliseyi ziyaret etmeyi unutmayın. Kilisenin bahçesi mükemmel bir manzaraya sahip ve kilisede ayrıca şarap tadımı yapabileceğiniz bir bölüm de var. Nesin Matematik Köyü. Burası matematiği ders olmaktan çıkarıp hayatın içine sokan, hocaların ve öğrencilerin bir arada yaşayıp mekanın yönetiminde beraber söz sahibi olduğu, sessiz sakin, doğa ile iç içe, kâr amacı gütmeyen ütopik bir öğrenme alanı. Sunduğu şey: dört öğün nefis yemek ve yatak dışında, matematik eğitimi, doğa, huzur ve çalışma ortamı! Ağaç ve çiçek sulama, çevre düzenlemesi, bulaşık, temizlik, çamaşır, patates soyma, sovan doğrama vb. gibi diğer gündelik işler de imece usulü yapılıyor.

Şirince'de Alışveriş Önerileri

Şarap 

Şirince, ünlü şaraplarıyla tanınır. Yerel şarap üreticilerinden aldığınız bir şişe, ziyaretinizin güzel bir anısını oluşturabilir.

Zeytinyağı ve Zeytin Ürünleri

Ege bölgesinin zeytinlikleriyle çevrili olan Şirince, kaliteli zeytinyağı ve çeşitli zeytin ürünleri sunar.

Organik Ürünler

Şirince'de organik tarımın önemli bir yeri vardır. Yörede yetiştirilen organik meyve, sebze, reçel, bal gibi ürünlerden alarak sağlıklı ve doğal bir tat alabilirsiniz.

Şirince'de Eğlence Önerileri

Yöresel Lezzetlerin Tadını Çıkarma

Şirince'de bulunan yerel restoranlarda yöresel lezzetlerin tadını çıkarın. Köyde üretilen organik ürünlerle yapılan yöresel yemekleri deneyerek Ege mutfağının lezzetlerini keşfedin.

Şarap Tadımı

Şirince, ünlü şaraplarıyla da tanınır. Köyde bulunan şarap imalathanelerini ziyaret ederek yerel şarapları tadabilir ve şarap tadımı etkinliklerine katılabilirsiniz.

Doğa Yürüyüşleri

Şirince'nin çevresinde doğal güzelliklere sahip yürüyüş rotaları bulunmaktadır. Doğa yürüyüşleri yaparak köyün etrafındaki zeytinlikler, meyve bahçeleri ve doğal manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.

Şirince'nin Tarihçesi 

İzmir'e bağlı, tarihi ve mistik bir atmosfere sahip köy, Şirince. Adı zamanla evrilen bu köy, aslında eskiden Kırkınca olarak biliniyordu. Ancak, tarihi süreç içinde Rumlar köylerine Kirkince derken, mübadele sonrasında Türkler de Çirkince demeye başlamıştı. Sonuç olarak, köyün ismi Çirkince olarak kalmıştı. Ancak ironik bir şekilde, zaman içinde köyün güzellikleri ve huzurlu atmosferi ile bütünleşen çirkinin tam tersi bir isimle anılmaya başlandı. Şirince'nin tarihine biraz daha yakından bakıldığında, köy 2012 yılında dünya genelindeki dikkatleri üzerine çekti. Tam 21 Aralık'ta kıyamet gününün geleceği söylentileri, Maya Uygarlığı'nın takvimine dayandırılmıştı. Bu söylentilere göre, dünyada sadece iki yerde insanlar sağ çıkabilecekti: İzmir'deki Şirince ve Fransa'nın güneyindeki Bugarach Köyü. Şirince sadece bir kıyamet beklentisiyle değil, tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olmasıyla da öne çıkıyor. Köy, sıcakkanlı insanları, daracık sokakları, tarihi evleri ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Şirince, adeta geçmişin izlerini taşıyan bir açık hava müzesi olarak ziyaretçilerini bekliyor.

Şirince Neyi ile Ünlü?

Şarapları

Şirince, ünlü şaraplarıyla tanınır. Köyde bulunan bağlar ve şarap imalathaneleri, yöresel üzümlerden yapılan kaliteli şarapların üretimine ev sahipliği yapar. Özellikle organik şaraplarıyla ünlü olan Şirince, şarap meraklıları için önemli bir destinasyondur.

Yerel Ürünleri

Şirince'de üretilen organik ürünler ve yöresel lezzetler de köyün ününü arttırır. Yörede yetiştirilen meyveler, sebzeler, zeytinyağları ve diğer doğal ürünler, köydeki dükkanlarda ve pazarlarda satılır. Bu ürünlerin doğallığı ve lezzeti, Şirince'nin ziyaretçileri tarafından takdir edilir.

Şirince'de Nerede Denize Girilir?

Şirince, Ege Bölgesi'nde İzmir'e bağlı bir köydür ve denize kıyısı bulunmaz.

Şirince'de Yapılacak En İyi Şeyler

Günübirlik bir turla geldiğinizde bile rahatlıkla gezebileceğiniz bir kasaba Şirince. Ama doğasına karışmak için bir gün kalmak isteyeceksiniz. Şirince’de yürüyüşler yapıp köyün taş sokaklarını, tarihi evlerini, kilisesini, şarap mahzenlerini, çarşısını görme imkânınız da var. Şirince Köyü’nün merkezinde yer alan birçok restoran ve kafede, ünü dünyaya yayılan aramotik Şirince şarabından bavulunuza eklemek için satın alabilirsiniz.   

Ayrıca Şirince, Efes Antik Kenti, Meryemana Kilisesi ve Selçuk Kalesi’ne de çok yakın bir mevki de bulunduğundan kısa sürecek bir araba yolculuğu ile bu tarihi yerlere de kısa sürede ulaşabilirsiniz. Hadrian Tapınağı’na da gitmeyi unutmayın.   

Yeme–İçme Önerileri

Küçük ve şirin bir kasaba olmasına rağmen içinde kocaman bir tarih barındıran Şirince, yemekleri ve değişik tatları içeren mutfağı ile de kocaman. Şirince'nin mutfağında Ege ve Akdeniz mutfaklarından izler bulmak mümkün. Genel olarak saltalar, sebze yemekleri ve zeytinyağlılar ön planda. Birbirinden lezzetli otlu, peynirli, patatesli, kıymalı ve daha birçok çeşidiyle gözlemelerin o müthiş kokusunu duyunca tatmadan geçemeyeceksiniz.   
Yemek için oturduğunuz bir restoran veya kafede ise sizi öncelikle köy ekmeği ve yöreye özgü otlarla tatlandırılan zeytinyağı tabağı karşılayacak. Bunların dışında çöp şiş, Efe kebabı, doğal otlarla tatlandırılmış mezeler, Şirince'de yetişen üzüm, keşkek, çökertme kebabı ve keçiboynuzu pekmezi denemenizi önerdiğimiz lezzetler arasında. Yöredeki kadınların lezzetli kabak çiçeği dolmalarını, ot kavurmasını ise mutlaka deneyin deriz. Kumda Kahve için.
Sıcak kumda yavaş yavaş pişen, bu köy ile özdeşleşmiş Türk kahvesinin tadına bakmayı unutmayın. Köyde yürürken girişinde “kumda kahve” tabelaları olan mekanlar karşınıza çıkacak, bir molanızı onlardan birinde kumda kahve içerek değerlendirin.
Güzel yemek için Nişanyan Houses Hotel, Dimitros Restaurant veya Şirince Artemis Restaurant‘ı deneyebilirsiniz. Ayrıca Üzüm Kafe/Restaurant da bahçesi, mimarisi, yemekleri ve şaraplarıyla saatlerce vakit geçirmek isteyeceğiniz bir mekan.
Mürver Şurubunu Hala Denemeniz Mi Yoksa? Biz de ilk defa burada duyduk mürver şurubunu. Dere kenarında yetişen bir çiçek olan mürverin özünden leziz ve ferah bir içecek üretiliyor. Soğuk algınlığına bire bir olma gibi bir özelliği de var. Bazı yerlerde Türk kahvesinin yanında, bazı yerlerde yemeğin üstüne ikram ediliyor ama kilisenin hemen girişindeki manzaralı cafede içmek en keyiflisi. Bizim Ev Hanımeli Şirince – Selçuk arasındaki yol üzerinde olan bu ev yemekleri restoranı. Ekmeklere kadar her şey günlük, ev yapımı. Güleryüzlü çalışanları da çabası. Bahçesi de keyifli.

Şirince Çocuk Dostu Küçük & Butik Oteller Hangileri?

Nisanyan Hotel

Kırkınca Evleri

Şirince'de Denize Sıfır Konumda Küçük & Butik Oteller Hangileri?

Şirince, Ege Bölgesi'nde İzmir'e bağlı bir köydür ve denize kıyısı bulunmaz.

Şirince'de Tekerlekli Sandalyeye Uygun Küçük & Butik Oteller Hangileri?

Nisanyan Hotel

Şirince'de İleri Yaş Dostu Küçük & Butik Oteller Hangileri?

Nisanyan Hotel

Genellikle sessiz ve sakin bir ortam sunuyolar ve konukları için rahat bir konaklama deneyimi de sağlamaktadırlar.

Şirince'de Hayvan Dostu Küçük & Butik Oteller Hangileri?

Şirince'de hayvan dostu küçük ve butik oteller bulmak biraz zor olabilir çünkü her otel evcil hayvan kabul etmeyebilir. Bunun için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz.

Şirince'de Havuzlu Küçük & Butik Oteller Hangileri?

Nisanyan Hotel

Şirince'nin tarihi atmosferini modern konforla birleştiren bu otel, güzel bir açık havuz sunar.

Şirince'de Her Şey Dahil Küçük & Butik Oteller Hangileri?

Şirince'de genellikle küçük ve butik tarzı otellerin her şey dahil konaklama hizmeti sunmayabilir.

Şirince Otellerinde Erken Rezervasyon Fırsatları

Şirince'deki oteller genellikle erken rezervasyon fırsatları sunarlar. Bu fırsatlardan yararlanmak için genellikle otellerin resmi web sitelerini veya küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz.

Etiketler: şirince butik otelleri, şirince butik otel denize sıfır, şirince otelleri, şirince bungalov otelleri, şirince bungalow fiyat, şirince nerede kalınır, şirince havuzlu oteller, şirince butik otel tavsiye, en güzel şirince otelleri, şirince butik doğa otelleri, şirince doğa ile iç içe tatil yerleri, şirince doğa ile iç içe oteller, şirince en iyi doğa otelleri, şirince bungalov evler, şirince butik otel fiyatları, şirince en iyi butik oteller, şirince lüks butik oteller, şirince lüks küçük oteller, şirince şömineli oteller, şirince jakuzili butik oteller, şirince balayı otelleri, şirince tarihi otelleri, şirince dağ evleri, şirince kütük evleri, şirince gastronomi otelleri

Sıkça Sorulan Sorular

Şirince'de hangi oteller güzel manzaraya sahip?
Zeytinli Konak, yolu, duvarı, sokağı, kapısı çok otantik. Ruhu olan bir yer. Yumuşak bir tepeden Şirince'nin günümüzdeki manzarası görülüyor...
Şirince bölgesindeki ortalama otel fiyatları nedir?
Otel fiyatları için sitemizi inceleyebilirsiniz.
Şirince bölgesinde kalmak için en iyi oteller hangileri?
Nişanyan Evleri; nevi şahsına münhasır bir yer. Her bir detay nakış gibi işlenmiş. Anılarla böyle birikiyor sanırım...
Şirince bölgesindeki evcil hayvan dostu oteller hangileridir?
Nıkbın Konak evcil dostlarımızı kabul ediyor.
Şirince bölgesindeki havaalanına yakın en iyi oteller hangileridir?
Adnan Menderes Havalimanı 68 km uzaklıkta. Sitemizde refere ettiğimiz yerleri inceleyebilirsiniz.