Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Sinop’ta ne yenir sorusunun cevabını vermek hiç de zor değil çünkü Sinop yöresel yemekleri ile de ön plana çıkan bir şehrimizdir. Örneğin buraya has Mısır Çorbası ve Mısır Tarhanası çorba türünde bilinen besinlerdendir. Mantının Sinop’a has olanı Sinop Mantısı yani Kulak Hamuru da diyorlar burada tadılabilir. Nokul denilen unlu mamullerinden yapılan değişik bir hamur işi var burada. Islama bu yörede meşhur olan ve mutlaka tadılabilir bir besindir. Sirkeli pırasa buraya hastır, yine İçli Tava, Katlama burada hamur işi olarak Sinop Usulü Prenses tatlı olarak mutlaka tatmanızı tavsiye edeceğimiz besinlerden başta gelenleridir. Mekân olarak baktığımızda da Teyze’nin Yeri yoğun ziyaretçi alan yerlerden bir tanesidir. Öztürk Restoran geldiğinizde Erfelek Şelalelerinin yakınında güzel doğal bir ortamda yemek yiyebilirsiniz. Şekerci Mehmet Gürbüz burada tatlılardan tadabilirsiniz. Okyanus Balık Evi, mantı da iddilalı Melahatin mutfağı, Örnek Mantının Nokul Börek Kahvaltı Salonu, Tarihi Sebat Lokantası, Karainci Kahve, Tarihi Yalı Kahvesi, ZeyDen Mutfak, Şen Pastanesi, Saray Restaurant, Namlı Pide Salonu, Barınak Cafe, uğranılabilecek yerlerdendir. Hüner Çorba ve Yemek Evi, Sinop Çalıkuşu Restoran, Sakız Dondurma, Sinop Sofrası, Meşhur Sırık Kebapçısı (Ezme ve Taktak helvası), Ayışığı Restoran gidilebilecek ünlü yerlerdendir. Diğer Notlar;
Sinop 'a gidip kuyu kebabı yemeden de olmaz, özellikle Şelale'de yiyin! Erfelek Şelalelerinde katlama yemeyi de unutmayın! Boyabat Ezmesi için Şekerci Mehmet Gürbüz'e gidin.