Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Side mutfak kültürü de Antalya’nın ve genel olarak Akdeniz mutfağından izler taşır. Zeytinyağlılar, sebze yemekleri, salatalar ve ot kavurmaları ön plandadır. Deniz kenarında bir yerleşim olduğundan da balık çeşitleri ve deniz ürünleri açısından oldukça zengin bir mutfağı vardır.
Side’nin en meşhur yemeklerinin başında sac kavurması geliyor. Mutlaka denemelisiniz. Bunun dışında arapaşı, sebzeli kebap, patlıcan reçeli, turunç reçeli, laba, hibeş gibi farklı lezzetleri de deneyebilirsiniz.
Side, turistik bir kent olduğu için Türk ve Dünya mutfaklarından pek çok farklı lezzeti sunan restoranları bulmak oldukça kolay. Tost ve gözleme gibi aperatiflerin yanı sıra fast food restoranları, ev yemekleri yapan yerler, pide ve kebapçılar, Çin lokantası gibi farklı çeşitleri bulabilirsiniz.
İsterseniz, muhteşem manzaralı bir balık lokantasında, ay ışığı eşliğinde rakı balık keyfi yapabilirsiniz. Çok çeşitli zeytinyağlı mezeler ve deniz ürünleri de size eşlik edecektir.