Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Selçuk Efes’in mutfak kültürü de Ege mutfağı ile benzer özellikler gösterir. Zeytinyağlılar, salatalar ve sebze yemekleri, ot kavurmaları ön plandadır. Deniz ürünleri ve balık da sıkça tüketilir. Yöresel yemeklerinden bazıları sütlü balık, ot kavurması, midye dolma, midye tava, kumru, kirde kebabı, sardalya buğulaması, Priştine kebabı gibi adıyla da tadıyla da ilginç yemeklerdir.
Selçuk Efes’e gittiğinizde bir de özellikle çöp şişi denemelisiniz. İster yol üstünde isterseniz de merkezde pek çok yerde çöp şiş yapan restoranlar bulabilirsiniz. sunumundan tutun da lezzetine, baharatlarına kadar oldukça lezzetli bir seçenek olabilir. Bunların dışında Selçuk, turistik bir mekan olduğu için tosttan gözlemeye kadar pek çok fast food ürünü yapan restoranları, pide, kebap ve lahmacun gibi yiyecekleri ve ızgara et ürünlerini bulabilirsiniz. İsterseniz güzel bir balık restoranında, gün batımına karşı balık keyfi de yapabilirsiniz. Zeytinyağlı, lezzetli mezeler ve deniz ürünleri, içkinizin yanında güzel gidecektir.