Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi, pek çok köklü medeniyete ev sahipliği yapan bir tarihin ve kültürün yanı sıra tüm bu medeniyetlerin karması olan muhteşem bir mutfak kültürüne de sahip. Şanlıurfa mutfağı da bu muhteşem mutfağın izlerini olduğu gibi taşıyor.
Şanlıurfa mutfağında et, bulgur, hamur işleri ve acı ön planda. Ciğer ve çiğ köfte ise Urfa’ya gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken lezzetlerin başında. Üzerine de bölgeye has acı bir kahve olan mırrayı içmelisiniz. Şehrin şıllık tatlısı, isot çömleği, ayran çorbası, mumbar, lahmacun, bostana, kemeli tas kebap, zingil, içli köfte, yarpuz ekşisi, yumurtalı köfte, tiritli köfte, pımpırım kavurması, balcanlı kebap, borani, elma aşı, su kabağı, sarımsak açı, kaburga gibi oldukça lezzetli ve adı gibi farklı yemekleri meşhur. Bizce hepsini olmasa da birçoğunu mutlaka denemelisiniz. Bir de meyan şerbeti ve koruk şurubunu da içebilirsiniz.
Yöresel yemeklerin dışında ev yemekleri yapan restoranları, fast food restoranları da görebilirsiniz. İsterseniz aperatif yiyecekler de bulabilirsiniz.