Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Karadeniz Bölgesi’nin güzel bir şehri olan Samsun’da mutfak kültürü de oldukça zengindir. Genel olarak balık ve sebze ön plandadır.
Samsun’un yöresel yemeklerinden bazıları ise patates çorbası, mısır çorbası, hamsi tava, hamsi buğulama, istavrit tava, katık sündürmesi, pancar yemeği, Samsun pidesi, Bafra pidesi, haluçka, katıklı ekmek, kaz pilavı, içli mantı, nokul, baklalı sarma, fasulye turşusu kavurması, oymaağaç kebabı, Terme pidesi gibi ilginç lezzetlerdir. Birçoğunun tadına bakmalısınız.
Yöresel lezzetlerin dışında gözleme, tost, fast food ürünleri, kebap, pide ve lahmacun gibi yiyecekler de bulabilirsiniz. Turistik belde olması dolayısıyla pek çok farklı lezzet vardır Atakum’da.