Taraklı Hakkında

Sakarya’ya bağlı Taraklı ilçesini aslında hepimiz reklamlardan tanıyoruz. Pek çok televizyon reklamında mekân olarak kullanılan ilçe, Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan, dar sokakları ve ahşap evleri ile ünlü bir yer.
   

Marmara Bölgesi'nin güneydoğusunda yer alan ilçe, Sakarya ilinin sınırları içindedir ve Ankara ile İstanbul şehirleri arasında yer alır. Adapazarı'na yaklaşık 73 km uzaklıktadır. İlçenin doğusunda Bolu-Göynük ilçesi, batısında Geyve ilçesi, güneyinde Bilecik-Gölpazarı ilçesi ve kuzeyinde Akyazı ilçeleri bulunmaktadır. Denizden yüksekliği 800 metre olan Taraklı'ya, Geyve'den sonra Köroğlu dağlarının batı uzantıları ve Samanlı Dağları'nın etekleri izlenerek, doğanın bin bir çeşit renkleri ile bezenmiş bir yoldan varılır.   

İlçenin en önemli özelliği ise Safranbolu, Cumalıkızık beldeleri gibi tarihi ve mimari özellikleri ile ön planda olan evleridir. Taraklı evleri, en az Safranbolu evleri kadar ayakta kalabilmiş ve güzel evlerdir. Üstelik Taraklı evleri Safranbolu'dan farklı olarak yemyeşil bir doğanın içinde yer almaktadır. Beldede 100’ü aşkın onarılmış ve tekrar kullanıma hazır hale getirilmiş ev bulunmaktadır.    

Hıdırlık Tepesi ve Taraklı Hisarı’nın yamaçları ile bu iki tepe arasındaki vadide kurulu Taraklı'ya, Göynük tarafından gelen dere de ayrı bir güzellik katmaktadır. Tarihi evlerin bazılarının yaşı üç yüzyılın üzerindedir. Bu evlerin genel karakteristiği Osmanlı şehir dokusunu oluşturan üç katlı ev biçiminde olmasıdır. Bu evlerden birkaçını Çakırlar Evi-1, Çakıroğlu Konağı-2, Hisar Evi, Meriç Özen Evi, Mürvet Tanyel Evi, Selahattin Kozcağız Evi olarak sıralayabiliriz.   

Bölgede Bizans döneminden kalma kil hamamları ve kaplıcalar da halen hizmet vermektedir. Dolayısıyla Taraklı sadece tarihi ve doğal güzellikleri yönünden değil, sağlık turizmi ile de son yıllarda ön plana çıkmaya başlamıştır.   

Taraklı ilçesinin yerleşim olarak tarihi M.Ö. yıllara, Helenistik Döneme kadar uzanır. Osmanlı’ya 1290’lı yıllarda katılan ilçenin, bu zamana kadar pek çok köklü medeniyete ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Şu anda ilçenin en önemli güzelliği olan tarihi evler ise Osmanlı döneminin ürünleridir.   

İlçenin halkı şimşir kaşık ve tarak yapımı ile ünlüdür. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de adı geçen beldenin ismi de halkın el uğraşından gelmektedir. Başlarda “Yenice Tarakçı” olarak anılan köyün adı zamanla değişerek bugünkü Taraklı adını almıştır.   

Karasal iklim özelliği gösteren bölgenin doğası yemyeşil ormanlarla kaplıdır. Her mevsim bir başka güzelliğe bürünen ilçenin kışın bembeyaz olan yamaçları, bahar aylarında renklenerek adeta neşe saçar.    

Taraklı ilçesinin turizm potansiyeli son yıllarda giderek artmaya başladı. Özellikle de yakınlardaki büyükşehirlerden hafta sonu kaçamakları için bile gelen çok sayıda yerli turist var. Taraklı’da gelen turistlerin konaklaması için ise tesislerin sayısı giderek artıyor.   

Taraklı otelleri, genel olarak restore edilerek otele dönüştürülmüş tarihi konaklardan oluşuyor. Otellerin işletmecileri ise bölgede yaşayan halk. Dolayısıyla aile işletmesi olan Taraklı otellerinde, oldukça samimi ve ilgili bir tatil geçirebilirsiniz.   

Taraklı butik otelleri her ne kadar tarihi yapılar olsa da, genel olarak günümüz modern imkânlarına sahipler. Genellikle oda kahvaltı olarak hizmet veriyorlar ve yılın her dönemi hizmete açıklar.   

Taraklı otel fiyatları ise her kesimden tatilcinin bütçesine hitap eden, uygun seçenekler sunuyorlar. Yılın her dönemi, uygun fiyata bir tatil yapabilirsiniz.   

Sitemizi inceleyerek Taraklı otelleri, Taraklı otel fiyatları ve uygun fiyat seçenekleri ile ilgili bilgi alabilir ve bu hafta sonu güzel bir Taraklı kaçamağı yapabilirsiniz. İyi tatiller.
 

Filtreler
Tesisteki Olanaklar
Tümünü Gör (73)
Daha Az Göster
Nereye Gidiyorsunuz?
Giriş
29.11.2024
Çıkış
30.11.2024
Misafirler
2 misafir

Sıkça Sorulan Sorular

Taraklı'da hangi oteller güzel manzaraya sahip?
Hanımeli Konağı'nda yeşilin tonsürton halinin panaromik görüntüsü muazzam! Dinginliğe sevk ediyor...
Taraklı bölgesindeki ortalama otel fiyatları nedir?
Sayfamızdaki otellerimizi inceleyebilirsiniz.
Taraklı bölgesinde kalmak için en iyi oteller hangileri?
Hanımeli Konağı; yerellik duygusu hakim, ev sıcaklığında, eski devirden kalma bir konak. Anı zengini bir yer. Keyfini çıkarın...
Taraklı bölgesindeki hangi oteller güzel kahvaltı servisine sahip?
Hanımeli Konağı kahvaltıyı köylüden temin ettikleri organik ürünlerle hazırlıyor.
Taraklı bölgesindeki havaalanına yakın en iyi oteller hangileridir?
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı 167 km uzaklıkta. Sitemizde refere ettiğimiz yerleri inceleyebilirsiniz.