Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Rize mutfağı, Karadeniz kültürünü ve yemeklerini olduğu gibi yansıtıyor. Lahana, balık, mısır ve fasulye yöre mutfağının en önemli ürünlerinden. Balık deyince öyle her türlü balıktan ziyade, daha çok hamsi balığı hâkim bölge mutfağına. Hamsi balığı ile yapılan pek çok farklı lezzeti bulabilirsiniz Rize’de.
Rize’nin yöresel yemekleri ise muhlama, karalâhana çorbası, karalâhana sarması, kiremitte hamsi, ısırgan yemeği, hamsikoli, pekmezli asude, ekşaşi, laz böreği, mısır ekmeği, pekmezli kabak, kabak sütlacı, pepeçura, termoni, lahana rohtikosu, Karadeniz pidesi, ayran doğraması, hamsi kuşu, hamsili pilav, hamsi buğulama, papara gibi ilginç ve lezzetli yemekler. Yolunuz düştüğünde mutlaka tadına bakmalısınız.Hamsiköy sütlacı meşhurdur.
Bölgenin bir diğer ünlü yiyeceği ise bölgede kimyasaldan oldukça uzak çiçeklerden toplanan ve pek çok derde şifa olan Anzer Balı. Ünü artık ülkemizi aşmış olan Anzer Balı’nı da Rize’de bulabilirsiniz.
Hamsiköy'de tadi damağınızda kalacak olan nefis sütlaç.
Çayeli’nde lale lokantasında kuru fasülye yemeden dönme. Çayeli’nde Raşot Dağ Evi ve Alabalık tesislerinde alabalık muhteşemmm…
Pazar ilçesinde Dayı'nın yeri var; küçük salaş bir balık evi, ama balıklar çok lezzetli.
Dağmaran’da muhlama ve sarma, huzur lokantasında yemek ve turbo tatlı, liman veya durak lokantasında kavurma, evvel zaman’da türk kahvesi. Ayder Kardelen restoranda mutlaka lokum et yemeye gidin, Nadir beyin eti Nusret’ten çok daha iyidir.
Koboş köprüsünün orada Yolun dibi kafe'de soğanlı yumurta ve muhlama yemeden dönmeyin.
Fındıklı’da Orme tostçusu hayatımda yediğim en güzel tostu yapıyor. Kaburga etinden çekilmiş kıymalı tost ve 20 çeşit baharat içeriyor.
Nalia Karadeniz Mutfağı Bölgenin mutfak kültürünün markalaşması ve sürdürülebilirliği konusunda bir çok proje ve çalışması olan Nalia Karadeniz Mutfağı tariflerin aslına sadık kalarak yeniden yorumluyor. Nalia Karadeniz Mutfağında 3 temel hassasiyet var. Rafine edilmemiş doğal tuz, Kazeinsiz sade tereyağı ve ilikli kemik suyu. Yöresel ürünlerden en çok öne çıkan Karalahana sarması, karalahana çorbası, pazı kavurması ve 180 gr hamur ve 180 gr iç malzeme ile hazırlanmış hafif pideleri yanı sıra 12 ay boyunca glütensiz yapısı ile kokulu Karaüzüm suyundan yapılan Pepeçura tatlısı ve su ve şeker kullanılmadan sıkılarak elde edilen kokulu
Hamsiköy’de tadı damağınızda kalacak olan sütlacı mutlaka tatmalısınız. Çayeli’nde lale lokantasında kuru fasülye yemeden dönmeyin.
Pazar ilçesinde Dayı’nın yeri var; küçük salaş bir balık evi balıklar çok lezzetli.
Dağmaran’da muhlama ve sarma, huzur lokantasında yemek ve turbo tatlı, liman veya durak lokantasında kavurmayı tadın.
Evvel zaman’da türk kahvesini de es geçmeyin.
Ayder Kardelen restoranda mutlaka lokum et yemeye gidin.
Koboş köprüsünün hizasında Yolun dibi kafe de soğanlı yumurta ve muhlama yemeden dönmeyin.
Fındıklı’da merkezde Orme tostçusu hayatınızda yiyeceğiniz en güzel tostu yapıyor. Kaburga etinden çekilmiş kıymalı tost ve 20 çeşit baharat içeriyor. kara üzüm suyu deneyimlemeye değer. Sezonda hamsi tava hamsili pilav hamsi çilihtası. ( hamsili mücver ya da sebzeli hamsi) Haricinde diğer yöresel tatlılar (Laz böreği sütlaç kabak tatlısı ve kendine has yine glütensiz yapısı ile Nalia Mısır Tatlısı denenebilir.