Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Bozcaada semalarında geçmiş, şimdi ve gelecek…
🌞Birbirine sokulmuş güzel binalar, taş döşeli sokaklar, Meryem Ana Kilisesi, çan kulesi, arkasında deniz… Şarap tatmak için Kuzey Ege’nin bu cennet köşesi Bozcaada’dan daha özel bir nokta olabilir mi?
🍇 Adaya ziyeretimin sebebi Kemal Abi: Rum mahallesindeki Nar Adaevi’nin | @naradaevi_bozcaada ‘nın sahibi. 140 yıllık bir tarihi olan orijinal bir Rum evi burası. Her bir oda ayrı bir ayrıntı, büyük değil ama ruhu var... Kemal Abi burada kalan misafirinin, bu tarihin bir parçası olduğu hatırlatmak istiyor. Onun için gelenek olmadan yenilik mümkün değil çünkü.
🫶 @naradaevi_bozcaada ; son derece rahat, sade ve “zen” odaları adaya özgü rustik atmosferden süzülmüş gibi. Gerçekten yaşanan bir yer Nar Adaevi, ev olduğunu hissettiren bir ortam olduğundan çok rahatım burada. Vakti zamanında Despina’nın odası olan odada kalıyorum. Burada geçirdiğim her ânda, sabah yaptığım kahvaltıda Bozcaada ruhu konuşuyor. Kemal Abi’nin ellerinden nefis nar suları içiyor, kahvaltıda reçetesi kendine has nar reçelinden yiyorum. Reçelin tarifini de almayı ihmal etmiyorum tabii.
📸 Bozcaada’da şarap demek; bir avuç toprak, su, güneş, rüzgâr, meyve, alın teri, göz nuru, tutku dolu, zamanla zaman rağmen güzelleşen şişe demek. Yanıma ada şarabı alıp, yeldeğirmenlerinin serpildiği Polente’ye gün batımını izlemeye gidiyorum. Masmavi denizde daha güzel batıyor güneş…
💦 Deniz için telefonumun zor çektiği Beylik Koyu harikulade güzellikte bir koy. Yanınıza şemsiyenizi ve kitabınızı almayı unutmayın derim!
🍀 Böyle sade, doğanın ve tarihin dilini anlayan insanların varlığı dünyayı her şeye rağmen daha yaşanılası bir yer kılıyor. Kemal Abi ile bağbozumunda tekrardan görüşmek üzere ayrılıyorum adadan. Domates reçeli ve Kavala kurabiyesi almayı da ihmal etmiyorum tabii…