Muğla Merkez Yeme İçme

Muğla’nın mutfak kültürü genel olarak Ege ve Akdeniz mutfağının özelliklerini barındırır. Zeytinyağlılar, sebze yemekleri ve salatalar, otlar ön plandadır. Genel olarak pek çok farklı ot çeşidi kavrulur ve ot kavurması yapılır.   

Muğla’nın yöresel yemekleri dutmeş (çorba), çopur, çızdırma, gürlen kebabı, sura, ballık kavurma, dövme köfte, her tür balık ızgara ve buğulama, pirinçli balık, hardal haşlaması, börülce kavurma, sirken otlaşı, ekşili biber, galli patlıcan, ballı kabuk, üzüm köftesi, höşmerim, pekmez reçeli, üzüm, domates, patlıcan ve kabak reçeli gibi oldukça lezzetli yemeklerdir. Bunların yanında bir de Muğla keşkeğinin tadına bakabilirsiniz.   

Muğla’nın merkezinden biraz uzaklaşıp tatil beldelerine geldiğinizde ise Türk ve Dünya mutfağından pek çok farklı lezzeti bulabilirsiniz. Deniz kenarındaki balık restoranlarında balık keyfi yapabilirsiniz. Fast food restoranları, gözleme, tost, kebap, pide ve lahmacun gibi lezzetleri tadabilirsiniz.

Muğla'da Karabağlar yaylasında www.supuroglu.com . Olağanüstü Tandır, Kaburga, mumbar dolması ve yöresel yemekler yapıyorlar. Tavsiye ederiz.

Filtreler
Tesisteki Olanaklar
Tümünü Gör (73)
Daha Az Göster
Nereye Gidiyorsunuz?
Giriş
29.11.2024
Çıkış
30.11.2024
Misafirler
2 misafir
4.8 · Harika · 4 yorum
Muğla Taşhan Otel, Muğla-Merkez
En iyi fiyat alınıyor

Sıkça Sorulan Sorular

Muğla-Merkez bölgesindeki ortalama otel fiyatları nedir?
Otel fiyatları için sitemizi inceleyebilirsiniz.
Muğla-Merkez bölgesinde kalmak için en iyi oteller hangileri?
Moğla Taşhan Otel'in bağımsız girişli, sevimli ve konforlu odaları bulunuyor. Otantik bir yer...
Muğla-Merkez bölgesindeki havaalanına yakın en iyi oteller hangileridir?
Milas Bodrum Havaalanı Muğla'ya 81 km uzaklıkta. Sitemizde refere ettiğimiz yerleri inceleyebilirsiniz.
Muğla-Merkez bölgesinde Beçin Ortaçağ Kenti yakınlarındaki oteller hangileridir?
Jeolojik bakımdan oldukça düz olan bu yerleşim alanı, Milas’ın 5 km güneyinde bulunuyor. 200 metre uzunluğundaki kalesinin manzarasından Milas Ovası’nın panaroması tüyler ürpertici güzellikte görünüyor. Kırma taş malzemeyle yapılmış hanları, hamamları, medresesi ve konakları ile 14. yüzyılda Menteşe Beyliğinin başkenti imiş. Şimdilerde Menteşe Beyi Ahmet Gazi’nin de mezarının medrese içinde olması sebebiyle ziyaretgah olarak tercih ediliyor. 2012 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor. Otel önerilerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Muğla-Merkez bölgesinde Sandıma Köyü yakınlarındaki otelller hangileridir?
19. yüzyıl deniz haritalarında Sandama Yarımadası olarak geçen Yalıkavak Yarımadasının merkezi köyü olarak biliniyor Sandıma. Köy 600 yıl önce Partinapas Kayası’nın yamacına kurulmuş. 1960’lardan sonra ise terkedilmiş, bugünlerde sadece iki kişi yaşıyor. Asırlık zeytin ağaçlarının arasında kaybolmuş kederli ve yalnız bir köy burası. Manzara tahmin edeceğiniz üzere çok etkileyici. Musandıralı, tek katlı kırsal mimarisinde, yerel ve bitkisel malzemeler yığma taş tekniği kullanılarak yapılmış. Köyde Leleglerden kalan kaya mezarlarına, erken Cumhuriyet döneminin kamu yapılarından olan okul binası, çeşmeler ve sarnıçlara rastlayabilirsiniz. Nurİs Sanat Evi de görülmeye değer. Otel önerilerimiz için sitemizi inceleyebilirsiniz.