Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Pek çok köklü medeniyetin bu topraklarda hüküm sürmesi, Midyat’ı yemek kültürüne de yansımış. Mardin Midyat mutfağı, oldukça zengin ve lezzetli yemeklere sahip. Et, bulgur ve yoğurt ön planda ve genellikle et yemekleri ile hamur işleri ağırlıkta. Sebze ve meyve olarak da genellikle biber ve patlıcan kurutularak kullanılıyor. Acı biber, bölge yemeklerinde sıklıkla tercih ediliyor.
Midyat’ın yöresel yemeklerinin başında etli ekmek, içli köfte, kaburga dolması, işkembe dolması, kliçe, sembusek, bumbar dolması, mercimekli köfte, babagannuş, kuru dolma, kuzu dolması gibi lezzetli ve orijinal yemekler geliyor. Birkaç tanesini, mümkünse hepsini, denemelisiniz.
Yöresel yemeklerin dışında ev yemekleri, fast food ürünleri, ızgara et çeşitleri gibi lezzetleri de bulabilirsiniz.
Günün yorgunluğunu merkezde bir kafede bölgenin meşhur kahvesi mırrayı tadarak atabilirsiniz.