Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Maşukiye, geleneksel Türk mutfağını, özellikle de et yemeklerini denemek için harika bir yer. İşte ziyaretiniz için bazı yiyecek ve içecek önerileri;
Kebaplar: Maşukiye lezzetli kebaplarıyla, özellikle de kuzu kebabıyla ünlü. Geleneksel "şiş kebabı", "patlıcanlı kebap" ya da "kuzu tandır "ı deneyebilirsiniz.
Gözleme: Ispanak, peynir veya etle doldurulan ve daha sonra ızgarada pişirilen elle açılmış hamurdan yapılan geleneksel bir Türk yemeği. Türkiye'de popüler bir sokak yemeği ve Maşukiye'nin yerel pazarlarında bulabilirsiniz.
Taze meyve ve kuruyemiş: Maşukiye taze meyve ve kuruyemişleriyle, özellikle de fındık ve ceviziyle ünlü. Bunları yerel pazarlarda bulabilir ve hareket halindeyken sağlıklı bir atıştırmalık yapabilirsiniz.
Ayran: Yoğurt, su ve bir tutam tuzdan yapılan ferahlatıcı bir Türk içeceği. Sıcak bir yaz gününde yemeğinize eşlik etmek için mükemmel bir içecek.
Türk çayı: Bir fincan Türk çayı olmadan Türkiye'ye hiçbir gezi tamamlanmış sayılmaz. Türk kültürünün vazgeçilmezi olan çay, Maşukiye'deki kafe ve restoranlar da dahil olmak üzere her yerde servis edilir.
Baklava: Yufka katmanları, kıyılmış fındık ve tatlı şuruptan yapılan geleneksel bir Türk tatlısı. Maşukiye, Türkiye'deki en iyi baklavalara ev sahipliği yapıyor. tatlıya düşkünseniz mutlaka denemelisiniz.