Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Bozburun mutfağı, Ege ve Akdeniz mutfağından izler taşır. Genellikle zeytinyağlılar, otlar ve salatalar ön plandadır. Bir de Bozburun denince akla ilk gelen yiyecek balık ve deniz ürünleridir. Bozburun’da her mevsim taze mevsim balıkları bulabilirsiniz. Bozburun’un yöresel yemekleri ise çıtırmak tatlısı, malaş yahnisi, lokma, kabak çiçeği dolması, köreme böreği, çıntar kavurması, çıntar köftesi gibi hem adıyla hem de tadıyla ilginç lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Bölgede yetiştirilen kekik, nane, adaçayı, badem ve balın, ayrıca Bozburun peksimetinin de tadına bakabilirsiniz. Yöresel lezzetlerin dışında Türk ve Dünya mutfağından lezzetleri de bulabilirsiniz Bozburun’da. Pek çok yabancı turistin uğradığı tatil beldesinde fast food ürünleri, ev yemekleri yapan restoranlar ve ızgara et ve tavuk ürünleri, kebap, lahmacun ve pide çeşitleri yapan yerleri bulmak mümkün. Deniz kenarında ise çok sayıda balık restoranı var. Gün batımında, taze mevsim balıklarının, deniz ürünlerinin ve zeytinyağlı mezelerin tadına içkiniz eşliğinde bakabilirsiniz.