Manisa büyük ve köklü bir yer olduğu için öncelikli olarak yöresel yemeklerinden bahsetmek istiyorum. Zaten bir yer eğer tarih ve kültür olarak büyük bir şehirse mutlaka mutfağı da büyüktür bir defa. Manisa'ya gelince
Sultaniye Üzümünü kesinlikle tatmalısınız. Manisa Kebabını tatmalısınız çünkü
Manisa Kebabı buraya has bir şekilde kebabın adıdır.
Odun Köftesi, mantıya benzer bir şekilde yapılan yemek Kapama, kuzu etinden yapılan bir güveç türü Kula Güveci, balkabağından yapılan bir yemek olan Sinkonta,
Bohça Kebabı ki yine Manisa'ya has bir yemektir, Kulak çorbası burada çok meşhur olan yemeklerdendir. Ama bizim en çok dikkatimizi çeken ve bir bayram yemeği Şura oldu. Toplu yemeklerden mutlaka denemelidir.
Şekerli Pide ise bir Manisa tatlısıdır, yine Manisa tatlılarından Mantar tatlısı da tadılabilir. İşte bunlar Manisa'nın yöresel yemekleridir. Bunun dışında eğer Manisa'ya geldiyseniz Can Köfteye mutlaka uğramalısınız. Eğer güzel bir akşam yemeği yemek istiyorsanız eşinizle baş başa Litany Restaurant'a uğramalısınız. Cerentur Restaurant&Cafe, Manisaspor Kebapçısı, gelinecek meşhur diğer yerlerdir. Köfteci Ali, Balık Keyfi Manisa, Şafak Kebap Salonu, Palandöken Cağ Kebabı, Sir Winston Cafe, Ali Baba Kağıt Köfte, Köfteci Talat, Manisa Taylan Restaurant, Lale lokantası, Manisa Çilek, ki mükemmel tatlılar yapar, Hatice Ana Mantı Salonu, Meşhur Köfteci Mustafa, Menekşe Et, Gülcemal Manisa Kebapçısı, Taş Ev Kuyu Tandır ve Kahvaltı Kafe Restoran, Süleyman Abi Tostları, Seçkin Pide, 1453 Osmanlı gibi yerler tavsiye edilir gidilebilir. Atom Tost isminde de bir yer var gidilebilir. Akpınar Restaurant balık hizmeti veriyor o da denenebilir. Meydanoğlu Kahvaltı, Çamlık Park Cafe de sık uğranılan yerler arasında. Biz bu kadarını deneyebildik ama tabi ki bunlarla sınırlı değil Manisa mutfağı. Gerisini tatmak da size kısmet diyelim.