Kütahya Rehberi, Kütahya Hakkında

Ege Bölgesi’nin İç Batı Anadolu Bölümü’nde yer alan Kütahya, bilinen tarihi olarak Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyanoğulları ve Osmanlı gibi köklü medeniyetlere ev sahipliği yaptıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılmış.   

Kütahya ili sınırları içinde kalan topraklarda yerleşen ve adı bilinen en eski halk ise Hititler. Buna rağmen çevredeki arkeolojik kazılar sonucu elde edilen buluntular, ilin yerleşim tarihini çok daha eskilere, ilk çağlara kadar götürüyor. Kütahya tarihinin 5000 yıl öncesine dayandığı biliniyor. Kütahya için kesin bir kuruluş tarihi verilememekle birlikte; Hititlere ait metinlerde geçen Assuva tarihiyle ilgili IV. Tuthaliya (M.Ö. 1256–1220) yıllıklarına dayanarak M.Ö. 2000’li yılların ortalarında kurulduğu söylenebilir.    

Kütahya, bugün de işletilen zengin maden yatakları dolayısıyla tarihin her devresinde ilgi görmüş, bu sayede geniş ticaret yollarına sahip olmuş ve hızla gelişmiştir. Malazgirt Zaferi’nin ardından 11. yüzyılın sonunda Türk uygarlıklarıyla tanışan Kütahya, Germiyanoğlu Beyliği’ne başkentlik yapmış ve Osmanlı Devleti de bu topraklar üzerinde kurulmuştur. Ayrıca Kütahya “Türk ve Dünya Askerlik Tarihi” nin en büyük zaferinin kazanıldığı yer olarak da zengin bir kültürel mirasa sahiptir.    

Kütahya’nın isminin kökeni ise tam olarak bilinmemekle birlikte, tarihte bölgeye çok farklı isimler verilmiştir. Eski kaynaklara, sikke ve yazıtlara göre Kütahya’nın antik dönemdeki adı “Kotiaeion”dur. Ünlü Antik Çağ Coğrafyacısı Strabon bu adın, “Kotys’in Kenti” anlamına geldiğini belirtmektedir. Kotys, Trakya’da yaşayan Odrislerden olup Romalıların M.S. 38’de Anadolu’ya gönderdiği bir komutanın adıdır. Bugün Kütahya Müzesi’nde bulunan bir sikkede bu isim “Koti” olarak geçmektedir. Bizim bugün kullandığımız Kütahya adı ise eskisine benzetilerek Türkler tarafından verilmiştir.   

Kütahya’da iklim özelliği olarak, İç Anadolu Bölgesi’ne hâkim olan, karasal iklim görülür. Kışlar soğuk ve yağışlı geçerken yazlar sıcaktır.    

Evliya Çelebi’nin memleketi olarak bilinen Kütahya, doğal güzellikleri, tarihi eserleri, el sanatları, termal kaplıcaları, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile oldukça geniş bir turizm potansiyeline sahip Anadolu kenti. Kette bulunan Dumlupınar Üniversitesi ise şehre hareketlilik ve canlılık katmış.   

Kütahya yılın her dönemi gerek turistik ve kültürel amaçlı gerekse de iş amaçlı gelen pek çok turisti misafir ediyor. Dolayısıyla gelen misafirleri ağırlamak için Kütahya’da farklı kategorilerde ve çok sayıda konaklama tesisi bulabilirsiniz.
Kütahya otelleri arasında termal oteller ve şehir otelleri daha fazla. Ancak şehir merkezinden biraz daha uzakta konumlanan Kütahya butik otellerini ve apart otellerini de bulabilirsiniz.
Kütahya otelleri yılın her dönemi hizmete açıklar. Genel olarak termal kaynaklara sahip Kütahya butik otelleri, günümüz modern imkânlarını da sunuyor misafirlerine. Çocuklu aileler için de uygun koşullara sahipler. Oda kahvaltı ya da yarım pansiyon çalışan oteller bulabilirsiniz. Ancak restoranları günün her saati hizmete açık.
Kütahya otelleri turistik amaçlı seyahatleriniz dışında iş seyahatleriniz, özel davetleriniz ve toplantılarınız için de uygun koşullara sahipler.
Kütahya otel fiyatları ise genel olarak uygun seçenekler sunuyor misafirlerine. Sundukları imkânlara ve kalitesine göre fiyat farklılıkları olsa da genel olarak her kesimden turiste hitap ediyorlar.
Siz de turistik ya da iş amaçlı seyahatleriniz için Kütahya’ya gitmek isterseniz eğer sitemizi inceleyerek Kütahya otelleri, Kütahya otel fiyatları ve uygun fiyat seçenekleri ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
 

Filtreler
Tesisteki Olanaklar
Tümünü Gör (73)
Daha Az Göster
Nereye Gidiyorsunuz?
Giriş
29.11.2024
Çıkış
30.11.2024
Misafirler
2 misafir