Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Köyceğiz Otelleri Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Köyceğiz Otelleri kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır
Köyceğiz mutfak kültürü, Ege ve Akdeniz mutfaklarından izler taşır. Zeytinyağlılar, balık ve deniz ürünleri, salata ve çeşitli otlar ön plandadır. Sebzeler ve otlar bölgedeki yaylalarda yetiştirildiği için aynı zamanda organiktir. Salatalarda genel olarak radika, devetabanı, ebegümeci, kuzukulağı, tekesakalı, ballık gibi yabani otlar kullanılır.
Yöresel lezzetler genellikle patlıcan ve bakla kullanılarak yapılan lezzetler. İsterseniz çiğ hamsi, kiremitte kefal, sılcan yoğurtlaması ve kekik çayının tadına bakabilirsiniz.
Ayrıca bölgede gölden tutulan kefal balığın lezzeti de oldukça ünlüdür. Köyceğiz’e gittiğinizde isterseniz göl kenarındaki restoranlarda kefalin tadına bakabilir, isterseniz de deniz kenarındaki balık restoranlarında zeytinyağlı mezeler ve taze mevsim balıkları eşliğinde rakı balık keyfi yapabilirsiniz.
Turizm beldesi olduğundan Köyceğiz’de pek çok faklı kafelerde tost, gözleme ve fast food ürünlerini ya da pek çok restoranda ızgara et ve tavuk ürünlerini, pide, kebap ve lahmacun gibi lezzetleri bulabilirsiniz.