Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Şehir mutfağı genelde Türk damak tadına göre hazırlanmış. En meşhuru etli ekmek ve tirit. Taş fırınların en kaliteli taban taşı Sille ‘den çıkıyor. O fırında pişen pidenin tadına doyum olmuyor. Konya etli ekmeğinin sırrı budur belki de.
Ayrıca;
1- Meramdaki havzan etli ekmekte bamya çorbası ve saç arası kesin yenmeli
2- #beyşehir ilçesinde sazan balığı muhteşemdir, tadılması gereken lezzetlerdendir. Ayrıca #beysehirgölü üzerinde tekne turları yapıp, günbatımının seyrine varılabilir.
3- Tirit için Kabakçı Ali'ye mutlaka uğramayın!
4- Etli Ekmek yemek istiyorsanız, Karatay’da yer alan Bolu Lokantası, Selçukluda yer alan Cemo Etli ekmek, ve Havzan Etli Pide Salonu tercih edilebilir.
5- Çay ve kahve için Neşve Çay Kahve Keyfi ve Meram Çamlıbel Çay Bahçesi önerilerim arasında.
6- Şark Kadayıfçısı ve İstanbul Pastanesinde de tatlılarınızı yiyebilirsiniz.
7- Akşam yemeği olarak faklı bir tat arıyorsanız Kyoto Japon Parkı tercih edilebilir. Asya yemekleri var. Türk mutfağından ise, Hacı Şükrü Fırın ve Kebap Salonu ( etli ekmek, ve tandırı ), Kule Sini Restoran tercih edilebilir.
8- Üstüne birde etli ekmek, meşhur kebapçı ŞÜKRÜ ‘nün tandırıyla Konya gezisi anlamını tamamlar.
Konya Gezi Rehberi için blogu ziyaret edin!