
Kıbrıs Restoran ve Kahvaltı Mekanları
Yüzyıllardır kadim ve köklü bir kültürü temsil eden Kıbrıs'ın elbette köklü bir yemek kültürü olacaktır. Çeşitlilik olacaktır. Kıbrıs denince akla gelen en meşhur şeyler elbette Kıbrıs köftesi ve bin bir çeşidi olan peksimettir. Çok ilginç bir tarzı olan şeftali kebabı, özellikle ve özellikle hellim peyniri, Kıbrıs'a özgü bir ürün olan Kolakas ve ceviz ezmesi, ceviz reçeli olarak da bilinir. Kıbrıs'ın hemen her yerinde soğuk su ile servis edilir. Bu yemekleri tatmadan dönmemenizi tavsiye ederiz. Yerel mutfağı tercih ediyorsanız Archwat Restaurant, İkimiz Restaurant ve Bella Moon'u mutlaka denemelisiniz. Kahvaltı için Destiny Restaurant ve Cafe Bar, Eziç Fıstık, Kyrenia Palace Jakaranda Restaurant denenebilir. Bu mekanların çoğu Girne'de bulunmaktadır. Halil İbrahim Restoran ve Beyti Restoran size Anadolu mutfağından lezzetler sunacaktır. Lefkoşa'da da Türk ve Yunan mutfağını temsil eden birçok restoran bulabilirsiniz.Kıbrıs'a geldiğinizde ilk olarak şeftali kebabı denilen ve aslında adını Şef Ali'den alan kebabı denemelisiniz. Kıbrıs konyağının tadına bakabilirsiniz. Bunun dışında Kıbrıs'ın yöresel yemekleri mücendra pilavı, erişteli mercimek çorbası, pilavuna, hellim peyniri, hellim böreği, küp kebabı, samarella, zivaniya, aliç reçeli, kolokas, cacık, fava gibi lezzetli yiyeceklerdir. Fırsatınız olursa mutlaka denemelisiniz. Bir ada ülkesi olan Kıbrıs'ta en çok tüketilen bir diğer yiyecek ise balık, deniz ürünleri ve mezelerdir. Kıbrıs'ta her zaman taze mevsim balıkları ve çeşitli mezeler bulabilirsiniz. Deniz ürünlerinin her çeşidini ve en iyisini Kıbrıs'ta yiyebilirsiniz.