Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Kıbrıs’ın mutfak kültürü oldukça zengindir. Girne mutfağı da Akdeniz ve Kıbrıs mutfağından özellikler taşır. Girne mutfağındaki yemekler çok ağır değildir. Zeytinyağlılar, salatalar, ot ve sebze yemekleri ağırlıklıdır.
Girne’nin yöresel mutfağında hellim böreği, mücendra pilavı, şeftali kebabı, Kıbrıs Konyağı, bademli gül suyu, zivaniya, samarella, pirohu, yalancı dolma, bumbar, molohiya, şiş kebap, çakistes, aliç reçeli ve hellim peyniri gibi farklı ama güzel tatları bulabilirsiniz.
Bunun dışında Girne’de limanda yer alan balık restoranlarında gün batımına karşı taze mevsim balıkları ile balık keyfi yapabilirsiniz. Zeytinyağlı mezelerin ve çeşitli deniz ürünlerinin tadına bakabilirsiniz.
Tost, gözleme, kebap, pide, lahmacun ve ızgara et ürünleri ya da köfte gibi yiyecekleri de bulabilirsiniz. Ev yemekleri yapan lokantalarda ev yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.