Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Kastamonu pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve hemen her medeniyetten bir şeyler alarak bugüne kadar kendi köklü kültürünü oluşturmuş. Kastamonu mutfağı oldukça zengin ve lezzetli yemekleri barındırıyor. Her şeyden önce ülkemizin en kaliteli ve lezzetli sarımsağı Kastamonu'da yetiştiriliyor.
Kastamonu mutfağının zenginliği doğanın nimetlerinden kaynaklanıyor. Lezzetli otlar, baharatlar ve et yemekleri ön planda Kastamonu'da. Hemen her Pazar fırınlarda pastırmalı pide, pastırmalı ekmek ve etli ekmek kokularını duyabilirsiniz.
Kastamonu'nun yerel yemeklerinin başında mancar yemeği, etli ekmek, ekşili pilav, tarhana çorbası, çemen, tirit, cırık tatlısı, anakız çorbası, caba güveci, banduma, pırasa dolması, keşkek çorbası,kuyu kebabı, halukça, kaygana, ecevit çorbası, mısır çöreği, kaşık helvası, çekme helvası, pekmezli un helvası, hasüde gibi adıyla da tadıyla da ilginç yemekler geliyor. Kastamonu gezinizde pek çoğunun tadına bakma fırsatı yakalayabilirsiniz.
Münire Sultan Sofrası'nda Kastamonu'nun yerel iki lezzeti olan Tirit ve Banduma'yı mutlaka deneyin. Mekan biraz salaş, gitmeden aklınızda bulunsun.
Eğşili pilav, banduma, incir dolması, üryani eriği hoşafı, çekme helva, çemensiz pastırma, kıymalı tarhana çorbası ve taş kadayıfın lezzetleri karşısında adeta mest olduk. Bu yemekleri Uğurlu Konakları’nın bol ağaçlıklı restoranında tatmalısınız. Hem konforlu hem de yerel lezzetleri mükemmel bir şekilde sunuyorlar.
Daday’da etli ekmek ve Taşköprü’de kuyu kebabı yemeden dönmeyin.
Tabakoğlu pastırması ve ağlı ilçesinde Çakıroğulları’nda her türlü yemek ve tatlısı da enfes.
İnebolu da tarihi dönerci müthiş. Hürriyet gazetesinin Türkiye’de ki en iyi 10 dönercisi listesine girmiş.
Kastamonu Gezi ve Konaklama Rehberi yazımız için tıklayın.