Kastamonu Merkez Hakkında

Kastamonu: Batı Karadeniz’de yer alan Kastamonu; tarihi, yemyeşil doğası, konakları, kalesi, hanları ve masmavi denizi ile görülmeye değer, bambaşka bir Karadeniz şehri.   

Denizi ile yaz turizmi, kayak merkezleri ile kış turizmi, doğası, tarihi ve antik kentleri ile de kültür ve tarih turizmi açısından ön planda olan Kastamonu; özellikle son yıllarda pek çok turistin ziyaret ettiği şehirlerimizden biri. Özellikle Osmanlı Dönemi’ne ait izleri Kastamonu’da bolca görebiliriz. Gerek evlerin mimari özellikleri gerek sokaklarında gerekse de çarşısında pek çok tarihi izler mevcut.
       

Yerleşim olarak oldukça eski bir tarihe sahip olan Kastamonu, Anadolu’nun en eski şehirlerinden. Dolayısıyla antik çağlardan ve Türklerden kalma pek çok eseri barındırıyor. Üstelik eserlerin çoğunu da günümüze kadar taşımayı başarmış. Daha şehre girerken sizi ta 12. yüzyıldan kalma bir Bizans Kulesi karşılıyor. Saat kulesi, camileri, türbeleri, kışın kayak tutkunları için bembeyaz dağları, yazın deniz ve güneş diyenler için de masmavi denizi ile istediğiniz her şeye sahip Kastamonu. Ayrıca Kastamonu’da ülkemizin ilk “kent tarihi müzesi” de yer alıyor.
      

Kastamonu’nun bilinen tarihi Hititlere kadar uzanıyor. Şehrin içinde Pompeipolis (Taşköprü), Kytoron, Aigialos ve Abonou-ionopolis (İnebolu) antik kentleri bulunmaktadır. Hititlerden sonra Persler, Frigler ve Lidyalıların eline geçen şehir, M.Ö. 1. yüzyıldan Romalıların hâkimiyetine girmiş ve uzun yıllar da Roma hâkimiyetinde kalmıştır.  Romalılardan sonra sırasıyla Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi köklü devletlerin hâkimiyetinde kalmış bir şehirdir.
        

Kastamonu, Türk egemenliğine geçtikten sonra hiç düşman işgali altında kalmamış. Güvenli bir bölge olması sebebiyle de Kurtuluş Savaşı’nda Ankara’ya, en çok silah ve cephane buradan gitmiştir. Çanakkale Cephesi’nde de en çok şehit veren il Kastamonu’dur. Hatta Çanakkale Türküsü de Kastamonulu bir aşığa aittir. Kentin tarihimizdeki en önemli yerlerinden biri de şudur ki Atatürk 1925 Şapka İnkılâbı’nı Kastamonu’da yapmıştır.    

Kastamonu ismi ise Bizanslılar Dönemi’nden kalma bir isimdir. 12 yüzyılda Bizans İmparatoru Komnenos adına yaptırılan kale, sonraları kalenin etrafına kurulan şehrin adı halini almış. Komnenos ismi zamanla değişerek Kastamonu şekline gelmiş.
        

Kastamonu’nun iklimi tipik bir Karadeniz iklimi özelliği gösterir. Ormanlık alan olarak ülkemizin en zengin bölgelerinden biridir. Ormanlık alanlardan az olsa da genellikle tarıma elverişli toprakları vardır. Halkın geçim kaynakları tarım, hayvancılık ve ormancılık ile turizmdir. 
        

Kastamonu, hem yaz hem de kış mevsiminde tatil amaçlı ziyaret edebileceğiniz şehirler arasında. Üstelik Karadeniz’in batısında yer almasından dolayı da büyükşehirlere konum olarak oldukça yakın. Hafta sonu kaçamaklarınız için bile ideal diyebiliriz. 
        

Son yıllarda turistik açıdan artan bir potansiyele sahip olan Kastamonu’ya, yılın her dönemi pek çok yerli ve yabancı turist geliyor. Gelen turistlerin konaklaması için de Kastamonu otellerinin sayısı her geçen yıl artıyor. Kastamonu otelleri genellikle şehir merkezinde ya da merkeze yakın civar beldelerde konumlanmışlar. Yılın her dönemi hizmete açıklar ve oda kahvaltı hizmet veriyorlar. İsterseniz kültür ve turistik amaçlı seyahatleriniz isterseniz iş toplantılarınız için tercih edebileceğiniz gibi şehir merkezindeki otelleri özel davet ve organizasyonlarınız, seminerleriniz için de kullanabilirsiniz.
        

Kastamonu butik otellerinin bazıları yeni inşa edilmişken bazı Kastamonu butik otelleri eskiden kalma konakların, meşhur tarihi Kastamonu evlerinin restore edilerek otele dönüştürülmesi ile hizmete açılmış. Konum olarak da pek çok tarihi ve turistik bölgeye oldukça yakınlar. 
        

Kastamonu butik otellerinde ihtiyacınız olan pek çok modern imkânı bulabilirsiniz. Çocuklu aileler için de uygun tatil imkânlarına sahipler. Eğer kış mevsiminde geldiyseniz Ilgaz Dağı’na ve Milli Park’a yakın otelleri tercih etmenizde fayda var. Yaz ve bahar mevsiminde Kastamonu’ya geldiyseniz merkezde, doğanın içerisinde ya da deniz kenarına yakın otellerde konaklayabilirsiniz.
        

Kastamonu otel fiyatları ise oldukça uygun. Özellikle yaz aylarında Ege ve Akdeniz’deki pek çok tesise nazaran uygun imkânlar sunuyor Kastamonu otelleri. Yılın her dönemi hizmet verdikleri için dönemsel fiyat farklılıkları da pek görülmüyor. Genel olarak konakladığınız tesisin kalitesine göre fiyatlar değişiyor. Ancak her turistin zevkine ve bütçesine göre bir Kastamonu oteli bulmak mümkün.
        

Siz de güzel bir Kastamonu gezisi planlıyorsanız sitemizi inceleyerek Kastamonu otelleri, Kastamonu otel fiyatları ve uygun fiyat seçenekleri ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin. İyi tatiller.

Filtreler
Tesisteki Olanaklar
Tümünü Gör (73)
Daha Az Göster
Nereye Gidiyorsunuz?
Giriş
29.11.2024
Çıkış
30.11.2024
Misafirler
2 misafir
4.8 · Harika · 5 yorum
Kadıoğlu Konak Otel, Kastamonu
En iyi fiyat alınıyor
Toprakçılar Konağı, Merkez Kastamonu
En iyi fiyat alınıyor
4.7 · Harika · 10 yorum
Uğurlu Konakları, Kastamonu
Eski zaman sofaları, yüksek tavan odaları, yüklük dolapları, yöreye özgü otantik mobilyalar...
En iyi fiyat alınıyor

Sıkça Sorulan Sorular

Kastamonu şehir merkezinde çiftler için en uygun oteller hangileridir?
Kadıoğlu Konakları Anadolu kentine yakışır vaziyette olan olağanüstü güzellikte eski usul bir konak burası. İnsanı kucaklayan samimi bir havası var.
Kastamonu şehir merkezinde olan otellerin ortalama fiyatları nedir?
Otel fiyatları için sitemizi inceleyebilirsiniz.
Kastamonu şehir merkezinde tavsiye edebileceğiniz en iyi oteller hangileridir?
150 yıllık dokusu ile Uğurlu Konakları; onca yıllık tarihin izlerini hissettiriyor.
Kastamonu şehir merkezinde olan otellerin hangileri güzel kahvaltı servisine sahip?
Uğurlu Konakları; yöresel gurme lezzetlerle dolu harika bir kahvaltı sunuyor. Geleneksel Kastamonu yemeklerini de burada tatmanız mümkün. Muazzam bir çeşitlilik!
Kastamonu şehir merkezinde evcil hayvan dostu olan oteller hangileridir?
Uğurlu Konakları evcil dostlarımızı kabul ediyor.
Kastamonu şehir merkezinde havaalanına yakın en iyi oteller hangileridir?
Kastamonu Havaalanı kent merkezine 10 km mesafede bulunuyor. Tavsiyelerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kastamonu şehir merkezinde Saat Kulesi yakınlarındaki oteller hangileri?
Antik Çağ'da Paflagon halkının yurdu olan kentlerden biri olan Kastamonu içe dönük bir Anadolu kenti. Çarşı yöresinde görülecek çok sayıda tarihi yapı var. Saat Kulesi de bunlardan biri. Sultan II.Abdülhamit tahtta iken, dönemin valisi Abdurrahman Paşa tarafından yapılmış. Brunberger Fr. s/Starasburg 1885 imzalı saat yerleştirilmiş. Ritmik ahengiyle şehre ritim katıyor.
Kastamonu şehir merkezinde Kastamonu Kalesi yakınlarındaki oteller hangileridir?
Doğal bir ana kaya parçasının üzerindeki 120 metre yüksekliğinde Kastamonu Kalesi, 12.yüzyılda Komnenoslar tarafından yapılmış. İçinde sarnıçlar, zindanlar, kaçış tünelleri ve ‘Bayraklı Sultan’ diye bilinen bir türbesi var. Güzel eski konaklarla bezeli mahallelerden yürüyerek kaleye ulaşabilirsiniz. Otel tavsiyelerimiz için sitemizi inceleyebilirsiniz.
Kastamonu şehir merkezinde Mahmut Bey Camii yakınlarındaki oteller hangileridir?
Kastamonu’nun Kasaba Köyü’nde 600 yıllık ahşap bir cami. 1366 yılında bu tarafların beyi olan Mahmut Bey yaptırmış. Çivi kullanmadan geçme sistemiyle yapılmış. İç taraf tümüyle ahşap. Akıllara durgunluk veren bir şaheser! Oymalı eski kapısı Kastamonu Müzesi’nde sergileniyor. Otel tavsiyelerimiz için sitemizi inceleyebilirsiniz.