Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Kars, kültürü ve tarihi ile oldukça zengin bir kent olduğundan mutfağı da pek çok farklı lezzeti barındırıyor. Bir yandan Anadolu mutfağından izler taşırken bir yandan da yakın coğrafyadaki mutfakları kucaklıyor.
Kars’ın en meşhur yiyeceği ise Kars kaşarı. Kaşar dışında gravyer peyniri ve Kars balı da oldukça ünlüdür. Hatta ünü neredeyse dünyaya yayılmış diyebiliriz. Hayvancılık ön planda olduğu için genellikle et ve süt ürünleri ön planda Kars mutfağında. Kuymak, pişi, ekmek aşı, haşıl, hengel, bozbaş, piti, erişte, Kars Böreği, kaz çorbası, karsambaç, Kars helvası, üzümlü süzme pilav, elma dolması, kaz etli pilav, hörre, Kars yahnisi, ekşili et de tatmanızı önerdiğimiz bazı yöresel lezzetlerden. Çıldır Gölü ve civarında sarıbalığın tadına bakabilirsiniz. Büyük Zavotlardan peynir,bal ve ev yapımı şarap deneyebilirsiniz.
Bu lezzetlerin dışında Kars’ta pek çok restoran ve lokantada ev yemekleri, ızgara et çeşitleri, pide, kebap ve lahmacun gibi ürünleri yiyebilirsiniz. Tost, gözleme gibi aperatifleri bulabilirsiniz.
En Güncel Kars Gezi Rehberi yazımıza blogdan ulaşabilirsiniz.