Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
İzmir’in yöresel mutfağı tam olarak Ege Bölgesi mutfak özelliklerini gösterir. Zeytinyağlılar, salatalar, ot yemekleri ve balık, deniz ürünleri ön plandadır.
İzmir yemekleri dediğimizde aklımıza ilk gelenlerden biri İzmir kumru ve çöp şiş. Bunların yanı sıra İzmir’de hemen her köşede buzlu badem ve boyoz da bulabilirsiniz. İzmir’in yöresel yemeklerinden bazıları bulamaç çorbası, tere çorbası, trança kellesi çorbası, kirde, sakız yahnisi, mücver, İzmir köftesi, papaz yahnisi, enginar dolması, domates bastısı, yer elması, ıspanak boranisi, razı kavurması, arapsaçı, şevketi bostan, ebegümeci, radika salatası gibi adıyla da tadıyla da ilginç yemeklerdir.
İzmir’de yöresel yemeklerin yanı sıra deniz kenarındaki pek çok balık restoranında taze mevsim balıklarını, deniz ürünlerini ve çeşit çeşit zeytinyağlı mezeleri tadabilirsiniz.
İzmir turistik bir kent olduğu için pek çok yerde fast food restoranlarını, gözleme, tost, kebap, pide ve lahmacun gibi yiyecekleri, ızgara et ve tavuk ürünlerini, ev yemeklerini bulabilirsiniz.
Ferhat Büfe – Güzelbahçe / İzmir
Kelimenin tam anlamıyla bir “yol üstü lezzet durağı” olan Ferhat Büfe gerçek bir İzmir fenomeni olma yolunda ilerliyor. Karaburun, Çeşme ya da Urla istikametinden dönüyorsanız ve otobanı kullanmayı tercih etmiyorsanız, sadece kokuyu takip ederek kendinizi Ferhat Büfe’de bulmanız işten bile değil! Yalnızca kendi tarifi olan özel sardalye tavayı servis eden Ferhat Büfe, kimi zaman önünde uzun kuyruklar oluşturacak kadar fazla lezzet vaat ediyor. Balık ekmek seviyorsanız ve yolunuz Güzelbahçe’den geçiyorsa, bu altın rengi kızarmış sardalyeleri kaçırmayın deriz!