Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Cunda, Kuzey Ege’nin şahsına münhasır adası… Kardeşi diğer adalar gibi rüzgârın dili konuşuluyor burada da. İlk görüşte belli etmiyor pek kendini, birkaç günlük ziyaretlerde yetmiyor öyle, kendini açması için daha çok zaman vermemizi istiyor Cunda.
Ve, hazır olduğumuzda öyle cömertçe sunuyor ki kendini bize… Yetiştirdiği güzel ruhlu insanlar, birbirine takılan mübadiller, kayıkları yamalı balıkçılar, varlığıyla dikkat çeken Bademci Halil, Taş Kah
ve’de Ferit’in elle döverek öğüttüğü dibek kahvesinin lezzeti, kökeni yüzyıllar öncesine dayanan nostaljik evler, Ayışığı Manastırı, yaptığımız uzun yürüyüşlerde florasına hayran kaldığımız endemik çiçekleri bize her seferinde enfes görüntü ziyafetleri sunarak unutulmaz anılar biriktirmemizi sağlıyor.
Sözgelimi; bu su üstündeki adanın zamanında sarmısak taşlarıyla yapılmış her bir Rum evinin önünde on dakika dursak, hepsini görmek ve sindirmek günlerimizi alır. Tepelerine çıkıp hayranlık uyandıran manzaralarını izlemeden de Cunda’ya geldim demeyiz biz sevgili okurlarımız.
Bu yarımadada, Rahmi Koç Müzesi’nin hemen yanı başında bulunan İna Cunda Art Hotel’de, çekilen her fotoğrafta güzel çıkması için ayarlanmış sanki! Eski zamanlardan fırlamış ve bütün övgüleri hak eden nadide bir yer burası. Ön cephesinin genel orantısı, zarif giriş kapısı ve mütevazi ev sahipleriyle girer girmez hemen anlaşılıyor zaten. İçeride göz ziyafeti sunan tavan süslemeleri, özel seçki objeler ve Fikret Altay’ın tabloları için de aynı şeyi söylemek mümkün. İna Cunda Art’ın tarifsiz bir zerafeti var...
Akşam olunca, bir an geliyor, rakının, taze deniz balıklarının, şen şakrak sofraların hayalini kuruyoruz. Eski anılarımızı aynı adlarla bulmak ve hatırlamak istediğimiz için de favori meyhanelerimiz pek değişmez: Yakamoz Avlu, Adabeyi, Son Vapur ve Teo’s. Gözümüzü alacak kadar küçük ayrıntıları olan “Masal” isimli odaları favorimiz. Her gün nasip olmayacak bir hazla ayrılıyoruz İna Cunda Art Hotel’den.
Ek olarak, bedensel engeli olanlar otelin içindeki asansörü kullanabilirler.