Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Hatay'da Ne Yenir, Ne İçilir?
Birçok farklı kültürün harika bir uyum içinde günümüzde de varlığını sürdürüyor olmasının zenginliği Hatay Mutfağı’na da yansımış. Hatay’ın zengin mutfak kültüründe et, bulgur ve yoğurt fazlaca kullanılır. Akdeniz mutfağından da nasibini alan Hatay’da zeytinyağı kullanımının sıklığı da göze çarpar. Bunların dışında sumaklı, nar ekşili ve bol baharatlı yemekleri vardır Hatay Mutfağı’nın.
Hatay yaylalarında bahar aylarında toplanan zahter bitkisi ile yapılan zahter salatası oldukça meşhurdur. Hatay’ın yöresel lezzetlerinden bazıları humus, sürk salatası, tuzlu yoğurt ve muhammara gibi mezeler, tarator, mütebbel, mumbar dolması, maklube, aşur, borani, kemmuni biberli aş, içli köfte, cevizli biber, humus, ekşi aşı, kereviç gibi değişik ve oldukça leziz yemeklerdir.
Hatay merkezde bulunan restoranlarda ise ustaların zırh kullanarak yaptığı kâğıt kebabı ve tepsi kebabını mutlaka denemelisiniz. Diğer yandan Hatay denince akla gelen neredeyse ilk tatlı künefe… Künefenin yanında kireçte bekletilerek yapılan ilginç lezzetlerden kabak, ceviz ve patlıcan tatlıları da denemeye değer. Nargile, Hatay döner kebabı ve haytalı ise denemenizi önerdiğimiz diğer lezzetlerden.
Yöresel lezzetlerin dışında fast food ürünleri, taze mevsim balıkları ve kafelerde atıştırmalık lezzetleri de bulabilirsiniz. Deniz kenarında rakı balık keyfi yapabilirsiniz.