Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Gökova mutfağı Ege ve Akdeniz lezzetlerinin hâkim olduğu, zeytinyağlıların ve salataların yoğun olduğu bir mutfak. Ayrıca pek çok yabani otun da yemeği yapılıyor Gökova’da. Özellikle kavurarak tüketiliyor otlar.
Turp otu, tekesakalı, devetabanı, ebegümeci, kuzukulağı, ballık gibi bitkiler kavurmanın dışında da değişik biçimlerde, özellikle salataları yapılarak, tüketilir. Sebze yemeklerinin başında ise bamya, börülce, nohut ve fasulye gelir. Bunlar sebzeler genellikle zeytinyağlı olarak tüketilir.
Gökova’da ve Akyaka’ya girişte Azmak Deresi üzerine kurulmuş lokantalar iyi bir yemek molası vermek için en güzel yerlerdir. Çevrenin balıkçılarının ağlarına takılan en iyi balıklar buraya gelir. Hakkı verilerek pişirilir. Yanına salatanın hası yapılır. Azmak boyundaki lokantaların hepsinde taze balık bulabilirsiniz. Fiyatını önceden konuşun, her gün değişebilir.
Bir de hemen her bölgede karşımıza çıkan gözlemeci teyzeleri Gökova’da da göreceksiniz. Özellikle otlu gözlemelerden tatmanızı öneririz. Ayrıca Gökova merkezde tost ve fast food ürünleri, kebap, pide ve lahmacun çeşitlerini, ızgara et ve tavuk ürünlerini bulabileceğiniz restoranlar da var.