Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Gaziantep son yılların önemli gurme destinasyonlarından biri. Gaziantep köklü bir kültür ve medeniyete sahip olduğundan Antep Mutfağı da gerçekten Türk mutfak kültüründe önemli bir yere sahiptir. Bulgur, acı, ekşi ve yoğurdun ön planda olduğu Antep mutfağından damak tadınıza hitap edecek pek çok farklı lezzet bulunur. Köfteler, pilavlar, hamur işleri, çorbalar, kebaplar, et yemekleri hepsi birbirinden lezzetli ve güzeldir.
Yöresel lezzetler bahsetmemiz gerekirse içli köfte, çiğ köfte, ekşili köfte, akıtmalı köfte, iç katması (kısır), patlıcan kebabı, Ali Nazik Kebabı, simit kebabı, soğan kebabı, beyran çorbası, dövmeli alaca çorba, yoğurtlu soğan yahnisi, mıcırık aşı, borani, kabaklama, sarımsak tavası, firikli acur dolması, mumbar dolması, pancar sarması, havuç aşı, Özbek pilavı, firik pilavı, etli dövme pilavı, pişi böreği, lahmacun, loğlaz piyazı, maş piyazı, salatalık cacığı, koruk salatası bu lezzetlerden sadece birkaçı.
Şehrin en iyi kebap adresleri Camlı Kahve karşısında bulunan Halil Usta, Ünal Et Lokantası, Haydar Usta ve İmam Çağdaş.
ÇAY/KAHVE: Tarihi Kır Kahvesi, Kahvaci Seddar Bey - Gümrük Hanı’nda
Özel Önerilerden Biri: Gurme lezzetlerden baklavasız, küşlemesiz ve beyran çorbasız olmaz ( Ciğerci Mustafa'yı öneririz ). Bunların yanında tatlı katmeri, kuru patlıcan dolması, kuzu ciğer kebabı ya da yöresel adıyla cağırtlak ve yuvalama çorbasının tadına bakmadan buradan ayrılmayın. Bu harika lezzetler için Aşina Gaziantep Mutfağı adlı restoranı tavsiye ederiz.
Şehirdeki en iyi baklava adresleri Uzunçarşı’da bulunan İmam Çağdaş ve Koçak Baklavacısı bir de Zeki İnal Baklavacısı ( şöbiyet yemeden dönmeyin.. Üzerine şöbiyet yemedim.. Fıstığı iri çekilmiş olan var bir de ince çekilmiş olan var, incesi daha lezzetli bana göre ). Kebap dışında şehirde tadabileceğiniz en özgün lezzetlerden olan “Nohut Dürümü” ve “Katmer” gibi lezzetleri Habeş Usta’da denemenizi öneririz veya Katmer için Zekeriya Usta'ya gidin. Üçler Kebap(Lahmacun için) , Metanet Esnaf Lokantası(beyran ve katmer için), Evirgeç Mantı uğramanız gereken diğer restoranların başında geliyor.
Kahve molası için ‘Tahmis Kahvesi’. Tarihi 1650’lere kadar uzanıyor kahvenin. Binasının eski dokusu aynen mevcudiyetini koruyor. Atmosferi de keyifli. 500 yıllık lambalar var içerisinde. Eski dönemlerden kalma fotoğraflar bile var.
Kahvaltı için Önerilerimiz: Ayyuş Hanim Konagı, Orkide Pastanesi, Bayazhan ve Yesemek, Akşam Simit, MSM ( Mutfak Sanatları Merkezi - yemek için kesinlikle gidilmesi gereken nezih mekanlardan... biz çok memnun kaldık. Bütün antep yöresel yemeklerini bulabilirsiniz),
Erikçe, Hışvahan.
Son olarak Kale altındaki kebapçıları da deneyin derim; Kebapçı Necdet, Çulcuoğlu'na da (ortaya gelen ikramları çok başarılı) gidebilirsiniz. Karakabir derseniz tarif ederler size :) 100.yıl parkının yanında kelebek diye bir kebapçı var daha ordan aldığım lezzeti hiç bi yerden almış değilim.
Gaziantep Gezi Rehberi Blog yazısı için tıklayın.