Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Fethiye denizi, doğası ve tarihi ile oldukça güzel bir tatil beldesi. Bir tatilden beklenen her şeyi bulabilirsiniz burada. Fethiye’nin etrafını gezmek ve yalnızca bir yerde kalmak istemiyorsanız görecek ve gezecek birçok alternatif bulacaksınız.
Fethiye’ye geldiğinizde Termessos Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. Toros Dağları üzerinden kurulmuş oldukça eski ve görkemli bir kent. Termessos Milli Parkı içinde çok sayıda hayvan ve bitki türü de koruma altına alınmış.
Fethiye Ölüdeniz’den kalkan teknelerle Kelebekler Vadisi’ne gidebilirsiniz. Cennetten bir köşe olan vadi, sit alanı ilan edilerek korumaya alınmış ve yapılanma yasaklanmış. Buradaki parkurdan Faralya Köyü’ne de gidebilirsiniz.
Belcekız ve Katrancı Koyları’na gidebilirsiniz. Daha buralara giderken bile uzun ve ağaçlı yollarda büyüleneceksiniz. Ölüdeniz’e gidip mavilikler ve yeşilliklerle dolu, güzel bir gün geçirebilirsiniz.
Arabanız varsa Oyuk Tepe denilen burnun etrafını dolaşabilirsiniz. Yürüyüş yapmayı seviyorsanız 1. ve 2. Karagözleri, limanı geçin ve deniz kıyısı yolunu izleyin. Manzara buradan çok güzel, yukarıdan aşağıda denizin ve kayıkçıların görüntüsünü fotoğraflayın. Uçurumun dibinde güzel koylar var. Onları da görmeyi ihmal etmeyin! İsterseniz koy gezintilerini denizden tekne ile de yapabilirsiniz. Yol üzerindeki koylardan biri Kalemya’ya bitişik koy olan Boncuk Koyu’dur. Su sporları ve yüzmek için son derece elverişli.
Şehrin güneyinde yükselen Fethiye Kalesi’ni görün. Kalenin, Aziz John'un şövalyelerine ait olduğu sanılıyor. Duvarlara oyulmuş birkaç yazı, tarihi belirsiz bir sarnıç dışında, tepenin doğu yüzünde küçük ve basit iki kaya mezarı bulunuyor.
Arkeolojik ve Etnografik Eserler Salonu olmak üzere iki teşhir salonu bulunan Fethiye Müzesinin arkeoloji bölümünde seramik eserler, heykeller yer alıyor. Etnografik bölümde yöreye has el dokuma örnekleri, dastar tezgâhı, gümüş takılar sergileniyor. Açık teşhirde ise büyük taş eserler, lahitler, Izraza Anıtı teşhir ediliyor. 1791 yılında Cezayirli Hasan Paşa tarafından yapılmış olan Cezayirli Cami ve hala kullanılan 14 kubbeli Fethiye Hamamı’nı mutlaka görmelisiniz.
Fethiye'de gezebileceğiniz başlıca hanlar ise Ilıca Hanı (Üzümlü Yolu üstünde), İncir Hanı, Karatoprak Hanı (İnbecik Yolu’nda), Kemer-Seki Yolu’nda Paşa Hanı, Daydur Hanı ve Naldöken Hanlarıdır. Şehir içinde Likya döneminden kalma M.Ö. 4.yy.dan kalma Likya Kaya Mezarları dikkati çeker. Bunlar, şehrin simgesi haline gelen doğal kayaya oyulmuş mezarlardır. Çok sayıda düzgün basamaklarla mezarların en güzel ve en görkemlisi olan Amintas'a ulaşabilirsiniz. Lahit mezarların en önemlisi, şehir merkezinde, hemen postanenin yanında.