Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Genç nüfusun bu kadar yoğun olduğu Eskişehir’de Türk ve Dünya mutfağına özgü hemen her lezzeti bulabilmeniz mümkün. Her şeyden önce Porsuk Nehri kenarındaki çok sayıda kafe ve fast food restoranında tosttan gözlemeye, salatadan ve makarnadan kumpire kadar pek çok şeyi tatmanız mümkün. Balaban kebabı da meşhurdur.
Bunların dışında ızgara et ve tavuk ürünleri, döner, dürüm, kebap, lahmacun ve pide gibi lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. “Donas dürüm” olarak geçen, et ve tavuk olarak iki çeşidi bulunan dürümü yiyebilirsiniz. Eskişehir’in geleneksel yiyeceği olan ve merkezde pek çok yerde bulabileceğiniz çiğ börek’i (Papağan, Kırım, Eskişehir çiğ börek ve can çiğbörek) mutlaka tatmalısınız.
Eskişehir’in yöresel mutfağı ise Türk ve Tatar mutfağından izler taşıyor. Göbete, bamya çorbası, tutmaç çorbası, toğga çorbası, miyane çorbası, kalem (lahana) dolması, ağzı açık, mercimekli mantı, göçeli tarhana, haşhaşlı dolama, nuga ve met helvası, boza, abısta, haside, düğü köftesi çorbası, katlama böreği gibi lezzetleri deneyebilirsiniz.
Detaylı Eskişehir Rehberi için blog yazımızı okuyun.