Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Kuşadası Milli Parkı’nın çok yakınında bir aile pansiyonundan bahsedeceğim şimdi size. Odaları ve sunduklarıyla mütevazi, ama şöyle bir pencereye çıkıp manzaraya bakarsanız etraf alabildiğine yeşil ve mavi. Zeytin-incir ağaçlarıyla süslenen ve zakkumlarla daha da renklenen 6,5 dönümlük bahçesi tam dinlenmelik. Elinizde kitabınız doğanın sessizliğine adapte olmuşken bazen ufak bir ses duyabilir, sevimli bir kaplumbağanın kendince İpek Yolu kadar uzak, ağır yürüyüşüne şahit olabilirsiniz. Serinlemek için bir 350 metre yürümeniz gerekiyor ki cup diye atlayabilesiniz Ege’ye. Burası #Güzelçamlı’daki Emel Pension. Denizi, yeşili ve huzuru sevenlere…
🏡 13- 18 metrekare arasındaki 30 odasının dekorasyonuyla oldukça mütevazi @emelpension . Pansiyonda sabahları huzurlu uyanıyor ve devamını da bol çeşitli bir kahvaltıyla mutlulukla bağlıyorsunuz.
🥘Kahvaltı hakkında biraz tüyo vereyim bu arada, tercihleri organik lezzetlerden yana. Reçeller bahçeden, zeytinler ise yamaçlardaki zeytinliklerden. Bir de bölgenin zeytinyağıyla şifalandırıyorlar her sunumu. Zaman kısıtlamaları yok, ne zaman uyanırsanız o zaman yapıyorsunuz kahvaltıyı.
🎯Kuşadası’nda hiç yere gitmeden sadece az ötesindeki Milli Park’ın deniziyle baş başa geçirebilirsiniz bu tatili ve pek de güzel dinlenirsiniz. Ama niye oturalım, gezelim biraz derseniz kesin gezin derim. Pansiyonun çatı terası ve plajdan görebildiğiniz Samos Adası’na gidebilirsiniz adanın merkezinden kalkan feribotlarla. Sonra Efes Antik Kenti var ki daha önce görmediyseniz görmek için tam yerindesiniz, üstelik geceleri de açık. Priene Antik Kenti, Doğanbey - Şirince köyleri, 🌲Ali Nesin Matematik Köyü de🧮 bölgenin ziyaret rotasında ilk sıralarda.
🏊♀️Pansiyon denizin kıyısında değil ama yürüyerek kalabalıktan uzak plajlara gidebilirsiniz. Ağır adımla en fazla 10 dakika o da. Bahçenin arkasından koya doğru gittiğinizde Zeus’un gençlik havuzuna çıkıyor yolunuz. Sonra Dilek Yarımadası Milli Parkı’ndaki koylar var ki tertemiz, ışıl ışıl her biri. Kumlu ve çakıllı plajlar ise birbiri ardına dizi dizi.
🎶18-21 Temmuz’a Kuşadası Gençlik Festivali’ne biletiniz varsa, festivalin yapıldığı Sevgi Plajı’na da çok yakın @emelpension
🐶 Patili dostlara uygun değiller maalesef.
👪Çocuklu ailelere şahane bir oyun alanı burası. 👶0-2 yaş, 3-6 yaş ve 7-10 yaş olarak farklı fiyatlandırma yapıyorlar.
👩🦽Engelliye uygun 1 odaları var.
İzmir İli, Selçuk İlçesi sınırları içindeki antik Efes kentinin ilk kuruluşu M.Ö. 6000 yıllarına, kadar inmektedir. Son yıllarda yapılan araştırma ve kazılarda Efes çevresindeki höyükler (tarih öncesi tepe yerleşimleri) ve kalenin bulunduğu Ayasuluk Tepesi'nde Tunç Çağları ve Hittitlere ait yerleşimler saptanmıştır. Hititler Döneminde kentin adı Apasas'tır. M.Ö. 1050 yıllarında Yunanistan'dan gelen göçmenlerin de yaşamaya başladığı liman kenti Efes, M.Ö. 560 yılında Artemis Tapınağı çevresine taşınmıştır. Bugün gezilen Efes ise, Büyük İskender'in generallerinden Lysimakhos tarafından M.Ö. 300 yıllarında kurulmuştur. Hellenistik ve Roma dönemlerinde en görkemli zamanlarını yaşayan Efes, Asya eyaletinin başkenti ve en büyük liman kenti olarak 200.000 kişilik nüfusa sahipti. Efes, Bizans Dönemi tekrar yer değiştirmiş ve ilk kez kurulduğu Selçuk'taki Ayasuluk Tepesi'ne gelmiştir.
Priene, Samsun Dağı’nın güney yamacında, Söke ilçesinin 15 km güneybatısına kurulmuş önemli antik kentlerden biridir. 370 m. yükseklikte sarp bir kaya üzerine kurulması saldırılara karşı koymada avantaj sağlamıştır. Ayrıca yüksek bir yerde olması kentin farklı yönlerden de görülebilmesine imkan sağlamaktadır. Miletos gibi Ion Birliğinin bir üyesi olduğu kabul edilen Priene hakkındaki ilk bilgilere ise M.Ö. 7. yüzyıl ortalarında antik kaynaklarda rastlanmaktadır.
Didim ya da eski ismiyle Yenihisar, Aydın'ın turistik bir ilçesidir. Doğuda Muğla il sınırı, Güllük Körfezi ve Akbük Koyu, batıda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Büyük Menderes ile sınırlanmış bir yarımada şeklindedir. Apollon Tapınağı, Akdeniz kıyısında, Türkiye'nin güneyindeki antik Karya kenti Side'de Roma döneminde MS 150 civarında inşa edilmiş; Roma müzik, uyum ve ışık tanrısı Apollon'a adanmış bir Roma tapınağıdır.
Bir zamanlar İonya’nın en büyük kenti olan Miletos, MÖ 7. yüzyılda bir liman kenti ve ticaret merkezidir. Uygarlığın, kültürün, sanatın, bilimin başkenti Milet (Miletos), 3 bin 500 yıllık geçmişiyle insanlık tarihinin en önemli kentlerinden birisidir. Pozitif bilimin temeli kabul edilen, doğayı sorgulayıp, gözlemleyen, düşünerek anlamaya çalışan insanların yurdudur. “Filozoflar şehri” olarak da bilinen Milet, filozoflar Thales, Anaksimandros ve Anaksimenes ile şehir plancı Hippodamos gibi tarihe mal olmuş birçok şahsiyet yetiştirmiştir. 2 bin 600 yıl önce özgür düşüncenin hâkim olduğu Milet, cazibe merkezi olmuş, İyonia uygarlığının en büyük kenti haline dönüşmüş, dünyanın dört bir tarafından insanların geldiği, yaşadığı kozmopolit bir yer, uygarlık başkenti olmuştur. Eşsiz güzellikteki kalıntılar ve ilginç eserler barındıran Milet Müzesi, ziyaretçiler için etkileyici bir arkeolojik alandır. Özgür düşüncenin hüküm sürdüğü ve bilimin doğduğu bu kadim topraklardaki, bir zamanlar filozofların yaşadığı Milet’in büyüleyici atmosferi ve doğası, entelektüel zevkin yaşanacağı ayrıcalıklı bir kültür bölgesidir. Milet, Menderes Ovası’nın güneybatı sınırında, Söke ile Didim arasında, trafik yoğunluğu olmayan bir bölgede yer alır. Çevresinde büyük şehirler yerine, birkaç güzel köy bulunmaktadır: kuzeyinde Doğanbey, batısında Batıköy, güneyinde Akköy ve hemen yanında Balat. “Balat” adını, Milet’in geç antik adı olan Palatia’dan almıştır. Dilek Yarımadası Millî Parkı, Milet’in batısındaki Menderes deltasına kadar uzanır. Milet Antik Kenti, konumu ve çevresindeki küçük yerleşimlerin etkisiyle pastoral bir karaktere sahiptir.
ürkiye’nin en büyük açık hava pazarı olan Tire Salı Pazarı, yaklaşık 1.800 tezgâhıyla her Salı günü, Tire2nin merkezindeki tüm sokakları kaplamaktadır. Satış, sabah 08.30’da, Belediye hoparlöründen anons edilen ve tüm vatandaşların el açarak katıldığı Pazar duasından sonra başlamaktadır. Ege Bölgesi’ndeki çeşitli illerden gelen ziyaretçilerin ve çok sayıda yabancı turistin yoğun ilgisini çeken Tire Salı Pazarı, birçok dergi ve gazete tarafından Türkiye’nin en iyi pazarı seçilmiştir. Çok uzun yıllardır süregelen bu pazarda, yöreye özgü ot ve sebze çeşitlerinin yanı sıra Tire köylülerinin el emeği olan işlemeler ve Tire’nin geleneksel el sanatlarına ait nadide örnekler bulunabilir.