Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Denizli Otelleri Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Denizli Otelleri kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır
Denizli dendiği zaman akla ilk olarak otlu börek ve meşhur tandır kebabı gelir..Kelle de denizlide kebab olarak yada normal pişirme yöntemleri yapılarak yenilen en ünlü yemeklerin başında gelir.Ege ve akdeniz bölgesi arasında kalan Denizli ege ve Akdeniz mutfagından da yemekler barındırır.
Denizli'de geleneksel yemek türleri ve beslenme alışkanlıkları sürmektedir. Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir.
Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et,keşkek, nohutlu et, Tandır, kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembe Denizli nin bilinen en meşhur ve yöresel yemekleridir.
Denizli mutfağının temelini sebzeli yemekler oluşturur. Özellikle patlıcan yemek çeşitleri çoktur. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi gibi vb. Taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası Yöreye özgün salata türleridir. Börek ve tatlı türlerinde Ege Bölgesi özellikleri görülür. Yufka, şipit, bazdırma evlerde yapılan ekmekledir. Yöredeki beslenme alışkanlıklarından biri de yatmadan önce yenen "yat geber ekmeği"dir. Kışın darı, kavurga, ceviz, kestane; yazın türlü meyveler, salatalık, kavun, karpuz yenir.