
Datça Küçük ve Butik Otelleri
Sıkça Sorulan Sorular
Datça'da hangi oteller çiftler için en uygun?
Villa Aşina, Doris Hotel çiftlere uygun atmosfere sahip otellerimizden.
Datça bölgesindeki hangi oteller sıra dışı güzel manzaraya sahip?
Fuda Hotel; manzarası ile gizli ve güçlü bir heyecan uyandırıyor.
Datça'da hangi oteller aileler için en uygun?
Hayıtbükü Ahşap Evleri, Doris Hotel, Datça Suites ailelerin rahatlıkla konaklayabileceği konforu sunuyor.
Datça bölgesinde kalmak için en iyi oteller hangileridir?
Kaya Guest House, Savana Hotel, Datça Suites, Villa Aşina müthiş bir çekiciliğe sahip.
Datça bölgesindeki hangi oteller güzel kahvaltı servisine sahip?
Villa Aşina, Otel Mavi Beyaz, Casa Elia kahvaltıda eşsiz güzel gurme lezzetler sunuyor!
Datça bölgesindeki evcil hayvan dostu oteller hangileridir?
Fuda Beach Hotel, Portakal Suites,Dirik Surf Club Hotel(Küçük Irk)evcil hayvan dostu oteller.
Datça bölgesinde merkeze yakın oteller hangileri?
Datça Suites ve Fida Hotel merkezde yer alıyor.
Datça bölgesindeki denize sıfır en iyi oteller hangileri?
Doris Hotel, Hotel Mavi Beyaz deniz-kum-güneş üçlüsünden ödün vermeyenlere yönelik bir yer. İnsanın yüreğini okşayan dinginlik ile sizi sükunete davet ediyor.
Datça bölgesindeki şömineli oteller hangileri?
Kaya Guest House'da şöminenin keyfini çıkarabilirsiniz.
Datça bölgesindeki hangi oteller romantik?
Villa Aşina; doğanın içinden gelen romantizmi sunuyor.
Datça bölgesinde yetişkin oteller hangileri?
Sayfamızda refere ettiğimiz otellerimiz yetişkinlere yönelik. Hem görüntüsel hem işitsel ahenk yakalamış niş yerlerden.
Datça. Şehir havasından kaçayım derken gittiği tatilde de ona yakalanmak istemeyenlerin yeri, Datça. Bitki örtüsü, denizi, doğası, tarihi ve atmosferi sıcacık.Bu güzel yarımadanın etrafında güzel mi güzel 52 koy bulunuyor, zaman zaman koylardan birinde size özel sefa yapıyorsunuz. Plaj arayanlar da 13 km uzunluğundaki plajlardan birinde rahatlıkla denize girebilirler. Datça’nın harika yürüyüş parkurları, yaklaşık 300 günü güneşli olan bir iklimi ve mavi bayraklı harika plajları var.Yılın her dönemi pek çok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Datça’da, özellikle son yıllarda yeni yapılanlarla birlikte, pek çok farklı kategoride konaklama tesisi bulunuyor. Datça otelleri, Datça'nın ince mimarisine ve özenine uygun şekilde genelde butik veya küçük olarak hizmet veriyorlar. Datça otellerinin pek çoğu denizin hemen kenarında yer alıyor. Eğer doğa aşığı bir tatilciyseniz biraz daha gerilerde, yemyeşil doğanın içinde gizlenmiş Datça otelleri de bulabilirsiniz. Kısacası, hangi Datça otelinde kalırsanız kalın muhteşem bir doğa ya da deniz manzarasına karşı uyanacaksınız, güzel bir sabaha.
Datça Tatile Ne Zaman Gidilir?
Datça, yaz aylarında en çok ziyaret edilen bir tatil beldesidir çünkü bu dönemde sıcak ve güneşli bir hava hakimdir ve deniz keyfi için idealdir. Ancak, Datça'nın nispeten ılıman iklimi nedeniyle, ilkbahar ve sonbahar ayları da ziyaret etmek için uygun olabilir. Bu dönemlerde hava daha serin olabilir ve turist yoğunluğu daha az olabilir, bu da daha sakin bir tatil deneyimi sunabilir.
Özetle, Datça'ya gitmek için en uygun zamanlar genellikle mayıs ile eylül ayları arasıdır. Ancak, tercihlerinize bağlı olarak ilkbahar ve sonbahar ayları da güzel bir tatil için ideal olabilir. Gitmeyi planladığınız zaman dilimindeki hava durumunu ve yerel etkinlikleri göz önünde bulundurarak tatilinizi planlamanız önemli.
Datça’ya Nasıl Gidilir?
Datça, Marmaris Yarımadası’nın en uç noktasında, Ege ile Akdeniz’in birleştiği noktada yer alır. Otobüsle gelecekseniz önce Marmaris ’e ulaşmalı oradan minibüs veya otobüslerle Datça’ya geçmelisiniz.
İsterseniz İstanbul ve Ankara ’dan, Bodrum ve Dalaman Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Dalaman Havalimanı, Datça merkezine 155 km. uzaklıktadır. Marmaris'e kadar da servis vardır. Bodrum uçuşlarında, feribot saatlerine denk gelen uçuşlar vardır. Bodrum-Datça arası feribotla 2 saattir.
Eğer kendi aracınızla seyahat etmek isterseniz sizin için bazı yol bilgilerimiz şöyle:
- Muğla - Datça arası yaklaşık 125 kilometre ve 2 saat kadar sürmektedir.
- Marmaris - Datça arası yaklaşık 70 kilometre ve 1 saat 15 dakika kadar sürmektedir.
- Aydın - Datça arası yaklaşık 220 kilometre ve 3 saat 40 dakika kadar sürmektedir.
- İstanbul - Datça arası yaklaşık 880 kilometre ve 12 buçuk saat kadar sürmektedir.
- Ankara - Datça arası yaklaşık 710 kilometre ve 10 saat 15 dakika kadar sürmektedir.
- Bursa - Datça arası yaklaşık 645 kilometre ve 9 saat kadar sürmektedir.
Datça'da Gezilebilecek ve Görülecek Yerler Nerelerdir?
Gebekum: Datça'ya 4 km. uzaklıkta. Uzunluğu 7 km'yi bulan kumsalı olan Gebekum, denize girmek için çok uygun. Kumsal, rüzgârın da etkisiyle kendisini çoğaltıyor ve yayılıyor. Karşısındaki adaya kumul hareketleriyle, denizden yürüyerek ulaşmayı sağlayan bir de sığlık oluşturmuş.
Kargı Koyu: İlçe merkezine üç kilometre uzaklıkta olup yürüyerek de gidilebilir. Kuzey ve güneybatı rüzgârlarına kapalı olan koyun, doğal güzelliği sakin ve çekici. Plajı çakıllı olan koyda, yeme içme tesisleri ile küçük bir yat çekek yeri de vardır. Belediyenin özel halk otobüslerinin çalıştığı koya akan bir çay bulunuyor. Yakındaki eski kilise kalıntısı ne yazık ki harap durumda, ama yine de günümüze kadar ulaşabilmiş.
Palamutbükü: İlçeye 25 km. uzaklıkta ki koy, Knidos Ören yerine ise 10 km, uzaklıkta ve yarımadanın en ünlü plajlarından birisi. Bölgede, yeme içme tesisleri yanında konaklama tesisleri de bulunuyor. Uzun plajı çakıl ve kum karışımı.
Knidos Antik Kenti'ni ziyaret edebilirsiniz. Çağların silemediği, zamanın solduramadığı güzelliğini sonsuza kadar koruyacak bir kent Datça Knidos. Knidos Kenti'nin en ilginç yapısı Aphrodite Tapınağı. İnsan imgesinin düşünebildiği en güzel Aphrodite, sanat tarihinin ilk çıplak kadın heykeli Knidos Aphrodite'i.
M.Ö. IV. yüzyılda yaşayan Knidos'lu ünlü matematikçi ve astronom Eudoksos'un Güneş Saati'ni de görebilirsiniz. Mevsimleri ve saatleri gösteren bu saatin, dünyada bir eşi daha yok.
Datça'da Alışveriş Önerileri
- Datça’da hemen her yerde, çarşıda, pazarda, dükkânda Datça Balı ve bademi bulabilir, satın alabilirsiniz. Kuru incir, bal ve fırınlanmış bademin karıştırılması ile hazırlanan ve “ballı badem “ diye satılan ürünü mutlaka almanızı tavsiye ediyoruz.
- Haftanın belli günlerinde kurulan semt pazarlarında taze meyve ve sebze bulabilir, meşhur Datça balığı satın alabilirsiniz. Kuru veya taze şifalı otlar bulabilirsiniz.
- Bunların dışında Datça’ya özgü ve yöre halkının el emeği olan iğne oyalarını, işli örtüleri, ipek dokumaları satın alabilirsiniz. Halkın el sanatlarını sergilediği tezgâhlarda ve dükkânlarda pek çok orijinal ürünler, hediyelik eşyalar, süs eşyaları ve takılar bulabilirsiniz. Bölgeye özgü seramik figürler satın alabilirsiniz.
Datça'nın Eğlence Önerileri
Tekne Turu: Datça'nın eşsiz koylarını keşfetmek için bir tekne turuna katılın. Tur sırasında berrak suların tadını çıkarabilir, gizli koylarda yüzme molası verebilir ve muhteşem manzaraların keyfini çıkarabilirsiniz.
Yürüyüş ve Trekking: Datça'nın doğal güzelliklerini keşfetmek için bir yürüyüş veya trekking turuna katılın. Yarımadanın çeşitli yürüyüş parkurları, zengin flora ve fauna ile sizi bekliyor olacak.
Su Sporları: Datça'nın birçok plajında su sporları yapma imkanı bulabilirsiniz. Rüzgar sörfü, deniz bisikleti, deniz kayakçılığı gibi aktivitelerle denizin ve rüzgarın keyfini çıkarabilirsiniz.
Dalış ve Şnorkelle Dalış:Datça'nın zengin deniz yaşamını keşfetmek için dalış veya şnorkelle dalış yapabilirsiniz. Yarımadanın çeşitli noktalarında dalış merkezleri bulunmaktadır.
Datça Tarihçesi
Tüm parçalar birleştiyse Datça yarımadasının bu eşsiz mahallesine tarihsel bir perspektiften bakalım. Zira Eski Datça da tüm kadim topraklar gibi daha iyi anlaşılmayı hak ediyor.Datça tarihinde ilk buluntuların izleri MÖ 2000’lere kadar uzanıyor. Bu topraklarda yaşayan ilk halkların ise Karyalılar olduğu biliniyor. Daha sonraki dönemlerde Yunanistan’dan gelen Dorlar ise bu topraklarda egemenliklerinin merkezi olan Knidos’u kuruyor. Knidos ismi Datça’nın eski adı olarak bu tarihten itibaren kayıtlara geçiyor. Tarihsel yolculuğunda çok farklı medeniyetlerin yaşadığı Datça’nın altın çağı olarak adlandırılan dönem de yine Dorlar zamanında yaşanıyor. Datça tarihinde önemli köşe taşlarından biri de şehrin Türk egemenliğine geçmesi. Takvimler 13.yüzyılı gösterdiğinde bir süre Bizans egemenliğinde de kalmış olan Knidos Menteşe Beyliği’ne bağlanıyor. Osmanlı İmparatorluğu’na katıldığında ise ismi Datça olarak değiştiriliyor. Ve eşsiz güzellikteki bu coğrafya bizim topraklarımızda yaşamaya devam ediyor.
Datça Neyi ile Ünlü?
Datça Yarımadası: Datça, kendine özgü yarımadasıyla ünlü. Burası, Ege Denizi ve Akdeniz'in buluştuğu noktada yer alıyor ve eşsiz doğal güzellikleri, berrak denizi ve bakir koylarıyla tanınıyor.
Knidos Antik Kenti: Datça'nın en önemli tarihi ve arkeolojik alanlarından biri olan Knidos Antik Kenti, tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü. Antik tiyatrosu, tapınakları ve limanıyla bilinir.
Deniz Ürünleri ve Zeytinyağı: Datça, lezzetli deniz ürünleriyle ve kaliteli zeytinyağı üretimiyle tanınıyor. Yöresel restoranlarda taze deniz ürünleri ve zeytinyağı bazlı yemekler tadabilirsiniz.
Datça'da Nerede Denize Girilir?
Palamutbükü Plajı: Datça'nın en popüler plajlarından biri olan Palamutbükü, berrak ve temiz denizi ile ünlüdür. Kumlu ve geniş bir plaja sahiptir ve denizinde yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.
Kızılbük Plajı: Datça'nın sakin ve doğal plajlarından biri olan Kızılbük, çam ağaçlarıyla çevrili temiz bir koydur. Doğal güzelliği ve huzurlu atmosferi ile bilinir.
Hayıtbükü Plajı: Sakin ve bakir bir atmosfere sahip olan Hayıtbükü Plajı, çam ağaçlarıyla çevrili temiz bir koya sahiptir. Burada doğal bir ortamda denize girebilirsiniz.
Ovabükü Plajı: Datça'nın güzel plajlarından biridir ve genellikle sakin ve sessiz bir atmosfere sahiptir. Berrak denizi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeker.
Akvaryum Koyu: İsmi gibi berrak ve temiz bir denize sahip olan Akvaryum Koyu, Datça'nın en güzel koylarından biridir. Yüzme ve şnorkelle dalış için idealdir.
Datça'da Yapılacak En İyi Şeyler
- Eski Datça Sokaklarını Arşınlayarak Başlayın
- Knidos Antik Kenti’nde Bir Günbatımı İzleyin
- Kumluk Plajı’nda Denize Nazır Bir Akşam Sofrasına Oturun
- Yaka Köyü’ndeki Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’yle Tanışın
- Mavi Büklerinde Kulaç Atın
- Gizli Koyları Keşfedeceğiniz Tekne Turlarına Katılın
- Datça’nın İçinde Badem Olan Meşhur Lezzetlerini, Gazozunu, Balını Tadın
- Deveboynu Feneri
- Windsurf ile Denizde Rüzgar Gibi Esin
Datça’da Yeme – İçme Önerileri
Datça'ya geldiğinizde tatmanız gereken en önemli şeyler balık, bal ve badem. Datça'nın bademi o kadar ünlü ki… Datça'nın balının ise doğadaki bin bir çeşit ve rengarenk kır çiçeklerinden toplanarak yapıldığı için harika bir lezzeti var. Datça balının hem tadına bakmalı hem de satın almalısınız.
Datça'da tutulan balığın ise en güzellerini Datça'daki balık restoranlarında ve zeytinyağlı mezeler eşliğinde, farklı deniz ürünleriyle birlikte yiyebilirsiniz. Hatta Antik Çağ'da, bölgede eczacılıkla ilgili yazılan kitaplarda kızartılmış balığın en güzel ballı ve bademli sosla yenileceği bile yazılmış. Bir de Datça'da pek çok yerde salyangoz yemeğini bulabilirsiniz.
Bunların dışında Datça'nın kendi kültürüne özgü ve Ege mutfağı ile harmanlanmış lezzetleri de mevcut. Bunlardan bazıları şöyle: könger, ütmek, lokum pilavı, kabak çiçeği dolması ve tabii ki de zeytinyağlı, garaville, turpucu, mürdümük ve celpleme gibi adıyla da tadıyla da ilginç yemekler. Denemenizi öneririz.
Ünlü şair Can Yücel'in fotoğrafları ve şiirlerinin asılı olduğu, ayrıca son içtiği şarap ve kullandığı kadehin bir camekanın arkasında sergilendiği çay bahçesinde güzel bir çay içebilirsiniz.
Datça Culinarium restoran; Çerkez mantısı, tereyağlı dülger balığı ve özellikle de Semifredo tatlısını öneririz.
Datça Mesudiye Ovabükü Poyraz Restoran herşeyi nefistir ama asıl Laos ızgarası off! Ovabuk sahilin en başarılısı gerçekten. Hergun Kabak çiçeği dolma, avcı boreği yemeden gün geçmiyor.
Garavilla Restaurant: Ege ve Akdeniz mutfağının en lezzetli tatlarını bulabileceğiniz Garavilla restoran Otel Mavi Beyaz'ın içinde benzersiz bir manzaraya karşı hizmet veriyor. Datça'nın yerel ve taze otlarıyla hazırlanan menülerin tadına bakmalısınız.
Antik Cafe: Eski Datça'da bir el sanatları atölyesinin kafesi olan Antik Cafe'de kuş sesleriyle kahvaltı etmek ya da ev yapımı likör eşliğinde hafif canlı müzik dinlemek mümkün.
Hüsnü'nün Yeri: Kumluk plajında hizmet veren balık restoranlarından bir tanesi olan Hüsnü'nün yeri, konumu ve birbirinden lezzetli deniz ürünleriyle özel bir adres. Özellikle yöresel zeytinyağıyla hazırlanan mezeleri ve ızgaraları kesinlikle denemelisiniz.
Mocca Cafe: Datça'nın tarihi limanında hizmet veren bu şirin cafede isterseniz lezzetli pizzaların ve makarnaların tadını çıkarabilir dilerseniz de yemekten sonra ufak bir tatlı ve kahve molası verebilirsiniz.
Erkan'ın Yeri: Ev yemekleri konusunda kesinlikle çok başarılı.
Le Jardin de Semra: Yöresel otlar ve bademle hazırlanan Le Jardin de Semra spesiyal salatasını mutlaka denemelisiniz. Yemeklerde kullanılan tüm sebzeler Semra Hanım'ın kendi organik bahçesinde yetiştiriliyor.
Kargi koyunda Yesim Bar kıymalı pide ve çökertme kebabı.