Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Mesudiye’nin mutfağı da Ege Bölgesi’nden izler taşıyor. Datça mutfağı ile hemen hemen aynı diyebiliriz. Datça Mesudiye’de her şeyden önce zeytinyağı, zeytin ve zeytinyağlılar ön planda.
Datça’da meşhur olan balık, badem ve balı Mesudiye’de de göreceksiniz. Datça’da tutulan taze mevsim balıklarını, kıyıdaki balık restoranlarında çeşit çeşit mezeler eşliğinde yiyebilirsiniz.
Dünyaya ihraç edilen bademin tadına bakmalısınız. Buradaki kırlarda, rengarenk çiçeklerden toplanarak yapılan balı ve kavrulmuş badem ve balın karıştırılması ile yapılan ve ballı badem denilen karışımı denemelisiniz.
Datça’nın yöresel yemeklerini Mesudiye’de de bulabilirsiniz. Könger, ütmek, lokum pilavı, kabak çiçeği dolması ve tabii ki de zeytinyağlı, garaville, turpucu, mürdümük ve celpleme gibi adıyla da tadıyla da ilginç yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Bir de Datça’da pek çok yerde salyangoz yemeğini bulabilirsiniz.
Ünlü şair Can Yücel’in fotoğrafları ve şiirlerinin asılı olduğu, ayrıca son içtiği şarap ve kullandığı kadehin bir camekânın arkasında sergilendiği Datça’daki çay bahçesinde güzel bir çay içebilirsiniz.