Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Datça’ya geldiğinizde Eski Datça olarak bilinen yerleri gezebilirsiniz.
Eski Datça Mahallesi: İskele Mahallesi'nden 2,5 kilometre uzaklıktaki sarı tabelalar takip edildiğinde Eski Datça'ya ulaşılır. Taş evleri ve taş kaplamalı sokaklarıyla ilginç bir dokuya sahiptir Eski Datça Mahallesi. Datça aşığı şair Can Yücel'in evi ve anısına yapılan Can Evi de adıyla anılan sokakta yer almaktadır.
İlk zamanlar Datça ilçe merkezi olan Eski Datça, şimdilerde Datça’nın üst mahallelerinden biri. Korunabilmiş mimarisi ile yöreye uygun taş örgü binaları korunmuş, restore edilmiş. Taş ve dar yolları ile bir tiyatro dekorunu anımsatan tipik bir köy. Eski Datça’dan bahsederken ünlü şair Can Yücel’den bahsetmemek olmaz. Ömrünün son yıllarını geçirdiği Eski Datça’da şiirlerine de konu ettiği bu yerde kalabilmek, O’nun için önemliydi.
Reşadiye Köyü: Datça’daki en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Reşadiye, şehir merkezine (İskele Mahallesi) 5 km. uzaklıktadır. Mehmet Ali Ağa Konağı’nın bulunduğu bu bölge, tarihi ve camisi ile çok ilgi çekmektedir.
Hızırşah Köyü: Datça şehir merkezine en yakın köy olan Hızırşah, 4. yüzyıldan seramik atölyeleri ve Selçuk Camii ile ünlüdür.
Mesudiye Köyü: Bölgenin en güzel yörelerinden biri olan Mesudiye, üç büyüleyici koylarıyla(Hayıtbükü, Ovabük ve Kızılbük) Datça’ya 20 km. uzaklıktadır.
Gebekum: Datça’ya 4 km. uzaklıktadır. Uzunluğu 7 km’yi bulan kumsalı olan Gebekum, denize girmek için çok uygundur. Kumsal, rüzgârın da etkisiyle kendisini çoğaltıyor ve yayılıyor. Karşısındaki adaya kumul hareketleriyle, denizden yürüyerek ulaşmayı sağlayan bir de sığlık oluşturmuş.
Kargı Koyu: İlçe merkezine üç kilometre uzaklıkta olup yürüyerek de gidilebilir. Kuzey ve güneybatı rüzgârlarına kapalı olan koyun, doğal güzelliği sakin ve çekicidir. Plajı çakıllı olan koyda, yeme içme tesisleri ile küçük bir yat çekek yeri de vardır. Belediyenin özel halk otobüslerinin çalıştığı koya akan bir çay bulunuyor. Yakındaki eski kilise kalıntısı ne yazık ki harap durumda, ama yine de günümüze kadar ulaşabilmiş.
Palamutbükü: İlçeye 25 km. uzaklıktaki koy, Knidos Ören yerine ise 10 km, uzaklıktadır ve yarımadanın en ünlü plajlarından birisidir. Bölgede, yeme içme tesisleri yanında konaklama tesisleri de bulunuyor. Uzun plajı çakıl ve kum karışımıdır.
Knidos Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. Çağların silemediği, zamanın solduramadığı güzelliğini sonsuza kadar koruyacak bir kent Datça Knidos. Knidos Kenti’nin en ilginç yapısı Aphrodite Tapınağı. İnsan imgesinin düşünebildiği en güzel Aphrodite, sanat tarihinin ilk çıplak kadın heykeli Knidos Aphrodite'i.
M.Ö. IV. yüzyılda yaşayan Knidoslu ünlü matematikçi ve astronom Eudoksos'un Güneş Saati’ni de görebilirsiniz. Mevsimleri ve saatleri gösteren bu saatin, dünyada bir eşi daha yok.
M.Ö. 350-400 gibi tarihlenen Aslanlı Gömüt. Orijinali piramit şeklinde olan bu Dor gömütünün tepesinde 3 m. uzunluğunda, 1.80 m. yüksekliğinde bir aslan heykeli bulunuyormuş. 1 ton ağırlığındaki bu şahane aslan bugün British Museum'da.
Antik çağda Knidos'a giden ticaret gemilerinin fırtınalı havalarda sığındıkları ve yüklerini boşalttıkları Körmen Limanı. Taş Evleri, bahçe duvarlarından sarkan begonvillerin bir renk cümbüşüne dönüştürdüğü daracık sokakları, şair Can Yücel’in müze haline getirilen evi ile Datça'nın görülmeye değer yerlerinden biri Eski Datça. Ege Denizi ile Akdeniz'in bir arada görülebildiği tek yer ise Balıkaşıran.
Tekne turlarına katılarak Datça’nın el değmemiş koylarına ve büklerine gidebilirsiniz. Plajlarını gezebilir ve her gün farklı bir plajda denize girebilirsiniz.
*** Datça Gezi Rehberi için blogu ziyaret ediniz. https://kucukoteller.com.tr/blog/datca-gezi-rehberi.html