Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Sabah 6’da Kuzey Ege’nin mavi kıyılarında, Bozcaada’da, Corallia Ada Otel’de uyanıyorum güne. Yürüyüşe çıkıyorum hemen. Aylardan Mayıs, adanın rüzgârı ve temiz havası ısıtıyor içimi. Adada her sokak, her bina, her koy ayrı bir tablo gibi benim için. Sabah yürüyüşümde nefeslenmek için yel değirmenlerinin orada duruyor ve uzun uzun süzüyorum tablo gibi manzarayı. Ruhuma sindiriyorum bu adayı bir nefes gibi… #Bozcaada; kalenin, şaraphanelerin kendi büyüklüklerini elde ettiği, geçmişin gelecek ile kucak kucağa, sakin bir uyum içerisinde yaşadığı özel bir ada gerçekten…
🌿 Eski ve yeninin dansı bu kadar mı uyum içerisinde olur dedirtecek bir otel Corallia Bozcaada. Ev sahibi Hülya Hanım; üst düzey bir yöneticiyken, günlerden bir gün emekli olarak, adaya yerleşmiş. Doğa, tarih, kültür, yemek meraklısı olduğu için; bu tarihi, 100 küsür yaşındaki Rum evini alarak baştan aşağı restore etmiş. Yüksek tavanlı, zarif, ferah 8 odadan oluşan, küçük bir otele dönüştürmüş 2 yıl önce.
Denizden geldikten sonra, yayan yapıldak turluyorum sokakları. Bu daracık sokaklar, ilkbaharda rengarenk sarmaşık hevenkleri ile dolu ve mis gibi kokuyorlar. Çınaraltı’nı geçiyorum, kaleye doğru yürüyorum. Artık tarihi bir film setinde gibiyim. Sadece adaya ait Çavuş üzümünden elde edilen vasilaki şarabından ufak bir kadeh yuvarlayıp, kaleyi dolu dolu yaşıyorum adeta.
Carollia’da Hülya Hanım, kendi dekorasyonunu kendi doğasına uygun olarak üretmiş. Kaldığım odanın bünyesi; naiflik içinde huzur telkin ediyor bana. Yemyeşil ağaçlara bakan balkonunda, saatlerin nasıl geçtiğini anlamadım bile. Hülya Hanım’ın hazırladığı serpme kahvaltı sofrası; hem midemi hem ruhumu doyuruyor. Sahanda sucuklu yumurta, Ege’ye özgü söğüş ve yeşillikler, zeytin ve peynir çeşitleri, sıcacık el açması börekler… Daha ne olsun!
✏️ Erken rezervasyonlarda, Küçük Oteller okuyucularına özel %10 indirim yapıyor Hülya Hanım. Bir parantez: (Hamamlı odada aklım kaldı, bir sonraki ziyaretimde orada kalmaya niyetlendim. Aklınızda bulunsun.)
6 yaş ve üzeri konuklar için uygun bir yer.
🍴 Akşam yemeği için, favori restoranlarımdan olan Maya’ya gidiyorum. Selçuk ve Evren yıllardır işlerinin başında, yaratıcılık sınırlarını zorlayan tabaklar hazırlayıp, insanın aklını alıyorlar. Önceden rezervasyon şart. Uzun, dertsiz bir ada akşam yemeği için, kırmızı şarabınızı buz kovasına yerleştirsinler sizin için de…
👨🌾 Adada yaşantının bir takvimi vardır. Bağbozumu zamanı da; şarap yapmaya başladıkları dönem rüzgârla birlikte adanın sokaklarının içinde hoş bir koku dolaşır, bayılırım ona ben! Adanın benim için güzelliklerinden biri de budur mesela. Bu sene bağbozumu zamanı #BozcaadaCazFestivali de gerçekleşecek.