Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Çanakkale mutfağı Ege ve Marmara Bölgesi’nin yemek kültürünün harmanlanması ile oluşmuştur. Zaten pek çok köklü medeniyetlere ev sahipliği yapan Çanakkale’nin geçmişten getirdiği lezzetler de mevcuttur.
Çanakkale’nin yöresel yemeklerinin başında deniz ürünleri ve balık çeşitleri ön plandadır. Yöresel lezzetlerden bazıları peynir helvası, asma yaprağında sardalye, yoğurtlu kavurma, bakla keşkeği, piruhi, kaçamak, hıdırellez yahnisi, lakerda, sardalye salatası, lokma, akıtma, simit lokumu ve tavuklu mantı gibi lezzetlerdir.
Yöresel lezzetlerin ve balık ürünlerinin dışında da fast food ürünleri, gözleme, ızgara et ürünleri ve kebap, pide ve lahmacun gibi lezzetleri de bulabilirsiniz.
Editör'den tavsiye: Çanakkale merkezde Işıklar köyü dörtyolda bulunan Kestanbol Et Lokantası Çanakkale'nin meşhuru oğlak cevirmeyi yapıyorlar, Çanakkale'ye gelince uğramadan gitmeyin derim.
Babakale/Çanakkale ( tüm ege'ye balık sağlayan kaynak) Karayel restaurant ahtapot izgara siddetle tavsiye edilir.
En Güncel Çanakkale Gezi Rehberi yazımıza ulaşmak için blogu tıklayın!