Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Çamlıhemşin’in tarihi tam olarak bilinmiyor. 1071 yılında Malazgirt savaşı’ndna sonra Selçukluların topraklarına katılmış. Daha sonra Pontus Rum İmparatorluğu ve Osmanlı hâkimiyetine girmiş bir belde. Ancak ilçenin eski adının Vicealtı olduğu biliniyor. 1957 yılında bazı beldelerin de kendisine bağlanması ile Çamlıhemşin hem şimdiki adını almış hem de Rize’nin merkez ilçelerinden biri olmuş. Çamlıhemşin bugün kıyıdan biraz daha içeride bulunan Fırtına Vadisi ile Doğu Karadeniz’in turizm açısından en önemli ilçelerinden biri.
Her mevsim yağışlı olan Doğu Karadeniz ikliminin özellikleri Çamlıhemşin’de de oldukça belirgin. Beldenin yüzde 80’i ormanlarla kaplı, yaylalar ve tepelik, dağlık alanlar yoğunlukta. Düz alanlar yok desek yeridir. İlçenin güney kısmı Kaçkar Dağları ile çevrili. Kaçkar Dağı’nın zirvelerinde irili ufaklı krater gölleri de bulunuyor.
Çamlıhemşin ilçesinin merkezinden Fırtına Deresi geçiyor. Derenin civarı Fırtına Vadisi olarak anılıyor. Nüfus olarak çok kalabalık bir belde değil. Halkın geçim kaynağı tarım. Bölgede mısır, çay ve türün yetiştiriliyor. Bölgede evler genellikle ahşaptan yapılmış. Özellikle doğal malzemeler ve kestane, gürgen ağaçları kullanılmış. Dik yamaçlarda konumlanmışlar. Bölgede bulunan eski evler ise yüz yıldan daha yaşlı diyebiliriz. Eski köklü ailelerin evlerinin mimarisinde ahşap işçiliğine dair güzel örneklere rastlayabilirsiniz.
Çamlıhemşin’e geldiğinizde eski ahşap evleri, tahta köprüleri, tarihi camileri ve yapıları, tarihi taş konakları gördüğünüzde kendinizi tarihin sayfalarında hissedeceksiniz.
Yeşilin hemen hemen her tonunu göreceğiniz Çamlıhemşin, son yıllarda giderek artan bir turizm potansiyeline sahip. Yılın her dönemi yerli yabancı çok sayıda turisti ağırlıyor. Palovit Şelalesi, Fırtına Deresi gibi güzellikleri artık oldukça ünlü. Hatta çoğu diziye ev sahipliği bile yapmış.
Çamlıhemşin otelleri butik ve küçük oteller, pansiyonlar ve dağ evleri şeklinde hizmet veriyorlar. Bazı Çamlıhemşin otelleri ise eski ahşap binaların restore edilmesi ile hizmete açılmış. Küçük oteller, şirin ve her türlü modern olanağa da sahipler. Yılın her dönemi hizmete açıklar. Bazı Çamlıhemşin butik otelleri ise mayıs ayında tatil sezonu ile açılıp kasım ayına kadar hizmet veriyorlar. Çamlıhemşin otellerinde konakladığınızda muhteşem bir dağ manzarasına ve tertemiz bir dağ havasına hâkim olacaksınız.
Çamlıhemşin otel fiyatları ise oldukça uygun. Misafirlerinin bütçelerini de düşünmüş Çamlıhemşin otellerinin işletmecileri. Siz de bu sonbaharda güzel ve yemyeşil bir Doğu Karadeniz Çamlıhemşin gezisi planlıyorsanız sitemizi inceleyerek Çamlıhemşin otelleri, Çamlıhemşin otel fiyatları ve uygun fiyat seçenekleri ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. Rezervasyon yaptırmanız iyi olacaktır.