Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Bugün Türkiye’nin 4. büyük şehri olan Bursa, Osmanlı Devleti’ne uzun yıllar başkentlik yapmış, evliyaları, tarihi eserleri, doğal güzellikleri, kaplıcaları ve yeşili ile artık dünyaca ünlü bir şehir. Bugün her ne kadar çok fazla betonlaşma yaşansa da Bursa için hala “yeşil Bursa” diyebiliriz. 27 arkeolojik, 1 doğal ve 3 kentsel SİT alanına sahip olan, 2042 adet korunması gereken anısal, dinsel, kültürel ve sivil mimari yapıyı barındıran şehir, yeşil dokusu, pınarları ve şifalı kaplıcaları ile yıllarca bu şekilde anılmış Bursa.
Marmara Bölgesi’nin güney kısmında yer alan Bursa; İstanbul, İzmit ve Ankara gibi büyükşehirlere de oldukça yakın konumu ile merkez bir şehir. Güney Marmara’nın en büyük şehri Bursa. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi diğer büyükşehirlerin merkezinde yer alıyor. Marmara Bölgesi’nde İstanbul’dan sonra ikinci büyük şehir olan Bursa, ekonomi ve sanayide de oldukça gelişmiş bir kent. Ülkemizin en önemli sanayi kentlerinden biri.
Bursa isminin kökeni ise oldukça eski yıllara dayanıyor. Bursa’nın, Bitinya Kralı Prusias tarafından kurulmuş olduğu söylenir. Kral kente Prusias adını verir ve bu isim zamanla değişerek Brus haline gelir. Osmanlı’nın fethinden sonra ise şehre Bursa denmeye başlanır.
Tarihin ve yeşilin birleştiği en güzel şehirlerden biri olan Bursa, İstanbul’dan sonra Osmanlı eserlerinin en yoğun görüldüğü şehir. Dünya İmparatorluğu Osmanlı’nın ilk başkenti, uzun yıllar da başkentlik yapmış. Dolayısıyla devletin ilk mimari eserleri, edebi eserleri ve dini yapıları genellikle Bursa’da. Pek çok tarihi bina, cami veya külliye de bugün hala ayakta. Bursa’nın her yerinden tarih çıkıyor diyebiliriz. Muradiye, Tophane, Ulucami, Cumalıkızık, Hamzabey…
Bugün Bursa’nın eski yerleşim olan mahallelerinin bazılarında hala Arnavut kaldırımlı dar sokakları ya da cumbalı evleri görebilirsiniz. Ama yeni kurulan Bursa daha çok Nilüfer ilçesi tarafından Batı’ya doğru genişliyor. Asıl eski yerleşim olan şehir ve Osmanlı’dan kalma surların ya da şehrin kapısının bulunduğu ilçe ise Osmangazi. Tarihi çarşılar, hanlar, camiler genellikle Osmangazi ilçesinde.
Bursa sadece tarihi ve doğal güzellikleri ile değil; turizmi, alışveriş merkezleri, kültürel etkinlikleri, çarşısı, parkları ve müzeleri ile de Güney Marmara’nın en gelişmişi, göz bebeği bir şehir. 2005 yılında, Bursa Büyükşehir Belediyesi aldığı kalite belgesi ile, Türkiye’nin kalite belgesine sahip tek büyükşehri.
Son yıllarda müthiş bir büyüme ve gelişim gösteren Bursa, sadece sanayi, ekonomi ve teknoloji alanında değil ulaşım alanında da ülkemize örnek olacak bir ağa sahip. Deniz ulaşımında giderek ön palana çıkmaya başlayan Bursa, artık feribot ve deniz uçağı gibi imkânlarla İstanbul’a daha da yakın. Şehir içinde ise metro, nostaljik tramvay ve Türkiye’de üretilen “İpekböceği” adlı tramvay ile ulaşım ağı gelişmelerinin yanı sıra teknolojide de ön plana çıkıyor. Karayolu ulaşımında ise İstanbul ve İzmir arasında mesafeyi kısaltacak bir köprü görevinde yeni karayolları yapılıyor Bursa’da.
Uludağ gibi görüntüsüyle ve ihtişamıyla muhteşem bir doğal güzelliğe sahip Bursa’da, aynı mevsimde Mudanya ve Güzelyalı gibi beldelerde denize girerken Uludağ’ın zirvelerinde de karı görebilirsiniz. Gündüz kayak yapıp akşam deniz manzarası eşliğinde balık keyfi yapabileceğiniz bir kent Bursa. Uludağ, kayak merkezleri ve tesisleri ile kış turizminin gözde mekânlarından. İstanbul’a da yakın konumu ile yılın her dönemi çok sayıda turisti misafir ediyor. Kışın bembeyaz, yazın da yemyeşil bir örtü gibi Uludağ, Bursa’yı kaplayan.
Bursa’da konaklama tesisleri ise oldukça fazla sayıda ve farklı kategorilerde. İsterseniz lüks bir şehir oteli, isterseniz deniz manzaralı bir butik otel, isterseniz de Uludağ’da muhteşem Bursa manzaralı bir otel, küçük otel, pansiyon ya da apart otel bulabilirsiniz. Şehrin merkezinde yer alan Bursa otellerinin dışında, Uludağ, Mudanya, Tirilye, Güzelyalı, Cumalıkızık, Oylat ve İnegöl gibi beldelerde de Bursa otelleri yoğun olarak var.
2013 yılı Arap Kültür Başkenti seçilen Bursa’ya özellikle yaz aylarında çok sayıda Arap turist geliyor. Hatta yaz ayları boyunca ev kiralayarak kalan Arap aileler bile var. Arapların dışında Bursa, gerek doğal güzellikleri gerekse de tarihi ile yılın her dönemi çok sayıda yerli ve yabancı turisti misafir ediyor. Dolayısıyla konaklama tesislerinin sayısı da oldukça fazla.
Eğer Bursa’ya yaz aylarında ve turistik amaçlı bir gezi için gelmişseniz Mudanya ve Güzelyalı gibi deniz kenarındaki beldelerde bulunan Bursa otellerinde ya da Uludağ’ın yemyeşil eteklerinde bulunan Bursa otellerinde konaklayabilirsiniz. Eğer şehrin merkezine yakın olmak istiyorum derseniz Bursa merkez otellerinde de kalabilirsiniz.
Bursa butik otelleri sadece tarihi ve turistik ya da kültürel seyahatleriniz dışında iş seyahatleriniz için de oldukça uygun olanaklara sahip. Özellikle Bursa merkezde ve Uludağ yolunda bulunan Bursa şehir otelleri iş toplantılarınız, seminerleriniz ve özel davetleriniz için de gerekli olanaklara sahipler.
Bursa otelleri tüm yıl hizmete açıklar. Şehir merkezinde bulunan lüks Bursa otellerinde yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı ve spor salonu gibi imkânları bulabilirsiniz. Bursa butik otelleri ise genellikle civar ilçelerde yer alıyor. Mudanya, Tirilye, Oylat ve Cumalıkızık gibi beldelerde Bursa butik otellerini bulabilirsiniz.
Bursa otellerinin fiyatları ise kaldığınız otelin türüne ve kalitesine göre farklılık gösteriyor. Şehir merkezinde ya da Uludağ’da bulunan lüks Bursa otellerinin fiyatları – özellikle kayak sezonunda- biraz fazla olabilir. Ama genellikle Bursa otel fiyatları oldukça uygun. Eğer yazın Mudanya ve Tirilye gibi deniz kenarındaki ilçelerde konaklamak isterseniz tatil sezonu fiyatlarında artış görülebilir. Ancak Bursa’da her turistin bütçesine uygun bir otel var.
Siz de yakın zamanlarda bir Bursa seyahati planlıyorsanız sitemizi inceleyerek Bursa otelleri, Bursa otel fiyatları, uygun fiyat seçenekleri ve rezervasyon olanakları ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin ve unutmayın ki Bursa’yı tanımak ve keşfetmek için en az iki günlük bir konaklamaya ihtiyacınız var.