Bozcaada. Adanın tarihteki adı ise Tenedos. Bozcaada, Türkiye’nin köyü olmayan tek ilçesi. Aynı zamanda ülkemizin adaları içerisinde 3. büyük adası. Bozcaada'nın kalıcı nüfusu 2000-2500 iken bu sayı yaz aylarında neredeyse iki katına çıkıp 5000’i bulur.
Bozcaada'ya araba ile vapur ile ya da feribot ile birçok farklı yoldan ulaşabilmeniz mümkün. Feribotla adaya yaklaşırken sizi ilk karşılayan Bozcaada’nın doğusunda bulunan kalesi. Kaleyi ve deniz kenarındaki kafe ve restoranları gördüğünüz an adanın büyüsüne kapılmışsınız demektir. Feribottan indiğiniz zaman ise sizi taşlı yolları, tarihi ve eski yapıları ile şaraplara tadını veren üzüm kokusu saracak. Bozcaada'nın batı ucundaki yaklaşık 17 adet rüzgârgülleri ise ada turunuz sırasında karşılaşacağınız diğer bir güzellik. Bu rüzgârgülleri sayesinde Bozcaada, Türkiye’nin rüzgâr enerjisi üretimi yapılan birkaç yerinden biri.
Bozcaada’da diğer tatil beldelerinin aksine daha sakin ve sessiz bir tatil yapabilirsiniz. Özellikle geceleri bar ve gece kulübü gürültüsünden oldukça uzak kalmış bir ada. Eğlence hayatı var elbette, ama birçok tatil beldesinin yanında oldukça sakin. Deniz kenarındaki kafeleri, merkezdeki küçük ve şirin çarşısı, limandaki balık lokantaları ve eğer şansınız varsa canlı müziği ile kendine has bir eğlence anlayışı var Bozcaada'nın.
Bozcaada Otelleri eskiden kalma binaların restore edilmesi ile otele dönüştürülürken, bazıları yeni inşa edilmiş. İsterseniz evlerinin bir kısmını otele ya da pansiyona dönüştürerek kiralayan ada sakinlerini de görebilirsiniz. Bozcaada Otel, bozcaada butik otel, pansiyon ve apart otelleriyle geniş bir seçenek sunuyor. Zaten göreceksiniz ki Bozcaada butik otelleri sizi en güzel şekilde ve oldukça samimi bir ortamda ağırlayacak. Her şey dâhil çalışan otel yok diyebiliriz. Genellikle oda kahvaltı hizmet veriyorlar.
Bozcaada' ya Tatile Ne Zaman Gidilir?
Bozcaada'ya tatil için gidilecek en uygun zamanlar genellikle yaz aylarıdır. Bozcaada, genellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında en yoğun olduğu zamanlar. Bu dönemde sıcaklık yüksektir ve deniz suyu sıcaklığı da idealdir. İlkbahar ve sonbahar ayları, Bozcaada'yı ziyaret etmek için daha sakindir. Bu dönemlerde ada daha sakin ve huzurlu olabilir. Kış aylarında ada, doğanın güzelliklerini keşfetmek ve yerel yaşamı deneyimlemek için idealdir.
Bozcaada' ya Nasıl Gidilir?
Bozcaada’ya otobüsle gelecekseniz, pek çok otobüs firmasının seferi var. Ancak otobüsler sizi Geyikli Otogar’a kadar getiriyor. Buradan Geyikli iskelesine minibüs ile gelebiliyorsunuz. Oradan feribotla, adaya ulaşıyorsunuz.
Kendi aracınızla gelme isterseniz ve eğer İstanbul’dan geliyorsanız Trakya üzerinden İstanbul, Tekirdağ, Gelibolu Karayolu’nu kullanarak Eceabat veya Kilitbahir'den feribotla Çanakkale'ye ulaşıp Çanakkale'den de Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi üzerinden feribot ile adaya ulaşabilirsiniz.
Bir başka seçenek ise şöyle ki isterseniz İstanbul Yenikapı'dan feribotla Bandırma'ya ulaşıp sonrasında Bandırma, Biga, Çan, Bayramiç, Ezine Karayolu ile Geyikli'ye ve oradan feribotla Bozcaada'ya geçebilirsiniz.
Bunun dışında diğer şehirlerden geliyorsanız Bandırma'dan sahil güzergahını takip ederek, Biga, Lapseki, Çanakkale üzerinden Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi'ne ulaşıp adaya geçebilirsiniz. (Feribot yaklaşık 30 dakikada adaya ulaşmakta.)
Bazı yol bilgileri ise şöyle:
• Çanakkale - Bozcaada-Geyikli Feribot İskelesi arası yaklaşık 55 kilometre ve 1 saat sürmektedir.
• İzmir - Bozcaada-Geyikli Feribot İskelesi arası yaklaşık 290 kilometre ve 4 buçuk saat sürmektedir.
• Bursa - Bozcaada-Geyikli Feribot İskelesi arası yaklaşık 310 kilometre ve 4 saat 40 dakika sürmektedir.
• Balıkesir - Bozcaada-Geyikli Feribot İskelesi arası yaklaşık 180 kilometre ve 2 buçuk saat sürmektedir.
• Ankara - Bozcaada-Geyikli Feribot İskelesi arası yaklaşık 700 kilometre ve 9 saat sürmektedir.
• İstanbul - Bozcaada-Geyikli Feribot İskelesi arası yaklaşık 550 kilometre ve 8 saat 10 dakika sürmektedir. ( Karayolu ile)
Bozcaada'da Mutlaka Gezilmesi Görülmesi Gereken Yerler Nerelerdir?
Her ne kadar karadan uzakta bir adada da olsanız Bozcaada’da gezip görebileceğiniz ve eğlenceli vakit geçirebileceğiniz pek çok yer var. Öncelikle daha feribottan gördüğünüz Bozcaada Kalesi’ne gitmelisiniz. Kaleyi kimlerin yaptığı belli değil, ancak Cenevizliler, Venedikliler ve Bizanslılar tarafından kullanıldıktan sonra Fatih döneminde onarılmış. Ve Türk topraklarına katılmış. Adanın batı tarafında bulunan rüzgâr güllerini görmeye gidebilirsiniz. Hem de güzel bir ada ve deniz manzarası size eşlik edecektir. Bozcaada Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. İsterseniz bağları ve üzümleri ile ünlü Bozcaada’da bağları ve şarap fabrikalarını gezebilirsiniz. Adanın simgelerinden olan ve arka tarafta kalan Polante Feneri’ni görebilirsiniz. Adanın en yüksek yeri olan Göztepe’ye gidebilirsiniz ve adanın her tarafını özellikle, de günbatımında, seyredebilirsiniz. Adanın ibadete açık tek kilisesi olan Meryem Ana Kilisesi’ne gidebilirsiniz. 1700’lü yıllardan kalma Alaybey Camisi’ni ziyaret edebilirsiniz. Akvaryumda denize girebilirsiniz.
Bozcaada' da Alışveriş Önerileri
-Bozcada' nın meşhur domates reçeli
-Damağınızda lezzet şöleni yaşatacak bademli kurabiyesi
-Bozcaada Şarapları
-Zeytinyağı
Bozcaada'nın Eğlence Önerileri
Sapa Cocktail & Snack Bar
Kokteylleriyle, sıradışı sunumlarıyla tercih edebileceğiniz bir yer. Küçük, dar sokağın içerisinde hizmet veriyor. Kendine özel kokteyllerini mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.
Simyon Meyhane
Rum Mahallesi’nin en keyifli yanlarından biri de ara sokaklarda birbiri ardına sıralanan meyhaneler. Leziz mezeleri, deniz ürünleri ve balık eşliğinde keyifli bir rakı sofrası arıyorsanız Simyon Meyhanesi sizi bekliyor. Ara sıcak olarak özellikle beğendili ahtapotu tatmanızı tavsiye ederiz.
Bozcaada Tarihçesi
Son yıllarda daha da artan bir turizm potansiyeline sahip olan Bozcaada'ya bir kere gelen artık vazgeçemiyor. Adanın büyüsüne hemen kapılıveriyorsunuz. Adanın bu güzellikleri ve etkileyiciliği karşısında, tarihçi Heredot bile tarihin sayfalarına "Tanrı, insanlar uzun ömürlü olsun diye Bozcaada'yı yaratmış." cümlelerini not düşmüş.
Bozcaada'nın yerleşim olarak tarihi de oldukça eski dönemlere uzanıyor. Adaya ilk yerleşenler ise Pelaglar olarak biliniyor. Antik dönemlere kadar uzanan ada tarihinin en önemli olaylarının başında Troya Savaşı geliyor. Truva'nın karşısında bulunan Bozcaada'dan, Homeros'un İlyada Destanı'ndaki Truva Savaşı'nda Akhalı Donanması'nın saklandığı gizli liman olarak da bahsedilir. Sonraları pek çok köklü medeniyetin hâkimiyeti altına giren ada, Çanakkale Savaşı sırasında İngiliz ve Fransız donanmaları tarafından işgal ediliyor. Eski zamanlardaki adıyla Lefkofris sonraları da Tenedos olarak bilinen ada, Lozan Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti'ne bırakılıyor ve Bozcaada adını alıyor.
Antik dönemlerden günümüze uzanan tarihi, huzur veren muhteşem koyları, berrak ve tertemiz denizi, eski Rum evleriyle bezeli ve Arnavut kaldırımlı dar sokakları, temiz havası, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de bahsi geçen ünlü üzüm bağları ve şaraplarıyla eski Bozcaada, Çanakkale'nin önemli turistik merkezlerinden biri.
Bozcaada Neyi ile Ünlü?
Kavala Kurabiyesi
Adanın sembol tadı haline gelen lezzet; damla sakızlı, bademli Kavala Kurabiyesi. Bu kurabiyeden yemek ve sevdiklerinize almak için adresiniz adanın gözbebeği Çiçek Pastanesi. El yapımı dondurmaları, meydandaki dükkanlarında ikram ettikleri kahvaltılarıyla da meşhur…
Şarapları
Bağcılık ve şarap, Bozcaada’yı tanımlayan iki anahtar kelime adeta. Şarapçılık, Bozcaada’nın en eski geleneklerinden. Her bir şarabın ayrı bir üretim hikayesi, ayrı bir tadı var. Güzel bir şarap almak ve hoş bir sohbet istiyorsanız merkezdeki Çamlıbağ’a gitmelisiniz.
Bozcaada'da Nerede Denize Girilir?
Ayazma Plajı
Bozcaada'nın en ünlü plajlarından biri olan Ayazma Plajı, ada merkezine yakın bir konumdadır. Geniş kumsalı ve berrak deniziyle ziyaretçilerine keyifli bir deneyim sunar.
Sulubahçe Plajı
Bozcaada'nın en popüler plajlarından bir diğeri Sulubahçe Plajıdır. Eşsiz doğal güzelliği ve temiz deniziyle bilinir. Çevresinde kafe ve restoranlar bulunur.
Habbele Plajı
Ada merkezine yakın bir konumda bulunan Habbele Plajı, sakin ve huzurlu bir ortama sahiptir. Doğal kayalıklarla çevrili olan plaj, doğa ile iç içe bir deneyim sunar.
Akvaryum Koyu
Bozcaada'nın batı kıyısında yer alan Akvaryum Koyu, adını berrak denizi ve renkli balıklarıyla bilinir. Sakin bir ortam arayanlar için ideal bir noktadır.
Tuzburnu Plajı
Bozcaada'nın kuzeydoğusunda yer alan Tuzburnu Plajı, doğal güzellikleriyle dikkat çeker. Sığ denizi ve ince kumlarıyla çocuklu aileler için uygundur.
Bozcaada'da Yapılacak En İyi Şeyler
- - Bisiklet kiralayıp güzel bir ada turu gerçekleştirebilirsiniz.
- -Ayazma Plajı'nda güneşin, denizin, kumun ve tatilin tadına varabilirsiniz. Hele de plaj biraz sakince gerçekten de tadından yenmez.
- -Dalış tutkunuysanız, Bozcaada'da dalış yapabilirsiniz.
- -Bozcaada Kalesi, Bozcaada Yerel Tarih Müzesi, Bozcaada Meryem Ana Kilisesi gibi ada tarihi ile ilgili yerleri gezebilirsiniz.
- -Domates reçelinin, gelincik şerbetinin, gelincik reçelinin ve gelincik kurabiyesinin, damla sakızlı kurabiyenin tadına bakabilirsiniz.
Bozcaada’ da Yeme – İçme Önerileri
Bozcaada'da adaya özgü domates reçelinin tadına mutlaka bakın. Sahilde bir balıkçı lokantasında taze mevsim balıklarının, deniz ürünlerinin ve pek çok zeytinyağlı mezenin tadına bakabilirsiniz. Mümkünse de ada şarabı eşliğinde tatmalısınız. Bunlardan başka adada pizza, lahmacun ve kebap türü yemekler, ızgara et ve tavuk ürünleri yapan restoranlar da bulabilirsiniz. Pizza için Ela Pizza (Rum mahallesinde) veya Ayazma yolunda yer alan Tayyare Pizza önerilir.
Daha özel tatlar arayan misafirler içinse asma yapraklı omlet, lipsos balık buğulaması ve ev yapımı üzüm likörünü tavsiye edebiliriz. Kuzu ve oğlak eti de adada yiyeceğiniz et yemekleri arasında.
Gelincik şerbeti, gelincikli muhallebi, gelincikli lokum, damla sakızlı kurabiye, ada otları salatası, deniz mahsülleri pilavı, yaprakta sardalya, karalahana şarabı, ada kalamarı ve diğer birçok değişik mezeler de tatmanız gerekenler arasında. Vahit'in Yeri öğlen kaçılacak, acıkınca koşulacak, sevgiliyle demlenecek, dostlarla şenlenecek bir mekan. Burada manzarayla ultra lezzetlendirilmiş (mevsiminde) harika bir deniz börülcesi, adada oldukça yaygın olan sarımsaklı peynir ezmesi, zeytinyağlılar ve diğer tüm soslu/yoğurtlu mezeleri de afiyetle midenize indirebilirsiniz. Ama asıl yemeniz gereken Kalamar Tava, çünkü Bozcaada'nın en iyi Kalamar Tavası da burada.
Kahve
Kahverengi
Güne başlangıç kahvesi…
Madam
Damla Sakızlı Türk kahvesini mutlaka denemenizi öneririz.
Bozcaada 'da Çocuk Dostu Küçük & Butik Oteller Hangileri?
Konak Fedra
Çocuk politikası: +6 yaş ve üzeri konuklara hitap ediyor.
Aral Tatil Çiftliği
Kemerbağ 29
Bozcaada' da Denize Sıfır Konumda Küçük & Butik Oteller Hangileri?
Bozcaada'da denize sıfır konumda bulunan otelleri küçük oteller sitesinden bakabilirsiniz.
Bozcaada' da Tekerlekli Sandalyeye Uygun Küçük & Butik Oteller Hangileri?
Bozcaada'da tekerlekli sandalyeye uygun küçük ve butik otellerin sayısı sınırlı olabilir, ancak bazı oteller engelli misafirler için uygun olanaklar sunabilir. Bu tür olanaklara sahip olan otelleri küçük oteller sitesinden bakabilirsiniz.
Bozcaada' da İleri Yaş Dostu Küçük & Butik Oteller Hangileri?
Bozcaada'da ileri yaş dostu küçük ve butik oteller arayışınızda, konforlu ve sakin bir konaklama deneyimi sunan otelleri tercih etmek önemlidir. İleri yaş için uygun otel seçeneklerine küçük oteller sitesinden bakabilirsiniz.
Bozcaada' da Hayvan Dostu Küçük & Butik Oteller Hangileri?
Aral Tatil Çiftliği
Kemerbağ 29
Bozcaada' da Havuzlu Küçük & Butik Oteller Hangileri?
Kemerbağ 29
Bozcaada' da Her Şey Dahil Küçük & Butik Oteller Hangileri?
Bozcaada gibi küçük bir ada, genellikle büyük her şey dahil tatil köylerine veya otellere ev sahipliği yapmaz. Ancak, bazı küçük ve butik tarzda oteller de konaklama sırasında belirli hizmetleri kapsayabilecek paketler sunabilir. Ancak, tam anlamıyla "her şey dahil" konsepti sunan otellerin sayısı sınırlı olabilir.
Bozcaada'da küçük ve butik tarzda otelleri araştırırken, "her şey dahil" konseptinin tam olarak neyi içerdiğini belirten ayrıntılı bilgileri otel web sitelerinde veya rezervasyon platformlarında bulabilirsiniz. Burada, tam anlamıyla "her şey dahil" hizmet sunmayan, ancak bazı öğünleri veya belirli hizmetleri içeren küçük otelleri bulabilirsiniz.
Bozcaada Otellerinde Erken Rezervasyon Fırsatları
Bozcaada'daki oteller genellikle sezon öncesinde veya turizm döneminde erken rezervasyon fırsatları sunarlar. Erken rezervasyon yaparak hem tatil masraflarınızı daha uygun fiyatlara getirebilir, hem de istediğiniz tarihlerdeki konaklama imkanını garantileyebilirsiniz.
Etiketler: Bozcaada Butik otelleri, Bozcaada Butik otel denize sıfır, Bozcaada Otelleri, Bozcaada nerede kalınır, Bozcaada Havuzlu oteller, Bozcaada Merkez Otelleri, Bozcaada butik otel tavsiye, Bozcaada en güzel Otelleri, Bozcaada Butik Doğa otelleri, Bozcaada Doğa ile iç içe tatil yerleri, Bozcaada Doğa ile iç içe Oteller, Bozcaada En iyi Doğa Otelleri, Bozcaada Denize sıfır Butik oteller, Bozcaada Butik Otel Fiyatları, Bozcaada En iyi butik oteller, Bozcaada Lüks butik oteller, Bozcaada Lüks küçük oteller, Bozcaada şömineli oteller, Bozcaada Jakuzili Butik Oteller, Bozcaada balayı otelleri, Bozcaada tarihi otelleri, Bozcaada deniz manzaralı oteller, Bozcaada bağ otelleri, Bozcaada gastronomi otelleri