Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Türk ve Rum mutfağına ait özelliklerin bir araya gelmesi ile oluşmuş Turgutreis’in yerel mutfağı. Genellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin yemek kültürüne benzer özellikler gösteriyor. Ege’de her bölgede olduğu gibi Turgutreis’te de kabak çiçeği dolması oldukça meşhur ve çok da lezzetli şekilde yapıyorlar. Bunların dışında Bodrum mutfağında da bulunan yumurtadan ve acı otların kavurması ile yapılan bir çeşit acı ot kavurması da oldukça meşhur. Ahtapot çorbası, dil balığı çorbası, kırlangıç ve iskorpit balığından yapılan çorba gibi özel lezzetlerin de tadına bakabilirsiniz.
Zeytin ağaçlarının çok olduğu bir belde olan Turgutreis’te zeytin, zeytinyağı ve zeytinyağlı pek çok lezzetin tadına bakabilirsiniz. Denizkestanesinin limon ve zeytinyağı ile birlikte yendiğinde harika olduğu söyleniyor, damak tadınıza hitap ederse farklı bir lezzet olarak deneyebilirsiniz. Bazı hastalıklara iyi geldiği de biliniyor. Bizden söylemesi…
Turgutreis’te yöresel lezzetlerin dışında Türk ve Dünya mutfağından pek çok farklı lezzetlerin yapıldığı restoranları, ızgara et çeşitleri, pide, kebap gibi lezzetleri de bulabilirsiniz.
Bize sorarsanız deniz kenarına masalarını atan balık restoranlarında taze mevsim balıklarının tadına zeytinyağlı mezeler eşliğinde bakmalısınız. Belki gün batımına karşı şarabınızı ya da rakınızı da yudumlarsınız.