Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Bodrum’a geldiğinizde hemen her köşe başında ve her sokakta çok sayıda restoran bulabilirsiniz. Türk ve Dünya mutfağına özgü tatların pişirildiği çok sayıda restoran var Bodrum’da. İsterseniz ızgara et ürünleri ve pide, kebap gibi lezzetleri tadacağınız restoranlar da bulabilirsiniz.
Ama eğer Bodrum’a geldiyseniz deniz kenarındaki balık restoranlarında muhteşem zeytinyağlı mezelerle birlikte taze mevsim balıklarının tadına bakmadan, yakamoza karşı balık keyfi yapmadan dönülmez. Özellikle dil balığının tadına mutlaka bakmalısınız.
Türk ve Rum mutfak kültürünün hâkim olduğu Bodrum’da balık restoranlarında da, özellikle zeytinyağlı mezelerde çok çeşitli tatlar bulabilirsiniz. Kırlangıç ve İskorpit denilen balıktan yapılan balık çorbası, çeşitli salatalar ve Bodrum’da acı ot denilen ottan yapılan salata ve mezelerin tadına mutlaka bakmalısınız. Yine acı ot ve yumurta ile yapılan yemeği tadabilirsiniz. Çeşitli otlarla yapılan börek ve lokma tatlısı da denemenizi önerdiğimiz lezzetler arasında bulunuyor.
Çeşitli deniz ürünlerinden yapılan mezeleri, ahtapot çorbasını, kabak çiçeği dolmasını ve Çökertme Kebabı’nı da tatmadan dönmeyin Bodrum’dan.
Ada Sofra: 1602 yılından günümüze ulaşabilen kule evlerinden biri olan Mustafa Paşa Kulesi, Bodrum Ortakent'te Ada Sofra'ya ev sahipliği yapıyor. Panoramik doğa manzarasına sahip olan Ada Sofra, Akdeniz mutfaklarının tatlarından oluşan yepyeni bir menüyle karşınıza çıkıyor. Kuzu Tandır ve Kuzu Göbeği Soslu Izgara Bonfile tavsiye edilen lezzetler arasında. Ada Sofra'ya gitmeden rezervasyon yaptırmayı unutmayın!
Meşhur Casita Restoran: Antik Tiyatro'nun karşısında yer alan Casita, Bodrum'un en güzel manzaralarından birine sahip. Bodrum Kalesi'ne bakan Casita'da 'feraye' meşhur.
Sünger Pizza: Bodrum Marina'nın karşısında yer alan Sünger Pizza, yaklaşık 1990'dan beri hizmet veren bir Bodrum klasiği. Pizzalarını şimdiye kadar denemediyseniz, mutlaka tatmalısınız.
Gümüşlük Mimoza: Gümüşlük'te yer alan Mimoza, deniz kenarında harika bir restoran. "Denizde ne varsa" diyen Mimoza'nın balıkları da mezeleri de nefis. Müdavimlerinin vazgeçilmezlerinden olan Mimoza'nın adı basında da sıklıkla geçiyor.
Yalıkavak Sait: 12 ay boyunca hizmet veren Sait, nefis balıkları ve mezeleriyle Bodrum’un en ünlü mekanlarından. Kabak çiçeği dolması burada deneyebileceğiniz güzel tatlardan.
Fidele Restaurant: Denize sıfır tahta iskelenin üzerinde, romantik akşam yemeklerinin vazgeçilmez adresi olan Fidele Restaurant’da misafirlerin keyifli zaman geçirmesi için her şey düşünülmüş. Türk ve dünya mutfağının buluştuğu zengin menüsünde Fidele salata, pazı dolması ve karidesli pilav mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden.
Kocadon Restoran: Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini bulabileceğiniz bu restoran aslında 1800’lü yıllarda Kocadon ailesi için inşa edilmiş bir taş ev aslında. Bodrum Marina’da Saray Sokakta bululan restoran, güzel ve romantik bir akşam yemeği için vazgeçilmez bir mekân. Gitmeden rezervasyon yaptırmayı da unutmayın!
Saffet Emre Tonguç'un Önerileri:
Bodrum Marina’nın tam karşısındaki Gemibaşı Restaurant (252.316 12 20; www.gemibasi.com) deniz ürünleri özellikle de ‘böcek’ dediğimiz karavida konusunda çok iddialı. Merkezi konumu, kalite-fiyat örtüşmesi ve servis kalitesi yönünden keyifle gittiğim restoranların başında geliyor. Elinde farklı seçenekler olunca kendini daha rahat hissedenlerdenseniz mönüsünde ağırlıklı olarak deniz ürünleri olan bir diğer mekân Memedof Restaurant (252.313 42 50; www.memedof.com) aklınızda bulunsun derim.
Geceye canlı müzik ve fonda Akdeniz rüzgârıyla devam etmek isteyenler Yacht Club’a (252.316 12 28; www.marinayachtclub.com) yönelsinler. Gitmeden programını incelemenizi öneririm. Geceyi erken bitirebileceğinizi zannetmeyin, mekân ve müzik kaliteli olunca zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile.
Farklı bir mekân arayanlara önerim deniz kenarındaki Mandalin (252.226 48 48; www.mandalinsound.com) ve eğlenmeden dönmem diyenler arasında bu sene en popüler yerlerden biri olan Adamik Bar (252.316 00 00; www.adamikbar.com). Hâlâ enerjiniz varsa Mavi’nin (252.316 39 32) meşhur ve geleneksel 03-05 arasındaki kalabalığının parçası olun. Bazı şeylerin değişmeden günümüze ulaşmasının kuşak farkı tanımayan keyfini yaşayın.
Oscar yemeklerinin 30 yıllık şefi Wolfgang Puck'ın Bodrum'da kapılarını ilk kez Maxx Royal Bodrum Resort’da otelin sahilinde açan restoranı, Kaliforniya, Asya ve İtalyan mutfaklarından lezzetler sunan @spagobodrum,
Şefliğini Emiğra Bayrak ve ekibinin üstlendiği, menüsünde geleneksel meyhane kültürünü Bodrum lezzetleri ile birleştiren @uslumeyhane.yalikavak
Ve İstanbul’un en eski Tayland restoranı olan ve Dibeklihan’da kapılarını bu sene açarak Ege’ye doğru bir yolculuğa çıkan @perathaibodrum.