Çocuklardan uzakta baş başa keyifli bir tatil için Akdeniz'de 10 Yer

Gündelik yaşamın zorlukları, yetişkinlerin zaman zaman şehir hayatından bunalmalarına sebep oluyor. Böyle zamanlarda gezgin ruhlar, huzur içerisinde günler geçirebilecekleri bir tatilin hayalini kuruyor. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak çocuklardan uzakta baş başa keyifli bir tatil için Akdeniz'de tercih edebilecek 10 yeri içeren bir liste hazırladık. Bu liste ile tatil planlarınızı kolayca oluşturabilir ve stresten kısa süre için bile olsa uzak kalma fırsatı yakalayabilirsiniz. İsterseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizin için seçtiğimiz tatil destinasyonlarını anlatmaya geçelim.
1. Fethiye
Akdeniz'de çocuklardan uzak, baş başa tatil için en ideal yerlerden biri Fethiye. İlçenin bu konumda olmasında, bünyesinde barındırdığı yetişkin otelleri sayısı kadar konuklarına sunduğu olanakların da payı bulunuyor. Muğla il merkezinin doğusunda yer alan turistik yerleşimde deniz keyfi yaparak, doğayı keşfederek, tarihi mekânları ziyaret ederek, ekstrem sporları deneyerek harika bir tatil geçirebilirsiniz.
Dalaman Havalimanı ile arasında 45 dakikalık mesafe bulunan Fethiye'de, sadece yetişkinlere hizmet veren konaklama tesisleri ağırlıklı olarak Ölüdeniz çevresinde yer alıyor. Buradaki otellerde konaklarken alışverişin ve eğlencenin merkezindeki Paspatur Çarşısı'na kolayca ulaşabilirsiniz. Hatta tatil sürenizin bir kısmını Kayaköy, Kelebekler Vadisi gibi bölgenin önemli cazibe noktalarına ayırabilirsiniz.
Fethiye Otelleri önerisi için https://kucukoteller.com.tr/fethiye-otelleri linkine, Ölüdeniz Otelleri için ise https://kucukoteller.com.tr/oludeniz-otelleri sayfamıza göz atın!
2. Göcek
Fethiye'de aradığınız atmosferi bulamazsanız, Muğla'ya bağlı bir diğer tatil cenneti olan Göcek'teki otel seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz. Adı daha çok mavi yolculuk ile anılan sahil kasabası, Fethiye Körfezi'nin kıyısında yer alıyor. İrili ufaklı çok sayıda koya ev sahipliği yapan bu şirin Akdeniz yerleşimi huzurlu atmosferi, sıcakkanlı halkı ve doğanın tüm güzelliklerini gözler önüne seren orman örtüsü ile gezginlere rüya gibi bir tatilin kapılarını aralıyor.
Dalaman Havalimanı'na yalnızca 18 kilometre uzaklıktaki Göcek'te, tekne turlarına katılıp doğa harikası 12 adayı ziyaret edebilirsiniz. Bir zamanlar Likyalılar'ın yaşadığı bölgenin tarihi hakkında en doğru bilgileri, Cadıanda ve Tlos gibi antik yerleşimleri ziyaret ederek öğrenebilirsiniz. Ayrıca rüzgâr sörfü ve dalış başta olmak üzere su sporlarına ilgi duyuyorsanız, Göcek'te aradığınız fırsatları fazlasıyla bulabilirsiniz.
Göcek Otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/gocek-otelleri 
3. Kaş
Akdeniz'de çocuklardan uzakta tatil keyfi yapabileceğiniz yerleri sıraladığımız listemizde şimdi sizlere, göz kamaştıran doğal güzellikleri ve ihtişamlı tarihi mirası konuklarına sakin bir atmosferde sunan Kaş'tan bahsedeceğiz. İlçe, özellikle yaz aylarında yoğun ilgi görüyor. Buna rağmen huzur dolu yapısından asla ödün vermediğinden, baş başa kalmak isteyen çiftler için ideal tatil bölgesi olma özelliğini koruyor.
Kaş, Antalya sınırları içerisinde yer alıyor. Lakin ilçeye hızlı bir şekilde ulaşmak isterseniz, biraz daha yakın olmasından dolayı, Antalya Havalimanı yerine Dalaman Havalimanı'nı tercih etmenizi öneriyoruz. Konaklama içinse ilçe merkezindeki yetişkin otelleri arasından seçim yapabileceğiniz gibi koylara adeta gizlenmiş durumdaki işletmelerde de rezervasyon yaptırabilirsiniz. Sonrasında ise seyahat ettiğiniz tarihe bağlı olarak antik kentler ve kanyonları ziyaret edebilir veya sadece deniz keyfi yapmaya odaklanabilirsiniz.
Kaş Otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/kas-otelleri 
4. Kalkan
Kaş'ta bütçenize ve beklentilerinize uygun otel seçeneği bulamazsanız, 25 kilometre kadar batısındaki Kalkan'daki tesisleri değerlendirmeye alabilirsiniz. Heredot'un "Dünyada yıldızlara en yakın yer" yakıştırmasını yaptığı büyüleyici güzellikteki tatil beldesi, gerek tarihi mekânlar gerekse de doğal güzellikler bakımından ilçe merkezinden geri kalmıyor. Yalnız yoğun ilgiden dolayı yaz mevsiminde konaklama fiyatları ortalamanın üzerine çıkıyor.
Eğer tatil için Kalkan'ı seçerseniz, kalabalıktan ve yüksek fiyatlardan etkilenmek istemeyen birçok gezgin gibi siz de seyahat tarihinizi ilkbahar ve sonbahar aylarına denk getirebilirsiniz. Özellikle mayıs ve eylül aylarında ziyaretçi sayısının düşük seviyelerde olması nedeniyle Kalkan'ın birbirinden güzel plajlarının tadını çıkarmak ve etrafı gezmek son derece keyifli hale geliyor.
Kalkan Otelleri önerileri için https://kucukoteller.com.tr/kalkan-otelleri 
5. Belek
Antalya'nın Serik ilçesi sınırları içerisindeki Belek, Akdeniz'de sevdiğiniz kişiyle baş başa keyifli bir tatil için ideal bir diğer tatil destinasyonu. Kent merkezine yalnızca 40 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle rahatça ulaşılabilen yerleşimin, Akdeniz'e açılan geniş bir sahil şeridi bulunuyor. Hizmet kalitelerinin yüksekliği ve lüks olanakları ile gezginlere üst düzey tatil deneyimi yaşatan yetişkin otelleri, ağırlıklı olarak bu sahil şeridi etrafında faaliyet gösteriyor.
Konaklama tesislerinin kalitesi, yüksek standartlara sahip golf sahaları ve her zevke hitap eden alışveriş fırsatları ile dört dörtlük bir tatil cenneti olan Belek'te, konaklama tercihinizi oteller bölgesinden biraz daha içeride kalan Kadriye'deki seçenekler arasından da yapabilirsiniz. 
6. Kemer
Benzer özelliklerinden dolayı Belek'e alternatif olarak listemize dâhil ettiğimiz Kemer ise Antalya'nın 40 kilometre kadar batısında yer alıyor. Uzunluğu 50 kilometreyi aşan sahil şeridini kaplayan plajları, renkli gece hayatı ve farklı konseptlere sahip konaklama seçenekleri sayesinde ilçe, hem yerli hem de yabancı gezginlerin ilgi odağı konumunda olmayı sürdürüyor.
Batı Toroslar ile Akdeniz arasındaki bölgeyi kaplayan Kemer'de huzurlu tatil olanağı bulabileceğiniz çok sayıda yetişkin oteli bulunuyor. Bu otellerin bir kısmı ilçe merkezi sınırları içerisinde faaliyet gösteriyor. Kimisi ise Çıralı, Tekirova, Çamyuva gibi yeşil ile mavinin buluştuğu beldelerde hizmet veriyor. Kemer'e bağlı hangi yerleşim bölgesinde konaklarsanız konaklayın; gündüzleri doğayı keşfederek ve su sporları ile ilgilenerek, geceleri ise eğlence mekânlarında zaman geçirerek tatilinize renk katabilirsiniz.
7. Alanya
Konu Akdeniz'de çocuklardan uzakta baş başa tatil yapılabilecek yetişkin otelleri olunca, Alanya'yı atlamamak gerekiyor. Günümüzde Antalya'nın turistik açıdan en önemli yerleşimlerinden biri olan ilçe, doğal güzellikler ve tarihi doku ile iç içe tatil yapmak isteyen gezginler için deyim yerindeyse biçilmiş kaftan. Bu özelliklerine bir de renkli gece hayatını ekleyince, Alanya yetişkinler için ideal bir tatil destinasyonu haline geliyor.
Akdeniz kıyı şeridindeki tüm turistik yerleşimler gibi Alanya'da da yetişkin otelleri, turist sayısının zirve yaptığı yaz aylarında bile çiftlere gözden uzakta kalma imkânı yaratıyor. Hatta ilginin daha az olduğu mayıs, eylül veya ekim aylarında ilçede tatil yapma imkânı bulursanız; Kızıl Kule, Alanya Kalesi, Dim Mağarası, Kleopatra Plajı gibi cazibe noktalarında daha rahat vakit geçirebilirsiniz.
Alanya Otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/alanya-otelleri 
8. Side
Hareketli atmosfer içerisinde olmak yerine huzur dolu bir ortamda baş başa tatil keyfi yapmak gibi bir niyetiniz varsa planlama aşamasında Side'ye de şans tanıyabilirsiniz. Çünkü Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı yerleşimin adı, ilkbahar ve sonbahar aylarında deneyimli gezginler için "huzur" kelimesi ile aynı anlama geliyor. Yaz aylarında ise Side, enfes doğası ve zengin tarihi nedeniyle yoğun ilgiden nasibini fazlasıyla alıyor.
Yetişkin otelleri, birçok yerde olduğu gibi Side'de de çiftlerin kalabalıktan izole keyifle tatil yapmalarına olanak tanıyor. Birçok işletmenin tarihi mekânlara ve plajlara yakın konumda faaliyet göstermesi, beldede tatil yapan gezginlerin zamandan tasarruf etmelerine neden oluyor. Eğer bu durum size de cazip gelirse Side yetişkin otellerinde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.
Side Otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/side-otelleri
9. Antalya Kaleiçi
Çocuklardan uzakta baş başa tatil yapmak için illa kent merkezinden uzak kalmak gerekmiyor. Zira Antalya'nın kalbinde yer alan tarihi Kaleiçi, bu durumun en güzel örneği olarak listemizde kendisine yer buluyor. Osmanlı, Roma ve Selçuklu dönemlerinden izler taşıyan bölgede konaklamayı tercih ederseniz, birkaç dakikada kent merkezindeki en özel alışveriş ve eğlence mekânlarına kolayca ulaşabilirsiniz.
Kaleiçi'ndeki yapıların büyük bölümü, iyi korunmuş Osmanlı evlerinden oluşuyor. Dar sokakları çevreleyen bu evlerde faaliyet gösteren butik tarzdaki yetişkin otelleri, çiftlere bambaşka bir atmosferde konaklama deneyimi yaşatıyor. Tabii olur da bu atmosferden sıkılırsanız, kendi aracınız veya otogardan kalkan toplu taşıma araçları ile Kemer, Belek gibi eğlencenin ön planda olduğu tatil bölgelerine günübirlik ziyaretlerde bulunabilirsiniz.
Antalya Kaleiçi Otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/antalya-kaleici-otelleri
10. Lara Antalya
Kent merkezine birkaç dakikalık mesafede, çocuklardan uzakta bir tatilin hayali kuruyorsanız, hiç düşünmeden Lara yetişkin otellerine odaklanabilirsiniz. Kundu Oteller Bölgesi ile iç içe olan belde, Muratpaşa ilçesinin sınırları içerisinde yer alıyor. Konaklama açısından birçok seçeneğe sahip olması, pırıl pırıl denizi ve göz alıcı plajları bölgeyi popüler kılan etkenler arasında başı çekiyor.
Yaz aylarında son derece hareketli gece hayatına sahip olan Lara'da, sahil şeridindeki oteller konuklarına enfes Akdeniz manzarasına hâkim konaklama birimleri sunuyor. Gerçi yerleşimin iç kesimlerinde kalmayı tercih etseniz bile birkaç dakikalık yürüyüşle falezlerin üstünden aynı manzarayı izleyebilirsiniz. Hatta sahil şeridindeki yürüyüş yolunu takip ederseniz, Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü noktaya ulaşabilirsiniz.