Türkiye'deki Kayak Merkezleri Rehberi

Boylu boyunca uzanan sahilleri, birbirinden iddialı tatil köyleri ve masmavi koyları ile Türkiye yaz turizmi konusunda ön plana çıksa da aslında kış aylarında da tatil yapılabilecek en özel rotalardan biri…. Son yıllarda kayak merkezlerine yapılan güçlü yatırımlar sayesinde kış tatillerinin de vazgeçilmezi olan Türkiye'de, pek çok kayak merkezi yer alıyor. Birçoğu henüz tanınmış olmasa da ülkenin dört bir yanında, hatta Akdeniz kıyılarında bile hem kayak hem de diğer kış sporlarını yapmak mümkün.
Biz de bu kez "Peki, nerede bu kayak merkezleri?" diyenlerin işini kolaylaştırıp Türkiye'deki kayak merkezlerinin listesini çıkardık! Kayak takımlarınızı hazırlayın. Birçoğunu bildiğiniz, bazılarının ise belki de adını bile duymadığınız Türkiye'nin en güzel kayak merkezlerine doğru yola çıkıyoruz.

Kartepe Kayak Merkezi
Elbette İstanbul'a en yakın kayak merkezi ile başlıyoruz listeye… Kartepe, İstanbul'a yakın olması sebebiyle kayak severlerin en sık tercih ettiği kayak merkezlerinin başında geliyor. Kar kalınlığının 3 m'yi bulduğu kayak merkezinde, kasım ayı itibariyle başlayan kış sezonu mart başına kadar devam ediyor. Türkiye'nin en sevilen kayak merkezlerinin başında yer alan Kartepe; kolay, orta ve zor seviyedeki pistleri ile tüm kayak severler için harika bir tatil deneyimi sunuyor. Kayak merkezindeki 4 liftin 3'ünün telesiyej olması ise sporculara avantaj sağlıyor.
Kartepe bölgesine yakın otel önerileri için linke tıklayın: https://kucukoteller.com.tr/sakarya-otelleri

Kartepe'den ayrıca buraya göz atın! The Green Park Kartepe



Uludağ Kayak Merkezi
Yeşilçam filmleri ile kazandığı ünü günden güne artan Uludağ, hiç kuşkusuz Türkiye'nin en çok ziyaret edilen kayak merkezi. Türkiye'nin ilk kayak merkezi olma özelliğine de sahip olan Uludağ, son yıllarda artan ilgi nedeniyle 2 ayrı bölgeden oluşuyor. 11 adet piste ev sahipliği yapan kayak merkezinde, 1. Oteller Bölgesi'nin yoğun olması sebebiyle sakinlik sevenlerin tercihi genelde 2. Bölge oluyor. Ancak otellerin ve yeme-içme mekanlarının fazla olması sebebiyle gerçek eğlence 1. Bölge'de diyebiliriz. Akşam yemeğinin ardından şöminelerin yanı başında başlayan Uludağ geceleri, karlar üstünde verilen sucuk partileri ile devam ediyor. Özellikle sömestir gibi dönemlerde her zamankinden yoğun olan bölgede çeşitli mekanlarda konserler ve partiler de düzenleniyor.
Uludağ bölgesine yakın otel önerileri için linke tıklayın: https://kucukoteller.com.tr/uludag-otelleri

Sitemizdekiler dışında, Uludağ Bölgesinde ayrıca şu otelleri öneriyoruz.
Bof Hotel
Kaya Otel




Kartalkaya Kayak Merkezi
Türkiye'deki kayak merkezlerinin listesi yapılır da Kartalkaya'yı eklememek olur mu hiç! Uludağ'dan sonra Türkiye'nin en ünlü kayak merkezi olan Kartalkaya'da 11 tanesi mekanik olmak üzere 23 pist bulunuyor. Bolu'nun ünlü Köroğlu Dağları üzerinde yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu şehir merkezine yalnızca 50 km uzaklıkta konumlanıyor. Alp kayağı, kayak koşusu ve tur kayağı için uygun koşullar sunan bölgede, snowboard ve ATV gezileri gibi aktiviteleri de deneyebilirsiniz.
Kartalkaya bölgesine yakın otel önerileri için linke tıklayın: https://kucukoteller.com.tr/kartalkaya-otelleri

Kartalkaya'da sitemizdekiler dışında ayrıca şu otelleri öneriyoruz:
Grand Kartal Hotel

Kaya Palazzo Hotel
Dorukkaya Hotel



Palandöken Kayak Merkezi
Gerçek bir kayak deneyimi yaşamak istiyorsanız sizi Erzurum, Palandöken'e alalım. Kış tatili sezonunun bir hayli uzun olduğu Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 120 m'ye kadar ulaşabiliyor. Bu özelliği sayesinde Palandöken, slalom ve büyük slalom yarışmalarına da ev sahipliği yapıyor. Hem kayağa yeni başlayanlar hem de profesyoneller için farklı zorluk derecelerine sahip pistlere ev sahipliği yapan bölgedeki Ejder ve Kapıkaya pistlerinin zorluklarının ünü ülke sınırlarını bile aşıyor.
Palandöken Otel Önerisi: Sway Hotels Palandöken ve Dedeman Ski Lodge



Elmadağ Kayak Merkezi
Ankara ya da çevresindeki illerde yaşıyorsanız çok şanslısınız! Çünkü günübirlik bile ziyaret edebileceğiniz harika bir kayak merkeziniz var. Amatör ve orta düzeydeki kayakçılara uygun olan Elmadağ Kayak Merkezi, kış boyu kar alması sebebiyle ziyaretçilerine keyifli bir kayak deneyimi vadediyor. Ankara şehir merkezine oldukça yakın olan bölgede suni kar makineleri de yer alıyor. Eğer siz de Ankara ve çevresinde kayak yapmak istiyorsanız Elmadağ'a çıkıp keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Bozdağ Kayak Merkezi
Pek çoğumuz bilmese de İzmir yaz tatili konusunda olduğu kadar ev sahipliği yaptığı Bozdağ Kayak Merkezi ile kış tatilleri konusunda da oldukça başarılı. İzmir'in Ödemiş ilçesine yakın bir konumda yer alan Bozdağ Kayak Merkezi, aralık ayı itibariyle kayak severleri ağırlamaya başlıyor. 3 km uzunluğunda bir piste olan kayak merkezi hem amatörler hem de profesyonel kayak severler tarafından tercih ediliyor. Eğer siz de hem Ege kıyılarında olmak hem de kışın tadını çıkarmak isterseniz önümüzdeki kayak tatilini Bozdağ'da yapabilirsiniz.

Erciyes Kayak Merkezi
Kayak konusunda kendinize güveniyorsanız ve sınırları zorlamak istiyorsanız sizi Kayseri'ye bağlı Erciyes Kayak Merkezi'ne doğru alalım. Kış boyunca kayak için uygun koşulları sağlayan Erciyes'te, en zor koşulları tercih eden kayakçılar için bile pistler bulunuyor. Zorluk derecelerine göre renklendirilen pistlerde siyah renk, zorlu pist koşullarını temsil ediyor. Amatörler için de pistleri olan bölgede, kayak sporunu öğrenmek isteyenler için özel dersler de veriliyor.
Erciyes bölgesine yakın otel önerileri için linke tıklayın: https://kucukoteller.com.tr/erciyes-otelleri



Sarıkamış Kayak Merkezi
Sadece Türkiye'nin değil dünyanın da en iyi kayak merkezleri arasında gösterilen Kars Sarıkamış Kayak Merkezi, adrenalin seven kayakçılar için biçilmiş kaftan! Alp Dağları'na özgü kristal karın görüldüğü bölgede, kar kalınlığı 1,5 metreye kadar yükselebiliyor. Sarıçamlar ile çevrili olan kayak merkezinde, 12 etaptan oluşan ve 12 km'yi bulan bir pist bulunuyor. Sarıkamış Kayak Merkezi, kayak için uygun koşulları sunmasının yanı sıra büyüleyen manzaraları ile de öne çıkıyor.
Sarıkamış bölgesine yakın otel önerileri için linke tıklayın: https://kucukoteller.com.tr/kars-otelleri

Sarıkamış Kayak Oteli Önerileri:
Kayı Snow Otel
Sarıkamış Snowflake Dağ Oteli
Ekinata Grand Toprak Otel



Saklıkent Kayak Merkezi
Antalya her ne kadar yaz tatilleri için tercih edilse de son yıllarda kayak severlerin de merceği altında. Şehir merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunan Antalya Saklıkent Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 200 m'yi bulabiliyor. Kolay ve orta düzeydeki pistleri olan bölgede otel seçeneği bulunmuyor. Ancak şehir merkezine oldukça yakın olan kayak merkezi hem Antalyalılar hem de şehri ziyaret eden turistler tarafından büyük ilgi görüyor.
Saklıkent bölgesine yakın otel önerileri için linke tıklayın: https://kucukoteller.com.tr/antalya-otelleri

Ilgaz Kayak Merkezi
Çankırı'da bulunan ve Kastamonu'ya da yakın olan Ilgaz Kayak Merkezi de Türkiye'nin en ünlü kayak merkezlerinden biri. Genellikle amatörler tarafından tercih edilen kayak merkezinde 3 pistin yanı sıra bir de alıştırma sahası bulunuyor. Türkiye Kayak Federasyonu'na ait konaklama tesislerinin bulunduğu kayak merkezi, Türkiye'deki diğer kayak merkezlerine oranla misafirlerine daha ekonomik bir tatil imkanı sunuyor. Kayak sporu ile olduğu kadar snowboard ve kızak için de uygun koşullar sunan merkez, köknar ağaçları ile çevrili doğasıyla fotoğraf severlerin de en sevdiği rotalardan biri.
Ilgaz bölgesine yakın otel önerileri için linke tıklayın: https://kucukoteller.com.tr/kastamonu-otelleri

Ilgaz Kayak Oteli Önerisi: Ferko Ilgaz Mountain Hotel

Zigana Kayak Merkezi
Gümüşhane güzelliğiyle büyüleyen yaylaları ile olduğu kadar son yıllarda kayak severlerin ilgisini çeken Zigana Kayak Merkezi ile de ünlü. Sık ormanlarla çevrili olan bölge, orta ve zor düzeydeki pistleri ile profesyonel kayak severlere hitap ediyor. Gümüşhane şehir merkezine 40 km mesafede olan Zigana Kayak Merkezi'nin en önemli özelliği ise Trabzon Havalimanı'na 60 km mesafede olması. Bu sayede havalimanından yaklaşık 1 saat süren bir yolculuk ile bölgeye ulaşmak mümkün.

Zigana Kayak Oteli Önerisi: Zigana Gümüşkayak Yaylakent Hotel



Yalnızçam Kayak Merkezi

Ardahan şehir merkezine yalnızca 13 km mesafede bulunan Yalnızçam Kayak Merkezi, Türkiye'nin az bilinen kayak merkezlerinden biri. Avrupa Birliği desteği ile hayata geçirilen kayak merkezinde 3 km uzunluğundaki ana pist ile birlikte 3 pist bulunuyor. 1,5 km ve 600 m uzunluğundaki yan pistler ise genel olarak amatör kayakçıların tercihi oluyor. Kayak merkezinde bulunan tek konaklama tesisi, yaz aylarında da muhteşem bir doğaya sahip olan Yalnızçam ziyaretçileri için 4 mevsim boyunca hizmet veriyor.

Davraz Kayak Merkezi - Isparta
Kar kalitesi güzel. Snowboardcular bayılır. Özellikle Denizli - Antalya - Bodrum taraflarında oturanlar için kolay bir haftasonu kaçamağı. Buraya yalnızca THY uçuyor.
Lift fiyatları otel müşterileri için: günlük hafta içi 25tl haftasonu 45tl tüm sömester 45tl ( 2019 )
Otel müşterisi olmayanlar: Haftaiçi 45 - haftasonu 85 tüm semester 85. Ayrıca süre uzadıkça fiyatlar azalıyor. 23 km uzunluğunda toplam 13 piste sahip.
Otel Önerileri için: https://www.kucukoteller.com.tr/isparta-otelleri

Davraz Kayak Merkezi Otel Önerisi: Isperia Davraz Hotel