
Türkiye'deki Ücretsiz ve Ücretli Plajlar
Türkiye, Akdeniz ve Ege Denizi'ne kıyıları ile dünya çapında ünlü olan bir tatil cenneti. Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, Türkiye'nin kıyıları muhteşem plajları ile de tatilcilerin ilgisini oldukça çekiyor. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist, Türkiye'nin berrak denizlerinde serinlemek ve güneşin tadını çıkarmak için bu plajları tercih ediyor. Tatil planlarınızı yaparken size rehberlik etmek ve hangi plajın beklentilerinize en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olmak için Türkiye'nin eşsiz sahil şeridinde yer alan bu plajları sizler için hazırladık. Şimdi, Türkiye'nin en güzel plajlarını keşfetmeye başlayalım!
Antalya Ücretli - Ücretsiz Plajları
Adrasan Plajı
Adrasan plajı, Türkiye‘de gündelik yaz turizminin en güzel ve en önemli merkezlerinden biri. Sığ denizi ile her yaştan kişinin kolayca gelebileceği ülkemizin en güzel yerinde bulunan yalnız yazın değil ilkbaharda da denize girilebilen bir plaj olarak bilinmekte olup sahilin kuzey kesimi güney kesiminin tam tersi olarak taşlı bir kumsala şekline sahip ve aniden derinleşebiliyor. Ayrıca Musa Dağı’na çıkarak da plaja baktığınız zaman burasının beyaz gibi bir kuma sahip olduğu görebilirsiniz. Doğal olan bir liman özelliğine sahip bulunan bu plaj, aynı zamanda açık deniz rüzgarlarına karşı da korunaklı.
Adrasan halk plajına girişler genel olarak ücretsiz. Bu plaj boyunca bazı yerlerde şezlong ya da şemsiyeler gibi ihtiyaçlar için birkaç büfe yer alıyor. Dileyen kişi özel işletmede bu şezlong ya da şemsiye kiralayabilir. Özel işletmelerde iki şezlong bir şemsiye 200 TL, belediyenin kiraladığı iki şezlong bir şemsiye fiyatı ise 100 TL. Dileyen ise halk plajında yere havlusunu serip kendi şemsiyesiyle ücretsiz olarak faydalanabilir.
Adalar Beach Clup
Ada Beach Club, Antalya'nın kalbinde, sakin ,huzurlu güvenli bir yerde mükemmel bir falez plajı. Hem yüzmek, hem snorkel dalışı yapmak, hem de snack restoranda bir şeyler atıştırıp, içmek için ideal bir mekan. Yemek fiyatları bir tık yüksek olsa da lezzetleriyle mest ediyor. Gününüzün tadını çıkarmak için kesinlikle tavsiye edilen bir yer. Plaja giriş ücreti 250 TL. Çocukların girmesi yasak çünkü su biraz dalgalı ve onlar için uygun değil. Genel olarak çok sakin, sessiz ve tenha bir plaj.
Alacasu Cennet Koyu
Alacasu Cennet Koyu, Antalya'nın Kemer ilçesinde yer alan doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle ünlü bir koy. Kemer'in doğa harikası koylarından biri olarak bilinen Alacasu Cennet Koyu, doğal ve bakir güzellikleriyle ziyaretçilerine huzurlu bir ortam yaşatıyor. Burada genellikle sakin ve temiz deniz suyuyla yüzme keyfi yapabilir, doğal çevreyi keşfedebilir ve dinlenebilirsiniz. Alacasu Cennet Koyu’nda kamp yapacakların ihtiyaçlarını önceden temin etmelerini öneririz. Koy aynı zamanda, küçük balıkçı teknelerinin uğradığı bir barınağa sahip. Eğer imkanınız varsa bu teknelerden balık satın alabilirsiniz. Girişler ücretsiz. Aracınızla gelecekseniz eğer otopark ücretli.
Antalya Kadınlar Plajı
Antalya'da Kadınlar Plajı, özellikle kadınların rahatça denize girebileceği ve güneşlenebileceği özel bir plaj. Plajın kuruluş amacı, kadınların daha rahat ve özgürce denize girebilmelerini sağlıyor. Özellikle kadın misafirler için güvenli ve rahat bir deneyim sunan bir plaj. Hem yerel halk hem de turistler tarafından tercih edilen bu plaj, Antalya'nın turistik cazibe merkezlerinden biri.
Antalya Lara Halk Plajı
Lara Halk Plajı, Antalya'nın turistik Lara bölgesinde yer alıyor ve şehir merkezine yaklaşık 12 kilometre mesafede. Plaj, geniş kumsalı ve temiz denizi ile ön plana çıkıyor. Lara bölgesi, lüks oteller ve tatil köyleriyle ünlü ve plaj da bu tesislerin hemen yanında yer alıyor. Lara Halk Plajı'na giriş ücretsiz.
Antalya Topçam Plajı
Antalya'nın şehir merkezine yakın bir konumda yer alıyor, genellikle yerli halk tarafından tercih edilen bir halk plajı. Plajın çevresi parklar ve yeşil alanlarla çevrili olduğu için burada piknik yapabilir ve dinlenebilirsiniz.
Andrea Doria Koyu
Koy, doğal güzellikleri, temiz denizi ve sakin ortamıyla huzurlu bir alan yaratıyor. Adını İtalyan denizci Andrea Doria'dan almış ve tarihi açıdan da önemli bir yer. Finike şehir merkezinden Andrea Doria Koyu'na araçla veya toplu taşıma ile ulaşmak mümkün. Finike'ye Antalya ve çevre illerden düzenli otobüs seferleri de gerçekleşiyor. Andrea Doria Koyu'na giriş ücretsiz.
Ayışığı Plajı
Ayışığı Plajı, Kemer ilçesinde yer alıyor ve Antalya şehir merkezine yaklaşık olarak 40 kilometre uzaklıkta. Plaj, doğal güzellikleri, temiz denizi ve sessiz ortamıyla biliniyor. Denizi sakin ve dalgalı değil. Plajda güneşlenebilir, yüzebilir ve doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Dinlenmek ve doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için ideal bir nokta. Kemer ilçesi genellikle turistik kalabalıktan uzak ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için tercih edilebilecek bir yer. Ayışığı Plajı'na giriş ücretsiz.
Beyaz Kaya Plajı
Antalya'nın taşlı ve virajlı yollarında, insan eli değmemiş gizli bir cennetin izini sürmek istiyorsanız mutlaka görmeniz ve gelmeniz gereken yerler arasında. Beyaz kumları ve berrak deniziyle meşhur. Finike merkeze 8,5 km uzaklıkta, Demre'ye 19 km mesafede, Antalya'ya 119 km uzaklıkta yer alıyor. Plajın sade güzelliği, doğal koruma altında. İşletmelerin ve kalabalıkların gürültüsünden uzak. Beyaz Kaya Plajı, sessizlik ve huzurun keyfini sürmek isteyenler için adeta bir sığınak. Yakınlarında bir işletme bulunmuyor, buraya gelenler ihtiyaçlarını yanında getirmeleri gerekiyor. Beyaz Kaya Plajı'na giriş ücretsiz.
Kemer Beldibi Gizli Koy
Beldibi beldesinde yer alıyor. Halk arasında gizli koy olarak bilinse de Harita da Çöplük Koyu olarak geçiyor. Koyun girişi de adı gibi gizli. Kemer ilçesi genellikle turistik kalabalıktan uzak ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için tercih edilen bir bölge. Beldibi Gizli Koy'a giriş genellikle ücretsiz, ancak yerel işletmelerin sunduğu hizmetler için ücret talep edilebiliyor.
BLM Beach
Mavi bayraklı plajı ile şehrin merkezinde deniz, güneş, enfes kokteyller ve eğlenceyi bir araya getiriyor. BLM Beach'e giriş 500 TL.
Kaş
Bilal’in Yeri: Limanağzında denizin mavisinin en ağır bastığı yer. Burası samimi , doğal, sakin. Avcı böreği ve patates kızartmasını da mutlaka deneyin. Plaja giriş ücreti 600 TL.
Kaş Camping’in Plajı: Plaj alanı bulunuyor. Helios Beach Restaurant'ın muhteşem lezzetlerinden de faydalanabilir ve birbirinden farklı kokteyller ile keyifli vakit geçirebilirler.
Kaputaş Plaj: Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde bulunan kanyon ağzı plajı. Turkuaz renginde doğa harikası plaja Karayolundan 187 basamak inilerek plaja ulaşılıyor. Kaputaş plajının sahilinde kum ve çakıl taşları karışık olarak bulunmaktadır. Turkuaz mavisi oldukça temiz bir denize açılan bu plaj mavi bayrağa sahiptir. Kaputaş Plajı; Kalkan’a 4-5 km, Kaş’a 20km uzaklıkta yer alıyor.
Seyrek Çakıl Plajı; Kaputaş Plajı’na yakın konumda bulunuyor. Kaputaş’tan devam edip Kaş’a doğru yol alırken yol kenarında doğallığını korumayı başaran ender yerlerden birisi olan Seyrek Çakıl Plajı Karşımıza çıkıyor. Genellikle civarda yaşayan halkın daha yoğun olarak kullandığı bir plaj diyebilirim.
Büyük Çakıl Plajı; Çakıl taşlarından girişi bulunan plaj boyunca
yan yana sıralanmış olan işletmeler çevresinde bulunuyor. Kayalıklardan çıkan tatlı su kaynağıyla meşhur. Denizi az tuzlu ve serin.
Küçük Çakıl Plajı; Kaş Merkez’de bulunan adından da anlaşılacağı gibi çakıl taşlarıyla bezeli küçük bir plaj.
İnceboğaz Plajı; Kaş Çukubağ Yarımadası yolu üzerinde bulunuyor. Yarımadanın en ince noktasında bulunduğu için bu ismi almış. Bu incelik üzerinde iki farklı plaj bulunur. Biri açık denize bakan kısımda diğeri dar plaja sahip bu görmüş olduğunuz plaj da bulunan işletme bulunuyor.
Hidayetin Koyu; Genellikle kayalıklardan oluşmuş. Bu kayalıklardan veya küçük bir plaj kısmından istenirse, iskeleden denize girilebilmekte. İçerisinde Blanca Beach Otel Yer Alıyor. Girişi ücretli bir plaj yiyecek-içecek içerisinde bulunan işletmeden temin edilebiliyor.
Kaş Limanağzı Plajı; sadece merkezden Kalkan ufak teknelerle ulaşılabilen, Kaş'tan baktığınızda çaprazında görebileceğiniz bir koy.
Çıralı Plajı
Çıralı Plajı, hem doğa severlerin hem de huzurlu bir tatil arayanların favori mekanlarından biri. Üç kilometre uzunluğundaki bu muhteşem plaj, Likya Yolu üzerinde yer alması ve antik Olympos kentiyle olan yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Çıralı'nın en dikkat çekici özelliklerinden biri ise Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanı olması. Bu nedenle plaj, hem doğal güzellikleri korumak hem de kaplumbağaların yaşam alanlarını korumak amacıyla özel bir öneme sahip. Plajda gece saatlerinde ışıklandırma ve gürültü sınırlandırılmış. Doğa ile iç içe, sakin bir tatil arayanlar için ideal bir yer. Girişleri ücretsiz olan kumsalın gerisinde, çok sayıda restoran ve kafe mevcut. Bu işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, göz alıcı manzara eşliğinde, dinlenme ve yeme içme molası verebilirsiniz.
Delik Deniz
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yer alan doğal güzellikleriyle ünlü bir koy. Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’nin kıyısında bulunan kalıntılar arasında yer alıyor ve koya, antik kentin içerisinden geçilerek gidiliyor. Koya dik ve oldukça zahmetli bir toprak bir patikadan iniliyor. Akdeniz'in gizli cennetlerinden biri. Güneşlenmek için şezlong bulunmuyor. Aracınızla giriş yapabilirsiniz. Buraya Balıkçı Tekneleri ile gelmek isterseniz eğer, Gazipaşa Limanından Tekne Sahipleriyle belirli bir ücret karşılığında anlaşarak gidebilirsiniz.
Damlataş Plajı
Damlataş Plajı, Alanya'nın tarihi Damlataş Mağarası'nın hemen yanında bulunan bir plaj. Mağara ve plaj, Alanya şehir merkezine oldukça yakın ve kolayca ulaşabilirsiniz. Plajın çevresinde turistik tesisler, restoranlar ve kafeler mevcut. Alanya'nın merkezi konumunda olduğu için otobüs, dolmuş ve taksi gibi ulaşım seçenekleri mevcut. Şehir içinde kolayca ulaşılabilir. Damlataş Plajı'na giriş ücretsiz.
Fosforlu Beach
Türkiye’nin güney sahilinde yer alan Antalya şehrinde bulunan bir plaj. Güzel kumları, berrak denizi ve eşsiz doğal güzellikleriyle tanınıyor. Plajda şezlong, şemsiye ve plaj aktiviteleri için olanaklar bulunuyor. Ayrıca, su sporlarıyla ilgilenenler için farklı seçenekler de sunuluyor. Scuba dalışı, deniz kayağı, jet ski gibi su sporlarıyla vakit geçirebilirsiniz. Plajın ismi “fosforlu” olarak anılıyor, çünkü geceleyin denizin yüzeyindeki fitoplanktonlar tarafından yayılan doğal bir ışıltıya sahip. Fosforlu Beach'e giriş Haftaiçi 400 Haftasonu 600 TL.
Haylaz Beach Club
Antalya'nın Lara bölgesinde yer alan şık ve modern bir plaj kulübü. Akdeniz'in temiz ve berrak sularına doğrudan erişim sunan bu mekan, rahatlamak ve eğlenmek isteyenler için ideal. Şık bir düzenlemeye sahip olan plaj, hem kum hem de çakıl taşlarıyla kaplı. Plajda şezlong, şemsiye ve özel oturma alanları bulunuyor. Güneşlenme, yüzme, su sporları ve plaj voleybolu gibi aktiviteler yapılabilir. Ayrıca plaj kulübü, çeşitli eğlence ve etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Restoran, bar, duş, soyunma kabinleri, tuvalet ve otopark gibi çeşitli hizmetler sunuyor. Haylaz Beach Club'a giriş ücretli. Giriş ücretleri sezon ve sunulan hizmetlere göre değişiklik gösterebilir. Detaylı bilgi için kulübün resmi web sitesini veya iletişim numaralarını kontrol etmenizi öneriyoruz.
Hotel Villa Mahal
Kalkan'ın harika manzaralı tepelerinin üzerine kurulmuş olan özel bir butik otel. Otel, Türkiye'nin güney sahil şeridinde, Akdeniz'in muhteşem manzarasına hakim bir konumda yer alıyor. Otelin özel plajı ince çakıl taşları ve bazen kumdan oluşabiliyor. Plaj, genellikle otel misafirleri için özel olarak düzenlenmiş. Plaj giriş ücreti tekne servisi , plaj havlusu , bir şişe su dahil 400 TL. Ayrıca ücretsiz paddle board ve Kanu kullanımı veriyor.
Kalkan Plajı
Kalkan, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle ünlü bir tatil beldesi. Kalkan Plajı, bu büyüleyici bölgenin en çok tercih edilen noktalarından biri. Plaj, hem ücretli hem de ücretsiz alanları ile her türden tatilciye hitap ediyor. Kalkan Plajı, çakıl taşlarıyla kaplı olup, turkuaz mavisi denizi ile ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Plajın doğal yapısı sayesinde deniz oldukça berrak ve temiz, bu da su altı meraklıları için ideal bir ortam. Şnorkelle dalış yapmak, deniz altındaki renkli yaşamı keşfetmek isteyenler için harika bir aktivite. Plaja giriş ve duş kullanımı ücretsiz. Plajın ücretsiz alanları, kendi havlunuzla güneşlenip denizin keyfini çıkarabileceğiniz geniş bir alan sunuyor. Plajın belirli kısımlarında şezlong ve şemsiye kiralama imkanı sunan ücretli alanlar da bulunuyor. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerin her biri için 150 TL ödemesi gerekiyor.
Kalypso Beach
Kalypso Beach, Antalya'nın Konyaaltı bölgesinde bulunan modern bir plaj kulübü. Akdeniz'in temiz ve berrak sularına erişim sunan bu mekan, dinlenmek ve eğlenmek isteyenler için ideal bir yer. Girişler ücretli. Detaylı bilgi için kulübün resmi web sitesini veya iletişim numaralarını kontrol etmenizi öneriyoruz.
Kaputaş Plajı
Kaputaş Plajı, çevresindeki dik kayalıklar ve yemyeşil bitki örtüsüyle birlikte adeta muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Özellikle dalış meraklıları, plajın su altı dünyasını keşfetmek isteyenlerin uğrak noktası. Kaş Belediyesi tarafından işletilen plajda yine belediye tarafından işletilen bir kafe restoran da bulunuyor. Şezlong ve şemsiyenin 150 TL karşılığında kiralandığı Kaputaş Plajı’na giriş ve duş kullanımı ücretsiz. Kendi yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almanız, plajda daha rahat vakit geçirmenizi sağlar.
Karaöz Sahili
Karaöz Sahili, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Karaöz köyünde bulunur. Doğal güzellikleri ve huzurlu ortamı ile tanınan bu sahil, özellikle doğa severler ve sakin bir tatil arayanlar için ideal bir lokasyon. Antalya şehir merkezine yaklaşık 100 km uzaklıkta ve araçla ulaşım yaklaşık 1,5-2 saat sürüyor. Karaöz Sahili'ne giriş ücretsiz. Ancak, çevredeki bazı kamp alanları ve özel tesislerde konaklama veya hizmetler için ücret talep edilebilir.
Keykubat Plajı
Alanya'nın merkezine oldukça yakın bir konumda yer alıyor ve hem yerli halk hem de turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. İsmini, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'tan almış ve Alanya'nın en uzun plajlarından biri. Güneşlenme, yüzme, su sporları (jet ski, parasailing, banana boat) gibi aktiviteler yapılabilir. Plajda ayrıca plaj voleybolu sahaları bulunuyor. Plajda şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabinleri, tuvalet ve plaj büfeleri gibi çeşitli hizmetler de bulunuyor. Çevrede birçok kafe, restoran ve bar da mevcut. Keykubat Plajı'na giriş genellikle ücretsiz. Ancak, plajda kullanılan hizmetler veya su sporları için ücret talep edilebilir.
Kleopatra Plajı
Kleopatra Plajı, yaklaşık iki kilometre uzunluğunda ve geniş bir sahil şeridine sahip. Plajın bazı kısımları ücretsiz olup, kendi havlunuzu serip güneşlenebileceğiniz alanları mevcut. Bunun yanı sıra, plajın belirli bölümlerinde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz ücretli alanlar da bulunuyor. Plajın temizliği ve düzeni, yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça takdir ediliyor. Kleopatra Plajı, sadece güneşlenme ve yüzme imkanlarıyla değil, aynı zamanda su sporları ve diğer eğlenceli aktivitelerle de öne çıkıyor. Plajda jet ski, parasailing ve plaj voleybolu gibi birçok aktiviteyi deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca, plajın yakınında yer alan restoranlar ve kafeler, geniş yelpazede yiyecek ve içecek seçenekleri sunuyor. Deniz suyu sığ ve berrak olduğundan, çocuklu aileler için de oldukça uygun.
Konyaaltı Halk Plajı
Antalya'nın merkezi konumundaki popüler plajlarından biri. Şehir merkezine yakın olması ve geniş kumsalıyla ön plana çıkıyor. Plaj, Akdeniz'in turkuaz sularıyla çevrili ve yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Plaj, genellikle dalgalı olmayan bir denize sahip, bu da yüzme için ideal.Plajda su sporları, yürüyüş ve koşu gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Ayrıca çevresindeki kafeler ve restoranlar, deniz manzarası eşliğinde dinlenebilirsiniz. Konyaaltı Plajı ücretsiz. Şehir merkezine yakın olması nedeniyle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Korsan Koyu
Antalya'nın Kumluca ilçesinde bulunan ve doğal güzellikleriyle ünlü bir koy. Koyun adı, çevresindeki doğal kayalıklar ve sakin atmosferiyle dikkat çekiyor. Kumluca ilçesinde yer alan Korsan Koyu, Antalya’dan yaklaşık 2 saatlik bir yolculukla ulaşılabilen Gelidonya Feneri’nin batısında, Melanippe Antik Kenti’nin yıkıntılarını barındıran, küçük ve temiz bir koy. Yeme içme ve alışveriş için ihtiyaç duyduklarınızı önceden yanınızda getirebilirsiniz. Korsan Koyu'na girişler ücretsiz.
Koru Plajı Doğal Havuzlar
Koru Plajı, Gazipaşa'da yer alan ve doğal havuzlarıyla ünlü bir plaj. Plajda deniz suyu tarafından oluşturulmuş doğal havuzlar bulunuyor. Bu doğal havuzlar, denizin dalgalarından korunmuş, sakin yüzme alanları sunuyor. Plaj, özellikle çocuklu aileler için ideal ve doğa severler için de çekici bir destinasyon. Koru Plajı Doğal Havuzlar giriş genellikle ücretsiz.
Larena Beach
Larena Beach, Antalya'nın Lara bölgesinde yer alan popüler bir plaj. Geniş kumsalı, berrak denizi ve modern tesisleri ile biliniyor. Plajda şezlong, şemsiye, restoran ve çeşitli su sporları aktiviteleri de yapılıyor. 2 kişi Plaj girişi ve 2 soft içecek ücreti 800 TL.
Lara Port Beach
Lara bölgesinde yer alan bir diğer popüler plaj. Geniş ve temiz kumsalı, berrak denizi ve sunduğu çeşitli olanaklarla hem yerli halk hem de turistler tarafından tercih ediliyor. Plajda şezlong, şemsiye, restoran ve bar hizmetleri de mevcut. Giriş ücretinin ise hafta içi veya hafta sonu değişmiyor. Aynı zamanda şemsiye ve şezlong için de ücret alınmıyor fakat güncel hizmet ve ücret bilgisi için iletişime geçmeyi unutmayın.
Lavanta Beach Lounge Bistro
Antalya'da yer alan şık bir plaj ve bistro kombinasyonu. Lavanta Beach kafe ve Plajı, Antalyanın Beach Parkı içerisinde yer alıyor. Hem deniz keyfi yapmak hem de lezzetli yemekler tatmak isteyenler için ideal bir mekan. Plajda konforlu oturma alanları, şezlonglar ve şemsiyeler de bulunuyor. Aslında burası özel bir plaj, şezlong ücreti 300 TL. Güzel konumunun yanı sıra samimi bir atmosfere ve güler yüzlü personele sahip.
Lemon Beach Lara
Lara bölgesinde yer alan bir plaj kulübü. Modern tasarımı, temiz plajı ve sunduğu çeşitli hizmetlerle biliniyor. Plajda şezlong, şemsiye, restoran ve bar hizmetleri de bulunuyor. Suyunun hem soğuk hem de ılık olması ise kendinizi hemen denize bırakmanızı sağlayacak. Giriş ücretinin ise hafta içi veya hafta sonu değişmediği biliniyor. Aynı zamanda şemsiye ve şezlong için de ücret alınmıyor. Fakat güncel hizmet ve ücret bilgisi için iletişime geçmeyi unutmayın.
Patara Plajı
Patara Plajı, antik Likya medeniyetinin önemli liman kentlerinden biri olan Patara Antik Kenti'nin hemen yanında yer alıyor. Plajın çevresi, antik kent kalıntıları ile dolu. Plaja giriş ücretli ve bu ücret, antik kentin korunması ve plajın temizliği için kullanılıyor. Plajın belirli kısımlarında ücretsiz olarak güneşlenip denizin tadını çıkarabileceğiniz alanlar da mevcut. Rüzgarlı havalarda sörf ve kite sörf gibi su sporları için ideal koşullar sağlar. Ayrıca, plajın yakınında yer alan kafe ve restoranlar, ziyaretçilere taze deniz ürünleri ve yöresel lezzetler sunuyor. Patara Plajı'na ulaşım oldukça kolay. Plaj, Kaş ve Kalkan gibi popüler tatil beldelerine yakın konumda ve düzenli dolmuş seferleri ile ulaşım sağlanabilir. Aracıyla gelen ziyaretçiler için ise otopark imkanı mevcut.
Kumluca Papaz Koyu
Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'da yer alan, doğanın içinde saklı kalmış bir koy. Muhteşem doğal güzellikleri, sakin atmosferi ve kristal berraklığında denizi ile biliniyor. Koy, özellikle doğa severler ve kampçılar için ideal bir destinasyon. Koy, çakıl taşları ve ince kum karışımından oluşuyor. Doğal ve el değmemiş bir yapıya sahip. Papaz Koyu'nda genellikle herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle, ziyaretçiler kendi yiyecek ve içeceklerinizi getirmeyi unutmayın. Adrasan ilçe merkezinden yürüyerek veya araçla kısa bir yolculuk yaparak koya ulaşabilirsiniz. Koy, doğa ile iç içe, sakin bir kaçamak arayanlar için mükemmel bir yer. Papaz Koyu'na giriş ücretsiz.
Kemer Phaselis Plajı
Antik Phaselis kenti sınırları içinde yer alan plaj, berrak denizi ve çam ormanları ile çevrili huzurlu ortamıyla ziyaretçilerini cezbediyor. Plaja giriş ücretli ve bu ücret, antik kentin korunması ve plajın temizliği için kullanılıyor. Sığ ve berrak denizi, çocuklu aileler için güvenli bir yüzme deneyimi sunuyor Plajın incecik kumları ve çakıl taşları, deniz keyfini daha da artırıyor. Plajın çevresinde yer alan antik kalıntılar, tarihi bir atmosfer yaratıyor. Phaselis Antik Kenti'nin tiyatrosu, agorası, su kemerleri ve hamamları, plaja gelen ziyaretçilerin keşfetmesi için bekleyen tarih hazineleri. Bu benzersiz birleşim, plajı hem dinlenmek hem de keşfetmek isteyenler için ideal bir yer.
Olympos Plajı
Plaj, genellikle çakıllı ve kumlu olup, deniz suyu sığ ve dalgasız, bu da yüzme ve şnorkelle dalış için mükemmel koşullar sağlıyor. Deniz suyu berrak olduğu için su altı yaşamını gözlemlemek oldukça keyifli. Olympos Plajı, doğa severler ve kampçılar için de ideal bir yer. Plajın çevresinde yer alan ağaç evler ve kamp alanları, ziyaretçilere doğa ile iç içe konaklama imkanı sunuyor. Giriş ücretli, 2023 tarihinde 180 TL olarak belirlenmiş.
Orço Beach
Orço Beach, Antalya'nın Kaş ilçesinde yer alan bir plaj. Kaş'ın doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle tanınan bu plaj, berrak denizi ve güzel manzaraları ile biliniyor. Plaj, özellikle dalış ve şnorkelle yüzme gibi aktiviteler için uygun. Orço Beach'e giriş ücretsiz.
Sarısu Mesire Alanı
Sarısu Mesire Alanı, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yer alıyor. Hem piknik alanı hem de plajı olan bu alan, aileler ve arkadaş grupları için popüler bir dinlenme ve eğlence yeri. Geniş yeşil alanları, piknik masaları ve mangal yerleri ile biliniyor. Ayrıca kadınlara özel bir plaj bölümü de mevcut. Sarısu Mesire Alanı'na girişler ücretsiz.
Aydın Beach Club
Antalya'da yer alan popüler bir plaj kulübü. Akdeniz'in temiz ve berrak sularına erişim sunan bu plaj kulübü, konforlu oturma alanları, şezlonglar, şemsiyeler ve çeşitli hizmetler ile ziyaretçilere kaliteli bir plaj deneyimi sağlıyor.
Que Beach
Antalya'nın Kemer ilçesinde yer alan bir plaj kulübü. Şık tasarımı, modern olanakları ve güzel manzarası ile biliniyor. Denize doğrudan erişim sunan plaj, konforlu şezlonglar, şemsiyeler ve çeşitli hizmetler sunuyor. Ayrıca plaj barı ve restoranı da bulunuyor. Şezlong 300 TL yatak 600 TL loca 1500 TL.
Antalya Ücretli Halk Plajları
Mermerli Plajı
Mai Tai Beach (Muratpaşa)
BLM Beach (Muratpaşa)
Çakıl Beach (Konyaaltı)
Bilal’in Yeri (Limanağzı)
Seven Beach (Lara)
Omi Beach
Larena Beach
Kula Beach Club
Happy Beach
Lavanta Beach Lounge Bistro
Fosforlu Beach
Richie Beach
Que Beach
Gaga Beach
Adalar Beach Clup
Aydın Beach Club
Orço Beach
Antalya Topçam Plajı
Lara Port Beach
Haylaz Beach Club
Palm Beach Lara
Lemon Beach Lara
Kalypso Beach, Konyaaltı
Kadınlar Özel Plaj
Antalya Kadınlar Plajı - Sarısu
Aydın Ücretli - Ücretsiz Plajlar
Altınkum Plajı
Altınkum Plajı, adını altın sarısı rengindeki kumlarından almış. Didim'in en ünlü ve en geniş plajlarından biri. Sahil boyunca uzanan geniş kumsalı ve berrak denizi ile biliniyor. Altınkum, aynı zamanda su sporları aktiviteleri için de popüler. Ege Denizi'nin temiz ve sakin sularına sahip. Deniz genellikle dalgasız, bu da yüzme için uygun koşulları sağlıyor. Plaja giriş ücretsiz. Plajda kamp yapılması yasak. Plajda, 2024 sezonu için ücretsiz şezlong ve şemsiye hizmeti de bulunuyor. Didim Altınkum Plajı, Didim ilçesinin en önemli turistik yerlerinden biri. Plaj, incecik kumu ve turkuaz sularıyla biliniyor.
Balıkesir Ücretli - Ücretsiz Plajlar
Ayvalık
Sarımsaklı More Beach Cafe: Türkiye'nin Ayvalık ilçesine bağlı Sarımsaklı Plajı'nda bulunuyor. Ayvalık Sarımsaklı giriş ücreti yok 1 şemsiye 2 şezlong 500 TL. 3 kişi gelindiğinde de bir şezlong ekleme yapıp aynı fiyattan yardımcı oluyorlar.
Kapaklı Plajı: Bembeyaz kumları ve masmavi deniziyle büyüleyen bu plaj, yaz aylarında serinlemek ve keyifli vakit geçirmek için ideal. Plajda voleybol, futbol oynayabilir, bisiklete binebilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir veya kamp yapabilirsiniz. Ayrıca, plajda bulunan işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, serinletici içeceklerin tadını çıkarabilirsiniz. Güncel hizmet ve ücret bilgisi için iletişime geçmeyi unutmayın.
Sarımsaklı Plajı: Sarımsaklı Plajı, Ayvalık'ın Sarımsaklı beldesinde yer alıyor ve bölgenin en popüler tatil destinasyonlarından biri. Sarımsaklı'nın doğal güzellikleri, temiz denizi ve geniş kumsalı ile tanınıyor. Ege Denizi'nin temiz ve berrak sularına sahipt. Deniz genellikle sakin ve dalgasız, bu da yüzmek için ideal. Plajda güneşlenme, denize girme, plaj voleybolu gibi aktiviteler yapılabilir. Ayrıca su sporları da (jet ski, banana boat gibi) popüler. Sarımsaklı Plajı halk plajı olduğundan girişler ücretsiz.
Sarımsaklı Beyaz Relax Beach - Giriş ucreti kişi başı 500 TL. Şezlong, şemsiye ücreti ve tesis kullanımı fiyata dahil. Yeme ve içme ekstra ücrete tabi.
Ayvalık Sea Resort - 600₺ - Harcama limiti yok.
Ayvalık Sea Long Beach - 600₺ - Harcama limiti yok
Ajlan Beach - Hafta İçi 500₺ & Hafta Sonu 750₺
Scala Beach - 500₺ - Harcama limiti yok
Shelby Beach - Giriş Ücreti Yok - Kişi başı harcama limiti 1000₺
Ayvalıkmask Beach - 400₺ - Harcama limiti yok
Flybeach - 200₺ - Harcama limiti yok
Finnsbeach - 400₺ Kişi başı harcama limiti 1000₺, 1000₺ harcama yaparsanız giriş ücreti yok
Cunda Adası
Kuzey koyları
Arka Deniz Plajı
Çataltepe Plajı
İğdeli Koyu
Mola Beach Club
Sobe Plajı Ladik Plajı
Güney koyları
Ortunç Koyu, Çam ağaçları arasında, hayli bakir, tesis yok, kayalıkların arasından girilen güzel bir denizi var. Cunda’daki Milli Park alanı ve bu nedenle Ortunç Koyu koruma altında olan bir bölge. Plajı ise, otel tarafından işletiliyor. Bölgenin yerleşim yerine ve otellere yakın olması tercih edilebilirliğini arttıran bir sebep. Ayrıca denizin berraklığı, denizaltı yaşamının canlılığı güzel bir plaj deneyimi yaşamanızı sağlıyor.
Ortunç Koyu olanakları, Ormanla iç içe olan bir alan olduğundan kamp alanı da var. Ancak kamp alanı dışında kamp yapmak yasak. Bu yasağı Jandarma takip ediyor ve kamp alanı dışında kamp kurmanız halinde Jandarma fark edebilir ve çadırınızı kaldırmanız gerektiğini söyleyebilir. Bunun dışında, plaj restoran ve kafeleri, otopark hizmetleri ile oldukça güzel.
Sobe plajı, Plajın en önde gelen özelliği yeşil peyzajı. Kumsal ve yeşilin ahengi ve uyumu, deniz ve güneşin beraberliği ile buluşunca çok güzel bir kompozisyon ortaya çıkıyor. Plaj, otel tarafından işletildiğinden dolayı bazı dönemler kalabalık oluyor.
Sobe plajı olanakları, Otel tarafından işletilen bir plaj yeri olması imkanlar açısından da diğer plajlara oranla bir farklılık oluşturuyor. Su sporları yapılabilecek bir plaj. Bunların dışında da güzel lezzetler tadılacak kafelere sahip.
Patriçya koyu, Cunda denilince akla Patriçya denilen koy gelir ve bu koydaki en önemli plajlardan biri Bıyıklı Plajı‘dır. Denizi sığ ve berrak görünümü ile güneş ışınlarını yansıtır. İçinizi ısıtan plajın iskelesi, locaları ve şezlongları var. Aileler için oldukça güzel bir yer. Burası tatilciler tarafından ilk tercih edilen plajlar arasında. Bu nedenle kalabalık.
Despot Beach
Maden adası, Büyük Maden Adası veya Pirgos Ayvalık yakınlarındaki bir adadır. Alibey Adası'na yakındır ve adada dalmak yasak. Adada daha önce kullanılmış, fakat şimdi kullanılmayan madenler bulunur. Bu madenlerden genelde kurşun çıkarılırdı. Daha önce adada bir kilise bulunmaktaydı, fakat bu kilise günümüzde yıkılmış. Adanın bazı koylarında tuz bulunmaktadır. Bazı kayalar üzerinde malakit bulunur. Kıyısı ve denizi kumluktur. Bazı tepelerde tarıma elverişli topraklar bulunur. Adada Poroselini uygarlığının izlerine rastlanmış.
Ayvalık Duba plajı diğer adıyla Belediye plajı, Hem güzel hem de uygun fiyatlı bir plaj keyfini hesap edenler için en uygun rota Belediye plajı. Bu plaja girmek ücretsiz ve imkanlarından faydalanmak için çok fazla para harcamanız da gerekmez. Duş, yeme-içme, şezlong ve şemsiye fiyatları oldukça uygun.
Su, çay ve tost gibi gıdaların fiyatları da diğer plajlarla kıyaslanamayacak kadar düşük.
Çataltepe plajı, Sakin bir plaj deneyimi için tercih edilebilecek rotalardan biri de Çataltepe Plajı. Deniz oldukça berrak, kalabalık olmadığından dolayı da bulanma olmuyor. Ayrıca, plaj ufak taşlıklardan oluştuğundan dolayı da su da bulanma hiç gerçekleşmiyor. Ancak terliksiz dolaşmak oldukça zor. Bunu dikkate alarak plaj hazırlığı yapmanızda fayda var. Çataltepe plaj olanakları, Diğer plajlardaki imkanların hemen hepsi var. Ancak loca hizmeti söz konusu değil. Şemsiye ve şezlong yer alıyor.
Sarımsaklı Yarımadası
Kuzey koyları
Altınkum Plajı
Şenlik Koyu, En sevdiğimiz koylardan birisi. Tesis yok. Dandalye ve buzluğunuzla sahilde, çamların altında gün boyu vakit geçirebilirsiniz.
Lagün
Kumru Koyu
Güney Koyları
Sarımsaklı Plajı, Upuzun bir plaj, sapsarı kum ve masmavi bir deniz. Sezonda aşırı kalabalık olmasından dolayı kumsalın tadı çıkmıyor ama bahar aylarında çok keyifli oluyor. Sahilde sıralanmış tesislerden yeme - içme ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz.
Badavut Tabiat Parkı Plajı, Kum zambakların yetiştirme alanı ve kayalıkların devamındaki plaj ve sağ tarafındaki kuş gözlem alanıyla en sevdiğimiz yer diyebilirim. Tesis yok, upuzun bir kumsal, tepedeki taş ocağındaki manzara ise muhteşem.
Badavut Kleopatra Beach, Antik taş ocağının hemen altındaki akvaryum gibi koy. Sahildeki kayalıklardan yürüyerek devam ettiğinizde karşınıza muhteşem başka bir koy daha çıkacak.
Çanakkale Ücretli - Ücretsiz Plajlar
Bozcaada
Ayazma Plajı : Bozcaada’nın en popüler koylarından biri olan Ayazma Koyu, incecik kumları olan bir sahile ve muhteşem turkuaz renginde bir denize sahip büyüleyici bir koy. Suyunun soğukluğu ile bilinen Ayazma Koyu özellikle tatilcilerin uğrak noktası. Plajın bir bölümü ücretsiz kendi sandalyenizi getirip denizin keyfini çıkarabilirsiniz. 2 şezlong 1 şemsiye 600 TL.
Ayazma plajı 2 kişi şezlong şemsiye yeme içme yok halka açık. Neco beach ve habbele beach kişi başı 1.500 TL ve 750 TL' ye kadar yiyip içilebiliyor.
Bozcaada Akvaryum Koyu: Denizi öylesine berrak ve temiz ki, suyun altında bulunan onlarca çeşit güzelliği görebilmek için şnorkel ve deniz gözlüğü getirmenizi tavsiye ederiz. Plajda denizin içinde tekne market bulunuyor. Koyda güneşlenme, denize girme, şnorkel gibi doğa aktiviteleri yapabilirsiniz. Koyun çevresindeki doğal güzellikler ve yürüyüş rotaları da keşfedilebilir. Adanın merkezinden veya limandan kısa bir araç veya bisiklet yolculuğu ile kolayca ulaşılabilir.
Bozcaada Habbele Plajı: Çanakkale’ye bağlı Bozcaada’nın en güzel sahillerinden bir de Habbele Plajı. Habbele Plajı ise adanın en popüler ikinci sahili. Şemsiye ve şezlonglardan günlük kiralama ücreti alınıyor. Burada yiyecek ya da içecek satışı yapan bir büfe ya da kafe mevcut değil. Popülerliğini devam ettiren ve temiz havası eşliğinde serinleme fırsatını sunan Bozcaada Habbele Plajı, yaz sezonunda özellikle bilenler ve sakin bir plaj arayanların en sık tercih ettiği nokta.
Bozcaada Beylik Koyu: Bozcaada’da, biraz daha sakin ve kalabalıktan uzak bir yer arıyorsanız Beylik Koyu’nu tercih edebilirsiniz. Uçsuz bucaksız kum ve tertemiz deniz. 0 işletme, tamamen bakir. Koyun tepesindeki kayalıklardan güneşi batırmak ise oldukça keyifli oluyor. Plajda şezlong, işletme, wc veya duş mevcut değil.
Tuzburnu Plajı
Bozcaada Sulubahçe Plajı: Ayazma plajının hemen yanında bulunan sakin bir koy. Bozcaada’nın serin sularında müthiş bir keyif ile yüzebilmek için Sulubahçe Koyu’nu tercih edebilirsiniz. Tesisi olmadığı içi ıssız sayılabilecek olan Bozcaada Sulu Bahçe Koyu, bu nedenle sıklıkla günübirlik geliniyor. Koy oldukça bakir ve göz alıcı bir güzelliğe sahip. Bozcaada Sulu Bahçe Koyu’na ulaşım ise oldukça kolay. Şehir merkezinden Kalkan minibüslere binerek, Ayazma Plajı’ndan sonra, Habbele Plajı’na gelmeden inerek koya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Bozcaada Çayır Plajı:Tamamen kumlarla kaplı bir sahil şeridi olan plajda herhangi bir tesis bulunmuyor. Plajda bir gününüzü geçirmeyi planlıyorsanız yanınıza tüm istek ve ihtiyaçlarınızı almanızı öneriyoruz. Gün doğumunu izleyebileceğiniz adanın en güzel plajı.
Küçükkuyu - Assos sahili
Küçükkuyu-Assos sahil şeridi, Ege Denizi'nin sakin ve doğal güzelliklere sahip bir kıyısında yer alıyor. Özellikle Küçükkuyu ve Assos gibi tarihi ve turistik yerleşim birimlerini kapsayan bu sahil şeridi, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle tanınıyor. Kişi başı plaj giriş ücretleri 300TL' den başlayıp çoğunlukla 500TL bandında değişkenlik gösterebiliyor.
Assos
Sivrice
Sokakağzı
Antik Liman
İstanbul Ücretli - Ücretsiz Plajlar
Kilyos Plajları
Solar Beach: Kilyos'un popüler plajlarından biri. Özellikle gençler ve aileler tarafından tercih ediliyor. Tatil sloganını ‘Kentli insan için kentte’ olarak belirleyen ve kendine has bir konsept ile eğlence severlere hitap etmeyi amaçlayan bu plajda eğlence konusunda unutulmaz dakikalar yaşayabileceğinizi söyleyebiliriz. Solar Beach'e girişler Hafta içi 370 TL Hafta sonu 420 TL.
Burç Beach: Daha sakin bir atmosfere sahip olan Burç Beach, dinlenmek ve denize girmek için ideal. Hedef kitlesi genellikle öğrenciler. Öğrencilere yönelik bir plaj olması nedeni ile daha çok eğlence odaklı olan Burç Beach’te büyük bir bar ve geniş bir plaj alanı bulunuyor. Bunun yanı sıra şezlonglar, puflar ve soyunma alanları gibi sosyal imkânlar daha fazla yer alıyor. Burç Beach'e girişler Hafta içi 380TL Hafta sonu 440 TL
Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve personeli için; Hafta içi 300 TL Hafta sonu 340 TL
İzmir Ücretli - Ücretsiz Plajlar
İ
Alaçatı
Uma Beach Alaçatı: Giriş ücreti hafta içi 750 TL. Hafta sonu 1000 TL. Kişi başı harcama limiti 1000 TL.
Çeşme
Ücretsiz Plaj alternatifleri oldukça fazla;
-Çoğu kişinin bildiği meşhur ILICA PLAJI, BOYALIK ve YILDIZBURNU bölgesi. Ilıca plajı ağırlıklı ince kum ama yıldızburnu bölgesi ağırlıklı cafe ve restorana oturup denize girmek isteyenlerin tercihi.
-Çoğu kişinin bilmediği yazlıkçıların çoğunlukta olduğu Dalyan bölgemizde KOCAKARI ve SERA PLAJI. Oldukça güzel ve kumluk denize sahip ılıcadan ziyade gittikçe derinleşen cam gibi suyu olan bir koy.
-Alaçatı bölgesine dönmek isterseniz 4 bölge var. Çark plajı, sörf plajlarının yan koyu. Devamında Halk Plajı, onun devamı Deliklikoy ve en son Kleopatra Plajı.
-Bedir Koyu: Alaçatı port ilerisinde yer alıyor, halk plajı ve ücretsiz.
-Sığacık Plajı: Delikli Koyu geçtikten yaklaşık 4-5 km sonra Özpamir Sitesi tabelasını göreceksiniz. Bu tabelayı gördükten sonra deniz kıyısına kadar sabit yoldan devam ederek ulaşabilirsiniz.
-Tekke Plajı
-Pırlanta Plajı - Çiftlikköy’ü geçtikten sonra sağa dönüp aşağı indiğinizde Pırlanta Plajı’na varırsınız.
-Altınkum plajı - Altın sarısı kumu, masmavi deniz.
-Paşalimanı tarafında Venüs Tatil sitesi plajı ve Paşalimanı bölgesi.
-Çesme Kırmızı Plajı: Giriş yok, ne yerseniz içerseniz o.
-İsimsiz plajlar: Cabbar port ilerisi. Kite sahil yolu.
Çeşme Ücretli Plajlar:
Palmiye Beach Dalyan:Hafta ici 300 TL, haftasonu 400 TL
Pasha Beach Paşa Limanı:Giris ucreti haftaici 500 TL, haftasonu 650 TL
Ilica Borcin Su Sporlari plaji:800 TL iki kisi sezlong semsiye
Çark plaji liman mevkii
Sea Homes Beach Paşa Limanı: Giriş Ücreti haftaici 650 TL, haftasonu 750 TL
The Cove Ayayorgi/Dalyan: 900 TL giris ucreti
Fly Inn Altınkum/Çeşme: 950 TL giris ucreti
Ilica Magosa beach: Giriş 400 tl.
Sole Mare: En doğru bulduğumuz birkaç sezondur. Sebebi, 23 yıldır aynı yerde aynı sahibiyle devam etmekte. Giriş ücretleri 1250 TL olup 1 İçecek(bira dahil) ücretsiz. Harcama limiti yok.
Before Sunset: Before Sunset Beach, lüks bir plaj kulübüdür. Yüksek kaliteli hizmetler, şezlonglar, şemsiyeler ve restoran hizmetleri sunuyor. Giriş 1500 Harcama Limiti 2500 TL.
Elias: Elias Plajı, Çeşme'nin popüler plajlarından biri. Plaj, ince kumlu ve geniş bir kumsala sahip. Çeşme ilçe merkezinden Elias Plajı'na araçla veya toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabilir. Plaj çevresinde tuvalet, duş ve bazı dönemlerde şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da mevcut. Giriş Ücreti 750 TL.
Kali Beach : Kali Beach, kaliteli hizmetleri ve rahatlatıcı atmosferi ile biliniyor. Ziyaretçiler, deniz kenarında keyifli bir gün geçirebilirler. Yemek ve içecek hizmetleri mevcut. Giriş 1250 Harcama Limiti 2000 TL.
Mono Del Sol Ayayorgi Koyu, Dalyan
Plaj, ince kumlu ve temiz bir kumsala sahiptir. Deniz genellikle berrak ve sakindir, yüzmek için ideal. Mono Del Sol, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran ve bar hizmetleri de mevcut. Giriş 1000 TL. Harcama limiti 1000 TL.
Uma Beach: Plajın temiz ve düzenli ortamında rahatlamak mümkün. Restoran ve bar hizmetleri de mevcut. Giriş 1000 Harcama Limiti 2000 TL.
Sommer Kleın: Yaz aylarında popüler olan bir plaj kulübü. Konforlu şezlonglar ve gölgelikler ile ziyaretçilere rahat bir deneyim sunuyor. Etkinlikler ve partilerle de biliniyor. Giriş 1000 TL.
Zaya Çeşme: Lüks ve modern bir plaj kulübü. Şık tasarımı ve geniş hizmet yelpazesi ile ön plana çıkıyor. Yemek, içecek ve eğlence olanakları da sunuyor. Giriş 1000 Harcama Limiti 1500 TL.
Yuzu Beach: Yuzu Beach, ince kumlu ve geniş bir kumsala sahip. Plajda güneşlenme, denize girme, su sporları ve plaj voleybolu gibi çeşitli aktiviteler yapılabilir. Araçla veya toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabilir. Giriş 800 TL. Harcama limiti 1000 TL.
White Beach: White Beach, beyaz kumlu ve temiz bir kumsala sahip. Araçla veya toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabilir. Deniz, genellikle berrak ve sakin. Harcama limiti 1500 TL.
Bonjour beach: Hafta ici giris 200 TL + harcama limiti 800 TL. Haftasonu giris 300 TL + 1100 TL harcama limiti
Fun Beach: 1000 TL ( 1 adet alkollü/alkolsüz içecek dahil)
Sommer Klein: (1000 TL giris )
Alaçatı Beach Resort: 1000 TL giris
Coppacabana Beach: 750 TL giris ucreti + 750 TL harcama limiti
OM Paparazzi Beach: Hafta ici 950 TL harcama limiti, hafta sonu 500 TL giris + 950 TL harcama limiti
Plaj 9.5: 1000 TL giriş ücreti + 1500 TL harcama limiti
Zaya Beach: 1000 TL giriş ücreti + 1500 TL harcama limiti
Boheme Beach: 1000 TL giris ucreti-2000 TL harcama limiti
Beach of Momo: 1000 TL giris ucreti-2000 TL harcama limiti
Özdere: Özdere civarında Maydanoz plajı
Kuşadası
Millipark karasu koyu
Dikili
Dikili Pissa ve Killik koyları, Denizköy (Dikili)
Kalem Adası: Yüksek Ücretli
Foça Ücretli ve Ücretsiz Plajları
Yenifoça için size gönülden tavsiye edebileceğimiz bir yer. Mambo Beach Club. Bence bölgenin en güzel denizine sahip olan koyda temiz ve hızlı hizmetiyle misafirlerimiz hep memnun kalıyor. Mambo Beach Club'in dışardan giriş yapan misafir için uyguladığı fiyat tarifesi ve sağladıkları ise şu şekilde :
GİRİŞ FİYATLARI
HAFTA İÇİ NAKİT: 500TL Kart:600TL
HAFTA SONU: NAKİT 700TL Kart:800 TL
İçerisinde 1 adet 50cl bira ya da soft içecek, Şezlong ,şemsiye, duş, tuvalet fiyata dahil.
Çocuk 0-6 yaş ücretsiz. 6-12 yaş arası ise Hafta içi nakit 250 TL kart 300 TL. Hafta sonu nakit 350 kart 400TL. 1 adet soft içecek ikram.
Eski Foça
ROTA BEACH: giriş yok, harcama limiti yok, şezlong şemsiye 200 tl.
BUENO BEACH: Hafta ici 550 tl / hafta sonu 750 tl
Plage Soleil: Hafta içi 400 tl / hafta sonu 600 tl.
Foçada ki Fransız koyu muhteşem 🎈 Sanırsınız maldivlerdesiniz, özel mülk olduğundan karadan ulaşım yok, sadece boat trip ile gidebilirsiniz ☺️ Kesinlikle tavsiye edilir 👏👏
Foça'da Sazlıca koyu
İzmir Karaburun
Akkum Beach - Karaburun
İzmir'in Karaburun ilçesinde yer alıyor ve Ege Denizi'nin berrak sularına sahip doğal güzellikleriyle tanınıyor. Sakin ve doğal bir atmosfer sunan bu plaj, yerli halk ve İzmir'e gelen turistler tarafından tercih edilen bir destinasyon
Giriş ücreti (Bir içecek dahil) kişi başı Hafta içi 600 Hafta sonu 750. Harcama limiti yok, Hamburger 250 , Soğuk kahve 150 , Bira 200.
Karaburun'da Bodrum Plajı ve Dolungaz Koyu: ücretsiz.
İncirlikoy, Badembükü ve Mordoğan manal koyu da önerilir.
Seferihisar
Adakent Plajı: Adakent Plajı, girişleri taşlı ve biraz sığ. Akarca Plajının sonunda yer alıyor. Aracınızla gelebilirsiniz. Duş mevcut değil. Giriş ücretsiz halk plajı.
Akarca Plajı: Akarca Plajı, denizi çakıllı ve sığ. Giriş kısmı küçük taşlı sonrası kumlu yer yer yosunlu. Aracınızla veya dolmuş ile gidebilirsiniz. Ücretsiz halk plajı.
Azmak Plajı: Azmak Plajının girişi sığ, gittikçe derinleşiyor. Berrak, havuz gibi, taşsız ve yosunsuz. Halk plajı kısmında yanınıza güneşlenmek için şemsiyenizi getirmelisiniz. Sadece bir özel beach işletmesi bulunuyor. Halk plajı kısmında duş ve wc bulunmuyor. Giriş ücretsiz halk plajı.
Ekmeksiz Tabiat Parkı Plajı: Ekmeksiz Tabiat Parkı Plajı, taşsız, yumuşak ince kumlu. Aracınızla veya toplu taşıma ile gidilebilir. Ücretsiz halk plajı. Çocuklu aileler için uygun. Fakat etrafında herhangi bir tesis, duş veya wc mevcut değil.
Çamcaz Plajı: Çamcaz Plajı, taşsız yumuşak ve ince kumlu. Tesis veya diğer imkanlar bulunmuyor, yanınızda ihtiyaçlarınızı mutlaka götürün.Araç ile gitmek mümkün değil. Sığacık mezarlığını geçtikten sonraki girilen plajdan yarım saatlik yürüyüşle ulaşılabilir. Sığacık merkezdeki limandan gezi tekneleri ile de buraya ulaşabilirsiniz. Ücretsiz halk plajı.
Doğanbey Sakızağacı Mevki Plajı: Doğanbey Sakızağacı Mevki Plajı, kumlu dar ve uzun bir sahile sahip. Duş ve wc mevcut. Belediyenin, cafelerin ve sitelerin şemsiyeleri ve gölge alanları da mevcut. Halk plajı giriş ücreti yok.
Gemi Suyu Limanı: Gemi Suyu Limanı, girişi sığ, gittikçe derinleşiyor. Yer yer taşlı ve yosunlu. Deniz ayakkabısı getirirseniz yanınızda iyi olabilir. Kamp sandalyenizi ve havlunuzu atabileceğiniz halk plajı. Halk plajı giriş ücreti yok. Belediyenin duş ve tuvaleti mevcut. Aracınızla gidebilirsiniz.
Güneşlikent Sitesi Plajı: girişi sığ değil lakin çakıllı taşlı bir kumsala sahip. Kafenin wc'si mevcut, duşu sadece sitede kalanlar kullanabiliyor. Aracınızla ya da toplu taşıma ile gidebilirsiniz. Halk plajı giriş ücreti yok.
Haritacılar Sitesi Plajı: taşlı ve kumlu bir kumsala sahip. İskeleden veya kumsaldan denize girişi olan 2 plajı bulunuyor. Tesis yok, sitenin duş ve tuvaletleri iskelenin olduğu sahil kısmında mevcut. Halk plajı giriş ücreti yok. Aracınızla veya toplu taşıma ile gidebilirsiniz.
İpekkum Plajı: yumuşak, berrak, kum, taşlık kısım yok. Suyu genelde ılık. Girişi çok sığ, çocuklu aileler için uygun. Halk plajı giriş ücreti yok.
Küçük Akkum Plajı: Küçük Akkum Plajının sahili taşsız, yumuşak ve ince kumlu. Girişi sığ ve gittikçe derinleşiyor. Berrak, taşsız yosunsuz. Kuytuda kaldığı için genelde dalgasız. Suyu genelde soğuk, Eylül ve Ekim aylarında ılık. Araç ile ve toplu taşıma ile kolayca gidilebilir. Halk plajı giriş ücreti yok.
Mukka Beach: Merkeze çok yakın. Giriş ücreti (Bir içecek dahil) kişi başı Hafta içi 600 Hafta sonu 750. Harcama limiti yok. Hamburger 295, Soğuk kahve 210, Bira 195.
Maden Koyu Güneşköy Sitesi Plajı: Maden Koyu Güneşköy Sitesi Plajı genelde ince kumlu. Güneşköy sitesinin içine girerek ulaşabilirsiniz. Yan yana 3 küçük plajdan oluşuyor. İlk gördüğünüz yazlık sitenin cafesi olan plajda iskeleden denize giriliyor. Hemen yanındaki plajda şemsiyeler var ve küçük çocuklar için en uygun olanı burası. En sondaki ise şemsiyesiz olan plaj maden koyu olarak biliniyor. Ücretsiz bir halk plajı. Duş yok, wc orada bulunan bir kafede mevcut.
Mali Beach: İzmir dağlarının yeşilliği ve Ege’nin maviliği arasında konumlanmış huzurlu bir tatil için aranılan yer. Ege denizinin en güzel, mavi bayraklı sahillerinden birine sahip olan tesisimiz sıcak atmosferi, güler yüzlü personeli ile Türk misafirperverliğiyle oldukça mest ediyor. Giriş ücreti yok. Hafta içi harcama limiti var 500 TL. Hafta sonu 500 TL şezlong ücreti var, harcama limiti yok. Hamburger 460 , Soğuk kahve 170, Bira 220.
Orşal Plajı: kumlu ve çakıllı bir kumsala sahip. Suyu genelde soğuk olarak biliniyor. Belediyenin duşları mevcut. Aracınızla ya da toplu taşımayla gelebilirsiniz. Ücretsiz halk plajı.
Ömür Beldesi Plajı: kumlu ve taşlı bir kumsala sahip. Kamp sandalyenizi ve havlunuzu getirmeyi unutmayın. Ücretsiz halk plajı.
Sahil Beach: Giriş ücreti yok, Hafta içi harcama limiti var 500 TL, Hafta sonu bölgeye göre harcama limiti var.
Sıcaksu
Sıcaksu, Ürkmezden kalkan gezi tekneleri ile ulaşılabiliyor. Deniz suyuna karışan termal su nedeniyle kış mevsiminde bile girilebilecek sıcaklıkta. Araç ile veya yürüyerek ulaşım mevcut değil. Tesis, cafe, duş ve wc mevcut değil. Bakir bir koy.
Tüccar Beach: Seferihisar Azmak koyunda kendine özgün çizgisi ve konsepti ile İzmir'in yeni gözdesi olma yolunda. Giriş ücreti kişi başı Hafta içi 250 Hafta sonu 500 TL.
Ürkmez Plajı : Aracınızla veya toplu taşımayla gelinebilir. Kamp sandalyenizi ve havlunuzu atabileceğiniz uzun bir halk plaj. Çocuklu aileler içinde uygun. Duş ve wc mevcut. Ücretsiz halk plajı.
Muğla Ücretli - Ücretsiz Plajlar
Amos Plajı: Datça Yarımadası'nın güneyinde, Datça ilçe merkezine yaklaşık olarak 22 kilometre uzaklıkta yer alır. Bölge, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü ve Amos Plajı da bu güzelliklerden biri. Amos Plajı genellikle doğal bir plaj ve tesisler sınırlı olabilir. Giriş ücretsiz. Şezlong, şemsiye kiralanabiliyor.
Sarıgerme: Aşı koyu / Aşı Beach: Sarıgermeye 10 km mesafede yer alıyor. Popüler tatil beldelerinden ve kalabalık koylardan uzak ve sakin. Koy özellikle kalabalıktan uzakta, daha kendi halinde bir seyahati tercih edenler için birebir. Tekne ve yatların da sık sık uğradığı Ortaca Aşı Koyu’ nda şezlong, şemsiye ve yiyecek-içecek hizmeti alabileceğiniz bir işletme bulunuyor. Yatların ve teknelerin sıkça uğradığı Aşı Koyu'nda, uygun fiyatlı bir işletme de bulunuyor. İşletmenin içerisinde kendinizi Alaçatı'da hissedeceğiniz loca alanları, şezlong hizmeti (2 kişi 500TL), restaurant, lavabo, duş ve giyinme alanları da mevcut. Gün boyunca belli bir ücret karşılığında bu hizmetlerden faydalanabilirsiniz.
Bodrum
Bitez Plajı, Bodrum'un merkezine yaklaşık olarak 8 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bodrum Yarımadası'nın güneybatısında, Türkbükü Koyu'nun doğusunda bulunuyor. Bitez, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilen bir tatil beldesi. Ege Denizi'nin sığ ve sakin sularına açılan plaj, özellikle çocuklu aileler için ideal bir ortam.
Bodrum Kumbahce Dinc Beach: Giriş yok 600 tl harcama limiti
Bodrum Kumbahce Artemis Beach: Girisi yok, 600 tl harcama limit
Bodrum Ortakent:
Giriş ücretsiz ve harcama limitli işletmeler de var, tamamen ücretsiz plaj alanı da var.
Bodrum Türkbükü: Lago Bodrum beach kişi başı 1500 tl harcama limitli, havlu kullanımı ücretsiz, şezlong ücretsiz. 130 kişilik yeterli kapasiteye sahip yemekler, iyi servis gayet ve iyi dj. Denizin kalitesi yüksek.
Bodrum Mazı, Kisebükü, Kargıcık çok az bilinen bakir yerler.
Bodrum Akyarlar Karaincir
Bodrum Camel Beach
Kargım Efe, giriş 600 Tl.
Küçük Muhtarın Yeri
Koyunbaba
Karaincir
Gerenkuyu
Kumbahçe
Bodrum Akyarlar Kemer Plajı
Dalyan İztuzu Plaj
Dalyan ilçe merkezine yaklaşık olarak 12 kilometre uzaklıkta, Köyceğiz Gölü ile Akdeniz'in buluştuğu noktada yer alıyor. Plaj, hem doğal güzellikleri hem de ünlü caretta caretta deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı olmasıyla da biliniyor. Deniz genellikle sakin ve dalgalı olmayan bir yapıya sahip. İztuzu Plajı çevresinde tuvalet ve duş gibi temel hizmetler mevcut. Plajın bazı bölümlerinde şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da bulunuyor.
Fethiye
Kabak Koyu: Fethiye'nin Ölüdeniz'e yaklaşık olarak 20 kilometre uzaklıkta, doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle tanınıyor. Koy, Ege Denizi'nin berrak sularına açılan bir kumsala sahiptir ve çevresinde yüksek kayalıklarla çevrili bir doğal liman oluşturuyor. Fethiye merkezinden Kabak Koyu'na araçla ulaşım sağlanabilir. Koy, genellikle dar ve virajlı yollardan oluşan bir yola sahip. Ayrıca Fethiye'den düzenli olarak düzenlenen minibüs seferleri de mevcut.
Fethiye Akvarvum Koyu: Sobeachclub Giriş ücreti yok kullanım bedeli alıyorlar. Klasik şezlong fiyatı 750 comfort şezlong 1000 TL. 11:00'a kadar giriş yapmalısınız yoksa rezervasyonunuz düşüyor.
Göcek koylarının hepsi, Hamam koyu, Bedri Rahmi koyu
St Nicholas Koyu